Кухар-піцейола з Рожища розповіла про професію та поділилася улюбленим рецептом піци

20 Жовтня 2016, 20:50
11358

Щороку, 20 жовтня, кухарі та кулінари понад 70 країн світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день кухаря.

На сьогодні кулінарія – справжня наука і мистецтво водночас. Українським кухарям і кулінарам теж є чим похвалитися, адже українська кухня існує не одне століття і має багатющі традиції. Як кажуть, не одним борщем та варениками живі.

Район.Рожище вирішив поспілкуватися із місцевими кухарями та навідатися в один із закладів міста, який часто-густо приймає у себе гостей. Наш вибір "впав" на піцерію «Авеліно». Це, мабуть, єдиний заклад в місті куди можна сходити із дітками.  

Тут нас зустріла привітна та усміхнена бармен Марина Осипчук. Разом йдемо до місцевої піцейоли Алли Киричаніної. Дівчина саме справилася із тістом та приступила до вироблення піци.

4

«Після школи я, за порадою мами, вступила до місцевого ветеринарного коледжу. Чесно, навчання подобалося. Професія, на мій погляд, хороша, люблю тварин. Але все-таки хобі взяло вверх і я більше часу почала готувати. Коли прийшла на роботу в піцерію, наставником та вчителем для мене став Петро Чуйко, власник «Авеліно». А він мистецтво виготовлення піци освоїв  працюючи в Італії», - коротко, не відриваючись від роботи, бо ж чекають клієнти, розповідає про себе Алла.

Запитуємо чи пам’ятає свою першу спробу в приготуванні їжі, дівчина щиро посміхається та відповідає:

«О, так, пам’ятаю! Коли я була ще у першому класі, мама прийшла з роботи змучена, голодна і я вирішила зварити для неї яйце. Правда, цей «витвір мистецтва» й яйце не назвеш, бо було воно синє-синє. Згодом почала готувати найпростіші страви: борщі та супи. Пізніше були різноманітні другі страви. На Пасху на столі завжди має бути і паска, і ковбаска. Але найбільше мені до вподоби – кулінарія. Люблю готувати щось із дріжджового тіста. Нещодавно спробувала прикрашувати торти мастикою. А взагалі, я не боюся ризикувати і часто готую щось нове».

2

1
pp.vk.me
pp.vk.me


Зізнається Алла, що дуже приємно, коли її піца подобається клієнтам. Подяка задоволеної людини – це особлива ціна за працю. За зміну дівчина робить в будні дні 25-30 піц, а у свята – 150 і більше. Каже, що робота не втомлює, навпаки, додає більшого натхнення та бажання приносити користь для когось.

Окрім піци, Алла Киричаніна, готує ще й пельмені, вареники, домашнє печиво та «Фокачо» до пива. І запевняє, що кожна страва приготовлена є особливою, головне зробити все з любовʼю.


І з нагоди свята досвідчений кухар Алла поділилася з нами своїм улюбленим, бюджетним рецептом начинки для піци: тісто на піцу змащуємо білим соусом «Бешамель» (інгредієнти для соусу: молоко, масло, мускатний горіх, борошно та вода – все це перекип’ятити, перетерти через друшлаг), а зверху викладаємо підрум’янену на пательні картоплю нарізану кружальцями та свіжу зелену цибулю. Заготовку піци поміщаємо в духовку до підрумʼянення. Але, як стверджує Алла, піца приготовлена в спеціальній печі – відрізняється за смаковими якостями, вона набагато смачніша. Тому перш, ніж готувати піцу – збудуйте піч)))).

1
кухар-піцейола Алла Киричаніна та її вірна помічниця на кухні, бармен Марина Осипчук
кухар-піцейола Алла Киричаніна та її вірна помічниця на кухні, бармен Марина Осипчук

Кажуть в народі, кухарем може бути кожен, хорошим кухарем - тільки обраний. І не важливо, яка спеціальність в тебе за дипломом, головне, щоб твоє серце було віддане праці, яку робиш.

Алла знайшла себе саме в кухарстві. І можна сказати, що таки не помилилася, бо вдячні клієнти і під час нашої розмови щиро дякували за смачну та пахучу піцу.

