Малинівка: з облаштованих ставків виловлюють 250 кілограмів риби в день

15 Травня 2019, 09:21
Малинівка: з облаштованих ставків виловлюють 250 кілограмів риби в день 18690
Малинівка: з облаштованих ставків виловлюють 250 кілограмів риби в день

На початку травня на Волині «Хата рибака в Малинівці» офіційно відкрили для відвідувачів.

Знаходиться це прекрасне місце у Рожищенському районі, в селі Малинівка, – пише Вісник+К.

Затятого рибалку тут порадує можливість «вполювати» білого і строкатого амура, товстолоба, коропа, карася, линка. Окрім того, це мальовниче місце для затишного сімейного відпочинку, адже територія облаштована бесідками, всередині яких є розетки і світло. Нині по всьому периметру проводять Wi-Fi.

Власник цього рибного раю – Василь Матвіюк, родом з Малинівки. Живе у Львові, має там власний бізнес. Чоловік розповідає, для нього принципово було вкласти гроші саме у рідний край, бо тут він виріс, тут ще дитиною ловив рибу разом зі своїм батьком.

Загальна площа території – 8 гектарів. Аби привести усе до ладу, прибрати непрохідні чагарники, майже 5 місяців тут фактично безперервно працювали екскаватори, затрати були просто колосальні. Але чоловік зазначає, для нього це не бізнес, а справа для душі.

«Ми запустили тут правильну рибу, тобто ту, яка їсть траву. Весь став обладнаний системою аерації. Постійно вимірюємо рівень кисню у воді. Навіть зимою у нас не було заморів. Запустили сюди білого і строкатого амурів, товстолобів три види, коропа чотри види, линка. Багато тут золотистого карася, якого занесено до Червоної книги, але його виловлювати не можна, за це великий штраф. Тож, якщо упіймали, одразу потрібно випустити. Ще планую викопати окремий «щучий» ставок, для любителів ловлі на спінінг. Тут багато риби і великий плюс у тому, що не потрібно на коропа їхати на нічне «полювання». Достатньо виділити кілька годин удень і матимете його вдосталь», – розповідає Василь Матвіюк.

Цікаво, що від риби тут абсолютно не чути мулом, це зауважують рибалки, які сюди приїжджають. І цьому є пояснення. У ставках спеціально виростили хлорелу – мікроводорость, яка живиться вуглекислим газом, а віддає кисень. Вода від неї має ніжно-зеленкувате забарвлення. Годують рибу лише зерном. Як зауважує господар, тут дуже багато линка. Хто з рибалок чує про це, у них одразу спрацьовує «сигнал» їхати сюди, адже в природі цієї риби дуже мало і відповідно – можливість спіймати її випадає дуже рідко.

«Наша модель відпочинкового комплексу – не сидіти ніч на рибалці, а щоб сюди приїжджали на відпочинок сім’ями. Половив рибу пару годин, а далі – відпочиваєш з рідними. Можна зварити юшку, приготувати шашлик. Один ставок ми називаємо «біла лілія», зовсім скоро там все буде у цих квітах, краса – неймовірна», – додає Василь.

Тут чекають на відвідувачів у четвер і неділю, з 7:00 до 19:00. За кілограм виловленої риби – оплата 70 гривень. Плюс екологічний вхід – 20 гривень.

Попри те, що відкрили господарство зовсім недавно, рибалок щодня тут багатенько. Без солідного улову ніхто не лишається. Лімітів на вилов немає, аби лиш були гроші оплатити. Загалом же, як зазначає Василь Матвіюк, за день звідти вивозять від 250 кілограмів риби.


2



1

1

3

3

1

Читайте такожРожищан закликають рятувати рибу від задухи

Коментарі
15 Травня 2019, 12:49
В Рожищах теж є такий ставок, правда самовільно захоплений.
15 Травня 2019, 14:54
до власника:якщо "хата",то "рибалки",а якщо "рибака",то "дом",якось по-москальськи для львів"янина...
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024