Військові капелани Волині і юні патріоти БДТ у молитві за мир

25 Жовтня 2016, 14:20
3012 Джерело: Фото з архіву БДТ міста Рожище

24 жовтня у Рожищенський Будинок дитячої творчості на запрошення громадського руху "Мистецький форпост" завітали члени громадської організації "Військові капелани Волині", які щойно повернулися із зони АТО: голова ГО протоієрей Михайло Бучак, протоієрей Іван Гуреєв та протоієрей Андрій Мовчанюк.

Головне завдання цієї організації - духовна підтримка військових і мирних жителів у зоні АТО, допомога пораненим і сім‘ям військових. Очолює організацію протоієрей Михайло Бучак, настоятель Свято-Покровського храму села Княгининок (Маяки), який вважає, що спілка допоможе координувати дії військових капеланів, впорядковувати ротації священиків, які перебувають у війську.

Зустріч відбулася у теплій та дружній атмосфері. Протоієрей Андрій Мовчанюк розповів гуртківцям БДТ про ситуацію на сході України. Особливо хвилююче було слухати розповідь про такий же позашкільний заклад у місті Мар’їнка Донецької області, де займаються такі ж обдаровані і талановиті діти, як і в нас у місті. Але з величезною різницею – їх заняття відбуваються під звуки обстрілів з боку сепаратистів, адже за кілька сотень метрів від них розпочинається «сіра зона». Ще до однієї хорошої справи попросили долучитися військові капелани дитячий та педагогічний колектив закладу - організації skype-зустрічей з вихованцями позашкільного закладу м.Мар’їнки.

Гуртківці БДТ, у свою чергу, виявили бажання виготовити власноруч подарунки для своїх ровесників із Мар’їнки. Рожищенський будинок дитячої творчості часто ініціює та долучається до проведення патріотичних благодійних заходів. Останнім із таких заходів стало написання ікони «Покров Божої Матері», зініційоване Рожищенським благочинням УПЦ. Гуртківці БДТ написали цю ікону, і вона буде передана українським військовослужбовцям у зону проведення АТО для їх духовної підтримки.

3
Фото з архіву БДТ міста Рожище
Фото з архіву БДТ міста Рожище

Ця акція викликала неабияку зацікавленість та підтримку з боку громадськості. Тому вихованці БДТ вирішили не зупинятись, і продовжити цю добру справу. Тож під час зустрічі вони попросили капеланів благословити їх на написання ще однієї ікони «Покров Божої Матері». Адже кожен український воїн, який відстоює незалежність, недоторканість і самобутність України, повинен відчувати підтримку та шану з тилу. Кожен з них — є нашим Героєм, і наше завдання — викарбувати їх імена у наших серцях та історії. І безумовно, ікона написана дитячими руками, зі щирими думками та чистими серцями, стане могутнім захистом для українських солдат.

Діти та педагоги БДТ дуже вдячні капеланам за душевну розмову, щиру молитву, таку нелегку, але потрібну місію! Висловили надію, що війна на сході закінчиться, але такі зустрічі стануть традиційними. Хай береже Бог та Пречиста Діва Марія Україну та її захисників.

Коментарі
25 Жовтня 2016, 20:33
Шановна редакція, а чому переписали попередню статтю? Де попередні фотографії? Щось тут не чисто. Це ж не ви винні у плагіаті, ви просто висвітлили факт. А тепер виходить, що ви його приховали і перекрутили. УПЦ КП побоялася осуду рожищан? Чи БДТ невдобняк стало перед Теравським і благочинним? Бо ж якось негарно вийшло. З ким не узгодили вихід статті? Де ваша прозорість і об'єктивність?
25 Жовтня 2016, 21:06
Попередня стаття була переписана на прохання організаторів заходу - ГР "Мистецький форпост" та Рожищенського Будинку дитячої творчості. Через неправдивість та викривлення деяких фактів. В чому плагіат? На заході було сказано, що ідея належить Рожищенському благочинню УПЦ, але, оскільки дана акція викликала підтримку з боку громадськості, вихованці БДТ вирішили написати ще одну ікону для бійців АТО і під час зустрічі з капеланами, запрошеними ГР "Мистецький форпост", попросили благословити їх на написання ще однієї ікони "Покров Божої Матері". А розпочали вдруге написання саме цієї ікони, тому що з давніх-давен Божа Матір вважалась заступницею козаків, борців за свободу та незалежність нашої держави. І саме на свято Покрови ми святкуємо державне свято - День захисника України. В кого виникає питання, чому знову така ж ікона, - має бути СОРОМНО від нестачі знань!!! Ще один важливий аргумент - Дмитро Теравський був повідомлений і запрошений на даний захід. Але в силу зайнятості та перебування за межами Волинської області, не зміг прибути. Невдобняк має бути вам і негарно пишете ви, не знаючи усіх фактів та обставин. А ми якраз відстоюємо прозорість та об'єктивність. Якщо у вас є сумніви з приводу правильності проведеного заходу БДТ і побажання у проведенні інших заходів - чекаємо вас у БДТ у будь-який зручний для вас час.
25 Жовтня 2016, 21:12
... І до речі, УПЦ КП та отець Василь не міг знати про даний захід, оскільки захід планувався як зустріч гуртківців із військовими капеланами. А Василя Шняка ми теж обов'язково запросимо у БДТ, як і священослужителів інших конфесій. Завжди раді усім - ваш БДТ!!!!
25 Жовтня 2016, 21:17
Все зрозуміло, до БДТ нема претензій, якщо справді, так все було, а от редакція значить у попередній статті перекрутили і накрутила. Ясно, в стилі Оксани Петрук. А щодо Теравського, то він все правильно зробив. Що йому робити на одному заході із цими капеланами? Щоб потім Оксана ще написала про спільне благословіння написання ікони? А щодо ікони Покрови Божої Матері, то не в ній тут справа, просто надто це все змавповано виглядало на фотках. І нащо їх до речі викинули зі статті?
25 Жовтня 2016, 22:24
<p>Вважаємо Дмитра Теравського мудрою людиною та священослужителем. Він не проти подібних спільних заходів. Але, на жаль, з його слів, перебував далеко за межами області. На ваші слова "надто це все змавповано виглядало на фотках" відповідаємо: ремонт зробити, поклеїти нові шпалери не встигли; мольберт той самий, принесений співробітником з дому; розмір ікони такий самий, тому що полотно натягнуте на той самий підрамник; фарба " ROSA", кошти на яку виділив благодійний фонд  залишилася від написання попередньої ікони, тому справедливо використати її на написання наступних ікон.</p>
25 Жовтня 2016, 22:39
Цікаво, чи так само ви б говорили, якби якийсь ваш захід через тиждень повторила, ну наприклад, дитяча бібліотека і висвітлила це громадськості? Чи там обоі інші?
25 Жовтня 2016, 22:48
І взагалі, які можуть бути спільні заходи з КП? Ну уявіть собі, що ви прийшли чи вінчатися, чи хрестити дитину в одну із наших православних церков, а тут прийшов католицький священик і разом з православним почав здійснювати той обряд . Вам би це сподобалося? А що, спільний захід? Не думаю, що так. Оце майже те саме. І дуже сумніваюся, що о.Дмитрій за ці спільні заходи. Те ж саме стосується цих спільних молитов, просто богохульство якесь.
25 Жовтня 2016, 22:48
Шановні коментатори, будь ласка, не звинувачуйте в усіх гріхах людину, в даному випадку Оксану Петрук, яка немає ніякого стосунку до написання цього матеріалу! А якщо у вас особиста неприязнь до цієї журналістки, то підіть і висловіть їй це в лице, а не використовуйте наш сайт! По-друге, журналістка написала те, що побачила на заході. Можливо, щось не уточнила. Тому працівники БДТ написали статтю самі, спрямувавши її у правильне русло.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024