Жителька Рожищенщини заплатить понад три тисячі штрафу за неналежне виховання сина

31 Травня 2019, 09:15
4367

Суддя Рожищенського районного суду Іван Сіліч розглянув матеріали, які надійшли від Рожищенського відділення поліції про притягнення до адміністративної відповідальності не працюючої жительки району.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У квітні цього року жінка вже піддавалась адміністративному стягненню за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого за невиконання батьківських обов'язків. Вона продовжує ухиляться від виконання покладених на неї обов'язків щодо належного виховання свого неповнолітнього сина. Нещодавно хлопець умисно здійснив неправдивий виклик працівників поліції.

В судовому засіданні мати свою вину визнала повністю. У вчиненому розкаялась, просила суворо не карати.

Суд прийшов до висновку, що жінка своїми діями вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ч.2 ст.184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей). При накладенні стягнення суд врахував характер вчиненого правопорушення, яке відноситься до правопорушень, що посягають на громадський порядок і громадську безпеку, особу порушника, ступінь її вини, майновий стан, обставини що пом`якшують і обтяжують відповідальність.

Суддя постановив визнати матір винною у вчиненні адміністративного правопорушення та накласти на неї штраф у розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3 400 гривень. Також жінка заплатить 384 гривні судового збору.

Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.Рожище заборонено.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024