Дубище: школярам розповіли про булінг

29 Травня 2019, 11:26
Фото ілюстративне 5191
Фото ілюстративне

Провідний спеціаліст Рожищенського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області провів відкритий урок для учнів 4-А класу Дубищенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня на тему булінгу.

Про це Район.Рожище повідомили в обласному управлінні юстиції.

Урок відбувся у вівторок, 28 травня, у рамках всеукраїнського правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я Маю Право», зокрема кампанії #CтопБулінг. Діти дізналися, які види булінгу існують та як діяти в ситуації, якщо ви стали його свідком. Учні проявили неабияку зацікавленість до цієї теми і підготували малюнки, в яких висвітлили своє бачення проблеми.

Виховання молодого покоління – це невід’ємна складова правопросвітництва. І дуже важливо, щоб діти усвідомлювали своє право бути захищеними і знали, як діяти у разі посягання на їхню честь та свободу.

Булінг – це агресивна і вкрай неприємна свідома поведінка однієї дитини або групи дітей стосовно іншої дитини, що супроводжується регулярним фізичним і психологічним тиском та є гострою проблемою сучасності. Найбільш розповсюдженим є психологічний і фізичний булінг.

Для учнів 4-А класу Дубищенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня провели відкритий урок на тему булінгу.
Для учнів 4-А класу Дубищенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня провели відкритий урок на тему булінгу.

Проте, як наслідок поширення ролі комунікаційних технологій: телефонного зв'язку, Інтернету та соціальних мереж, з’являється новий вид цькування – кібер-булінг. Це не просто пустощі або грубість, це особлива форма взаємин між дітьми, що за відсутності реагування може перерости в насильство.

Тому надзвичайно важливим є небайдужість батьків до своєї дитини і постійне відстежування ситуації – настрою і стану дитини. Крім того, не варто забувати про тісний контакт з класним керівником, налагодження комунікації з іншими батьками в класі.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024