Жителі Рожищенського району не ухиляються від служби в армії

30 Травня 2019, 12:21
3427

Аби забезпечити виконання в області вимог керівництва держави та військового командування з організації територіальної оборони та призову на строкову військову службу голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко провів розширену службову селекторну нараду.

Вона відбулася 29 травня, інформують на офіційній сторінці голови ОДА у Facebook.

Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області відзначив, що територіальна оборона – це та частина роботи, яку активно повинні підтримувати як виконавчі органи влади, так і органи місцевого самоврядування.

«Питання оборони держави ми повинні вирішувати в першу чергу. Ми проводимо навчання, польові збори, а військові комісаріати не отримують підтримку від органів влади — РДА та ОТГ. Коштів в Міноборони на все не вистачає, тому ми на місцях маємо залучати соціально відповідальний бізнес, аби забезпечити елементарне – трансфер особового складу до місць збору. Треба більш серйозно відноситися до цього. Максимальна кількість волинян мають пройти навчання з територіальної оборони. Молодь має навчитися тримати зброю в руках та обороняти державу в час, коли країна воює», – зазначив Савченко.

Першим питанням розглянули стан підготовки на Волині до «Єдиного стрілецького дня». Інформував перший заступник військового комісара обласного військового комісаріату Юрій Пуйко.

«Відповідно до планів підготовки Волинського обласного військового комісаріату сплановано провести 30 травня в області «Єдиний стрілецький день» з військовозобов'язаними підрозділів територіальної оборони регіону. Дані заходи проводяться на території всієї держави у визначені терміни метою удосконалення навиків військовозобов`язаними, які перебувають на обліках у військових комісаріатах. Провести стрілецький день запланували на території військової частини А 1008 міста Володимир-Волинський», – розповів Пуйко.

На зборові заходи буде залучатися організаційне ядро наступних військових частин: А 7059 (30 осіб, формувач – Ратнівський районний військовий комісаріат), А 7060 (39 осіб, формувач – Камінь-Каширський РВК), А 7061 (39 осіб, формувач – Маневицький РВК), А 7063 (39 осіб, формувач Ковельський ОМВК). Загалом буде залучено 156 чоловік. Завдяки взаємодії Волинського ОВК та органів влади буде здійснено доставку військових на територію частини. Загалом до проведення Єдиного стрілецького дня в області готові – проблемних питань немає.

Щодо заходів територіальної оборони області у 2019 році, за словами Юрія Пуйка, наразі заплановані заходи було виконано вчасно та в повному обсязі.

«Було проведено ряд зборових заходів з організаційними ядрами частин територіальної оборони області. Ряд заходів було проведено з окремим стрілецьким батальйоном обласного військового комісаріату щодо підготовки військовозобов`язаних. Наступний збір на території області буде проходити з 18 по 24 червня 2019 року», – наголосив Юрій Анатолійович.

Проблемним питанням є забезпечення наповнення команд військовозобов`язаними на червневий збір. На сьогодні забезпечено близько 50% від визначеної кількості військових. Однак, усі відповідальні структури працюють над тим, аби доукомплектувати команди офіцерами запасу.

Варто зауважити, що за результатами роботи в першому кварталі Волинь має четверте місце серед восьми інших областей, підпорядкованих оперативному командуванню Захід.

Не менш важливим та проблемним є питання весняного призову громадян на строкову військову службу. Про стан справ призову на території області в квітні-червні 2019 року інформував начальник відділу комплектування та призову – заступник військового комісара обласного військового комісаріату Юрій Кучер.

«Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України для Волинської області визначено завдання щодо призову на строкову військову службу — 595 громадян. З метою якісного призову обласним та районними комісаріатами відбувається оповіщення призовників, направлені повідомлення до нацполіції про розшук та доставку до районних комісаріатів призовників, які систематично ухиляються від призовних комісій. Спільно з органами місцевого самоврядування було підготовлено до роботи місцеві призовні дільниці, наразі проводяться медичні огляди», – зауважив Кучер.

Станом на сьогодні до військових частин направлено 389 призовників. Найкращі показники – в Маневицькому, Горохівському, Рожищенському, Володимир-Волинському та Ковельському районах. Не виконують план – місто Нововолинськ (8 призовників із запланованих 43), Шацький район (5 з 18), Старовижівський (10 з 31), Луцький (21 з 60), Ратнівський (20 з 57), Камінь – Каширський (22 з 59), Ківерцівський (21 з 58), Любомльський (15 з 39) та місто Луцьк (42 з 95).

Основною проблемою з якою стикаються посадові особи військових комісаріатів – небажання громадян проходити строкову військову службу. Переважна кількість призовників, порушуючи законодавство, не з`являються до військових комісаріатів на комісії. Неявка складає – 7152 чоловіки, це 54% від кількості викликаних.

Варто зазначити, що цього тижня область має відправити 57 призовників, а загалом до плану не вистачає – 152.

Таким чином, під час наради було обговорено шляхи виконання плану Кабміну щодо кількості призовників від Волинської області. Комісаріати, які не забезпечили заплановану кількість призовників, працюватимуть у посиленому режимі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024