Бібліосіті: що читають рожищенці?

16 Жовтня 2016, 17:10
1862 Джерело: www.kidbook.com.ua

У сучасному світі високих технологій і комп’ютеризації все менше уваги люди приділяють книгам. І дарма, адже книги мають позитивний вплив на людину. Ефект від читання книги не можна зрівняти з переглядом фільму, знятого за мотивами цієї книжки.

Район.Рожище продовжує свою рубрику «Бібліосіті».

У неділю, 16 жовтня, ми знову запитали в рожищенців, що вони читають у вільний від роботи час.

Лікар-стоматолог, голова ВО «Батьківщина» Віталій Ковальчук: «Наразі я читаю книгу «Становлення та діяльність Народного Руху в Рожищенському районі» Валентина Малиновського. Книга викликає позитивні емоції, які пережила країна в становленні самостійної, незалежної держави. А, зазвичай, полюбляю зануритись у пригодницькі твори та медичну літературу».

Начальник служби у справах дітей Жанна Дубчук: «Давно художніх книжок не читала, але захоплююсь історичною та психологічною літературою. В мене робота пов’язана з тим, що треба читати саме такі книги. Взагалі, я дуже люблю психологію, та й навчалась на психолога. Читаю для роботи, щоб знати як поводитись з дітками, як ставитись до людей, як працювати з ними».

Краєзнавець Леонід Козярчук: «На даний момент я читаю про підшипники. Ваш сайт, звичайно, теж читав сьогодні. Переглядаю майже всі матеріали. А ось художньої літератури не перечитую, бо не дозволяє зір. Зазвичай, цікавлюся технічними, краєзнавчими та історичнимитекстами».

Дубищенський селищний голова Анатолій Дорошенко: «В принципі на художню літературу бракує часу. Читаю в більшості новини з різноманітних інтернет-видань. Знаєте, життя таке і зарплатня така, що не дозволяє розслабитись в поза робочий час».

Директор територіального центру соціального обслуговування Галина Поліщук: «Зараз читаю книжку «Грішниця» українського автора Олени Печорної. Прочитала на ніч декілька глав із цієї книги і не могла заснути. Тим паче, деякі питання торкаються соціальних тем. А мені вони близькі. Це книга про сексуальне насильство. Коли читала, то було дуже боляче, я не могла усвідомити, що таке може бути в реальності. В сім’ї алкоголіків батьки торгують дітьми…

А перед тим прочитала «Осіннє рондо місячної ночі» Алли Рогашко. Останнім часом намагаюся читати українських авторів, тому, що зараз вони доступні. Ось ще Василя Шкляра багато творів прочитала. Зазвичай, люблю читати детективи та наукову фантастику».

Директор РД «Просвіта» Лідія Романюк: «Зараз я читаю книгу Валентина Малиновського «Становлення та діяльність Народного Руху в Рожищенському районі». Всі ці події, які тут описує автор, я пам’ятаю, адже все відбувалося за моєї памʼяті. Книгу дійсно цікаво читати, бо вона підтверджена реальними фактами. А так я цікавлюсь різною літературою. Нещодавно прочитала «Возлюби болезнь свою» Валерія Синельникова. Якщо прочитати цю книгу, то якось інакше дивишся на світ, все переосмислюєш. Наших авторів багато читаю: Лепкого, Микитенка та інші. Звичайно ж, і професійною літературою захоплююсь. Взагалі, якщо книга цікава, то легко та приємно читати».

Отож, дорогі рожищенці, додайте читання книги в свій щоденний графік справ і ви на собі переконаєтеся в користі цієї справи. Хороші книги подарують чудовий настрій, позбавлять від депресії, поліпшать сон та додадуть багато позитивних моментів в житті.

А що читаєте ви? Наступного разу ми обов’язково зателефонуємо до вас.

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром