У пришкільних таборах Кременця та Копачівки відпочине 57 дітей

19 Травня 2019, 14:40
2922

У Копачівській сільській раді відбулося засідання виконкому.

Учасники розглянули звіт про роботу закладів освіти та культури Кременецького старостинського округу, повідомляють на сайті Копачівської громади.

Впродовж 2018 року працівники клубу села Кременець працювали над розвитком естетичного виховання та навчання молоді, розвитку творчого потенціалу фольклорного колективу та аматорського театру.

«В клубі села Кременець працює 7 гуртків художньої самодіяльності: художнього читання, вокальний, родинний, концертно-художній колектив, любительське об’єднання «Зірниця», народний театр та народний аматорський гурт «Кременчанка».

Постійно проводяться мистецькі та тематичні заходи та концерти з нагоди державних та релігійних свят. Народний гурт «Кременчанка» у 2018 році двічі представляв громаду на фестивалях  за межами району та громади. Влітку минулого року колектив відвідав етно-фестиваль «Єдина країна» в селі Дольськ та фестиваль весільних обрядів в смт Голоби», – розповів директор клубу села Кременець Микола Сидорук.

Значно покращився матеріально-технічний стан і в бібліотеках. Зокрема, у бібліотеці-філії в селі Кременець КЗ «Копачівська публічна бібліотека». Установу відвідує дедалі більше читачів. Окрім використання книжкового фонду, відвідувачі активно користуються мережею інтернет для підготовки до ЗНО, виконують шкільні домашні завдання, здійснюють електронний переклад тексту.

Бібліотека активно співпрацює з клубом, чимало культурно-мистецьких заходів відбувається саме там. В книгозбірні впродовж минулого року відбувся інформаційний діалог «Словник – інструмент пізнання світу», майстер-клас «Як розписувати писанку», правовий акцент «Права та обов’язки дітей, як громадян України» та ін.

На засіданні виконкому розглянули питання відпочинку дітей. Прийняли рішення про організацію відпочинку школярів з 3 по 18 червня в пришкільних таборах з денним перебуванням дітей на базі загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ст. сіл Кременць та Копачівка. Загалом в пришкільних таборах відпочине 57 діток.

Окрім того, під час засідання виконавчого комітету затвердили перелік проектів, які можуть бути реалізовані за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад та проведення Дня села на території Копачівської сільської ради.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024