 

Коментарі
21 Жовтня 2016, 00:09
Дуже дякуємо за чудову розмову з журналісткою.Ми вдячні що ви саме до нас завітали раді бачити вас знову.
21 Жовтня 2016, 01:28
А таки так, дуже у них смачна піца і дівчата дуже хороші і привітні. Приємно піти з дитиною посидіти. Бо окрім барів, де продають алкоголь інших місць, окрім піцерії, щоб посидіти з дітлахами в нашому місті немає
21 Жовтня 2016, 11:44
Так, що немає то немає. Була ще надія, що "Пломбір" буде дитячим кафе (ну, принаймні назва багатообіцяюча), а ні глушать там спиртне, що дітей не поведеш.
21 Жовтня 2016, 12:38
Пломбір, то зразок совдеповської столовки, в яку ходять прищаві малолєтки і з-під стола наливають водку.
21 Жовтня 2016, 12:45
Да ми би й так купляли, але не продають. То приходиться з під стола....
21 Жовтня 2016, 15:48
Дуже приємно ,що у мене така розумничка-похресниця.Треба заїхати на її фірмову піцу...
21 Жовтня 2016, 19:05
Не заперечую, що піца смачна. Проте, офіціант, яка на фото, не являється привітною особою.Вона часто забуває взяти замовлення у клієнтів, або просто не чує їх, спираючись на те, що вона дуже зайнята (коли в піцерії пусто). Непрофесійність, непривітність - тут на долоні. Якщо Ви, шановна, не справляєтесь з обов'язками офіціанта, може Вам тут і не місце?? Або налаштуйтеся на свою роботу відповідним чином, Ви ж працюєте з людьми, Ви маєте бути лицем і окрасою даного закладу, а не псувати йому репутацію. А піцейолі - респект. Так далі і тримати.
21 Жовтня 2016, 22:42
І піцейола і піца в тій піцерії повна туфта...і до клієнтів відношення ніяке...."цена-качество" не співпадають...люди про, що ви...о те засушене як таранька кусок тіста ви називаюте смачною піцою...перший похід до цієї піцерії став останній...
21 Жовтня 2016, 22:58
У кожного своя думка... але всерівно ми раді бачити всіх...Піцерія Авеліно.
21 Жовтня 2016, 23:05
Як би хто що не говорив,а всетаки піца смачна,а щодо обслуговування-ну всім не догодиш.Знаю одну і іншу.Так що не судіть ,то й не судимі будете...
21 Жовтня 2016, 23:06
буваю часто, піца смачна, а для того хто каже що непривітний офіціант то буває й таке, але нажаль і клієнти здебільшого такі ж))) я особисто сама до неї посиіхаюсь і мені вона посміхається у відповідь) от так то, будьте добріші)
21 Жовтня 2016, 23:32
Авеліно і привітна піцейола ви кращі..<br/>Ваша піцца справді дуже смачненька. <br/>Вам поменьше таких відвідувачів як 1111 бо вони реально туфта, качають панти, немов в якісній піцці розуміються, а побільше ввічливих і вдячних клієнтів, ви цього заслуговуєте.
22 Жовтня 2016, 01:14
Піцерія нормальна як для Рожищ, а от наш Пломбір то гидота, оФІЦІАНТКИ курягі, власники хамлять, брудно
22 Жовтня 2016, 02:34
Піца смачна, дуже...
22 Жовтня 2016, 14:26
піца і смачна, як для Рожищ, бо вибору в нас немає, змушені миритися з тим, що є, але погоджуюся з &quot;Колишньою клієнткою&quot; - поваги і уваги до клієнта - величезний нуль - замовлення і те тями не мають толком прийняти, бігай за ними завжди. Поки не скажеш, порожній посуд не додумається прибрати зі столу, а, підійшовши до столу, ще й скажи підсунути або подати, це взагалі вже ні до чого. Тепер їздимо в піцерію лише до Луцька.Там і якість, і обслуговування на вищому рівні. Відчувається, що тебе раді бачити в своєму закладі, хочеться повертатися знову.
22 Жовтня 2016, 16:49
Ця піцерія = клас, Сюди не тільки дітям ходити, але і старшій людині = затишно, приємно, смачно привітно Так тримати, хай Бог всім Вам поматає!!! Молодці!!! ,
23 Жовтня 2016, 13:32
Піца класна, а от щодо &quot;привітності&quot; бармена можна посперечатися.
23 Жовтня 2016, 14:23
Привітність і обслуговування там нормальне. Це просто люди в наш час хочуть самі не знають що. Вам зобовязані подати смачний заказ, ото і все. В Рожищах немає жодного закладу де все гарно, якісно і так як треба. І в першу чергу якщо до вас немає привітності то може причина в вас?
23 Жовтня 2016, 14:23
Привітність і обслуговування там нормальне. Це просто люди в наш час хочуть самі не знають що. Вам зобовязані подати смачний заказ, ото і все. В Рожищах немає жодного закладу де все гарно, якісно і так як треба. І в першу чергу якщо до вас немає привітності то може причина в вас?
23 Жовтня 2016, 15:38
І я неодноразово стикалася з цією &quot;привітністю&quot;. Та про що тут можна сперечатися....Цей бармен - офіціант - не вроджений. Не вміє зовсім спілкуватися з клієнтами.
23 Жовтня 2016, 16:25
Привітність та обслуговування найкраще...піцца вкусна
23 Жовтня 2016, 16:51
Від кого &quot;пре&quot; непривітністю, так це від продавців з магазину &quot;Люкс&quot;, особливо тих, які торгували вчора! Це просто жах! І куди дивляться власники????? В цей магазин більше ніколи не піду! І не кажіть, що я була не привітна і тому подібно. На &quot;добридень&quot;, вони вже давно не зважають, на це вже звикла, тому й не чекаю у відповідь, але щоб вже аж так халатно відноситися до покупців, в першу чергу людей, то вже занадто!!!
23 Жовтня 2016, 17:09
Піцца вкусна. Працівники привітні. А кому неподобається хай шукає де краще. Ніхтож незаставляє ходити до цієі піцеріі.ви кращі(((((((:::
23 Жовтня 2016, 21:11
Та й іншим не радимо. Бо ви &quot;за......ся&quot; вже по самі вуха
23 Жовтня 2016, 22:46
Бармен та обслуговування найкраще в рожищах. То просто ви засралися по самі вуха!!!! Ніхто і нічим вам не зобовязаний. Піцца найкраща!!
23 Жовтня 2016, 22:52
Піцерія&quot;Авеліно&quot; найкраща. Дівчата привітні і дуже милі. А той кому щось неподобається,напевно сам заслужив неповагу до себе!
24 Жовтня 2016, 00:52
Офіціантка реально якась з космосу, ще й хамлувата
24 Жовтня 2016, 00:59
Один раз були з дітьми в вашій піццерії,проїзджаючи через Рожище.<br/>Піцца смакувала,але поведінка офіціанта зіпсувала все,зверніть будь ласка увагу на обслуговуючий персонал.
24 Жовтня 2016, 01:17
Офіціантка не фонтан
24 Жовтня 2016, 01:22
От гарна на вроду дівчина та офіціантка, привітна, і не потрібно тут розказувати. Видно відмовила якому хлопцеві, тепер сидить кілька днів та й вистукує пальчиками всілякі нісенітниці. Не гарно так, ой як негарно! Не подобається, підійди і зроби зауваження, а то як собача скавунчиш під забором, наче тобі яйця пристебнули ворітьми. Будьте вже трохи адекватнішими!
24 Жовтня 2016, 01:43
Якщо претензії до офіціанта є не в однієї людини, то треба замислитися і офіціанту, і власнику. До чого тут хлопець ? Це, певно, вже сама девочка пише
24 Жовтня 2016, 12:50
Мабуть ті хто пишуть, що тут &quot;класно&quot; ніколи не були в закладах з дійсно смачною їжею і прекрасним сервісом. А те що піцерія найкращий заклад дозвілля у Рожищі, то це не їх заслуга, а того ж Пломбіру на фоні якого Авеліно просто краля.
24 Жовтня 2016, 13:02
Єдиний нормальний заклад в місті, де можна відпочити, який не соромно показати друзям з інших міст. Піуа смачна, персонал привітний, всередині затишно і охайно. Продовжуйте так і надалі!
24 Жовтня 2016, 13:03
Єдиний нормальний заклад в місті, де можна відпочити і який не соромно показати друзям з інших міст. Піца смачна, персонал привітний, всередині частенько, затишно. Продовжуйте так і надалі!
24 Жовтня 2016, 16:23
Одного разу в 20.00 зайшла з дитиною на піцу,дали підігріту можливо вчорашню піцу,ціни космос,а якість 0
27 Жовтня 2016, 22:00
Буваю у цьому закладі частенько,бармен завжди усміхненна,вітається(зазвичай продавці інших закладів ігнорують вітання,що мене бісить),коли буваю з дитиною вона запитує чи підігрівати сік,шанобливе ставлення.<br/>Піцца смачна.<br/>Знаєте є приказка як ти ставишся до людей так і люди до тебе,можливо причина у вас??<br/>І знаєте було б доречнім цим двом дівчатамчи виписати премію за таку повагу і шанобливе ставлення до клієнта.<br/>Власникам надзвичайно поталанило,мати у свому закладі таких працівниць.
29 Жовтня 2016, 20:24
А тут вже пахне тим що комусь кортить премію получити<br/>Вміють же самі себе хвалити...
30 Жовтня 2016, 21:12
Можем зустрітись у піцерії,і ти побачиш що я існую)))та й паспотрт захоплю з собою...<br/>А дівчат я взагалі незнаю,і відношення до них немаю,а живу у Львові,приїзджаю до батьків,і коли в Рожище,завжди заходжу туди.
02 Листопада 2016, 17:00
Піцерія гальмо не опалюють ціни космос.А дівчата молодці.Я б на місті дівчат тікав з віти як тільки міг.Ужас морозіловка а не піцерія.
22 Листопада 2016, 22:19
Не слухайте нікого! ваша піца сама кращя і сама вкусна, тим кому не подобається вас ніхто не заставляє її їсти!!!!! Алла і Маша ви кращі!!! :-)
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром