Дискотека, 5-10 танцюють, а 20 – п'ють, – описали дозвілля молоді у Копачівці

02 Травня 2019, 12:21
8175

Неприємну ситуацію описала Ліда Марощук на сторінці «Культура ОТГ Копачівка» у Facebook.

За словами жінки, молодь біля будинку культури веде себе непристойно: вживають алкоголь та залишають після себе багато сміття.

«Дуже хочеться саме сюди писати тільки про хороше, про наші здобутки і досягнення. Та вже просто немає слів. Завтра «Писанковий дивосвіт». Для кого? Для тих, наших і ваших діточок, які так не мають де подітися, дзвонять за дискотеку – щоб я хоч не забула, а самі просто п'ють-напиваються і все», – йдеться у дописі від 1 травня.

Як стверджує пані Лідія, діти зовсім не цікавляться культурою і залишають після посиденьок з алкоголем багато сміття.

«Ви думаєте, хтось із тих «діточок» буде завтра на концерті, на конкурсі? Ні – у них виправдання – вони, бачте, смітять, бо немає де подітися! Проте, клуб відкритий, дискотека, 5-10 танцюють, а 20 – п'ють, залишаючи після себе гори сміття. Як не люди. І прийшла до «діточок», попросила – не лишайте так, прибирайте після себе ті «поляни». На словах обіцяли – питань нема. Як наслідок – 5 пакетів ВМW! Ось такий дивосвіт...» – пише жінка.





Коментарі
02 Травня 2019, 15:27
Зато ті мами і тати вміють обсирати всіх культпрацівників,сільського голову.Писаки нещасні.
02 Травня 2019, 15:31
О то ще нічого. У нас в селі бухають прямо в клубі разом з завклубшою))))))))) не можеш побороти пянку - очоль її! Вона так і робить))) приїжайте на майстерклас.
02 Травня 2019, 15:36
Красава :)))
02 Травня 2019, 15:54
А сходи прям « пахнуть» культурою))
02 Травня 2019, 15:56
А головний приклад для молоді в ОТГ це Савчук з Гайворонською які влаштовують чи то фестивалі чи то дні народження під виглядом дня села.На цих “днях” алкоголь литися не перестає доранку.Звідки молодь може взяти приклад якщо депутати та очільниця району таким займаються.
02 Травня 2019, 16:52
Тете туди ніхто не запрошує.
02 Травня 2019, 17:08
Яніна Василенко веде себе по свинськи хочаб дівчина а лягає під кодного другого і пє як дід старий куди дивлятся батьки навіщо ним зелені внуки
02 Травня 2019, 18:14
Тут мова йде за безпорядок ,культуру ,а ви Яніну яким боком пииплутуєте
02 Травня 2019, 18:34
Є з кого брати приклад для молоді, старші люди тоже п'ють і молодь бре з них приклад...
02 Травня 2019, 18:51
Потрібно молодь зацікавити, відкривати будинок культури, гуртки, теніс, дискотека. Чому на Пасху не було дискотеки і молодь змушена їхати в Кремець. Не всі діти погані, є і хороші, беріть приклад із с. Сирники, там завідувачка Будинком культури бере активну участь щоб залучити молодь до чогось корисного і цікавого.
02 Травня 2019, 19:14
Взагалі при минулих завклубах такого не відбувалося, може проблема не у молоді?
02 Травня 2019, 19:58
за таку зарплату як мають завклуби то нехай хоч поприбирають бо клуби не працюють а з молодю потрибно працювати а не махати на них рукою
02 Травня 2019, 20:37
Ахто така Ліда Марощук? Правильно-завклуб!А на скільки відпрацьовуе ,цей завклуб ,якщо діти чекали на Пасху дискотеку ,а отримали шиш і змушені іздити по навколишніх селах.Так це значить можна, і зарплату від отг отримувати також можна,а ось прибрати на сходах цей мусор за 10 хвилин то це ми вже перепрацювалися,або це нас не стосуеться (типу не входить в обовязки,яж завклуб).Може ще прибиральницю взяти на мін.зарплату щоб слідкувала і прибирала ,один раз на тиждень проведення декількагодинноі дискотеки.Ні шановні,почніть із себе якщо ви маете відношення до такого закладу як будинку культури,слідкуйте і контролюйте свое місце роботи ,якщо не вгледіли то приберіть,кожний відповідае за свій обект.По факту це не тільки в Копачівці так ,це майже скрізь і в Брищах і в Сирниках і будь де тільки добре потрібно подивитися і в цьому вина всіх,а дітей які "пьють " то найменше бо іх так навчили (тобто не навчили ні як) в школі ,в дома і найперше це там де е відповідні люди ( в місцях масового відпочинку,якого як правило в селах і немае), а якщо десь щось і е в якомусь селі,це наприкладі дискотеки в Копачівці , то там працюють за принципом "моя хата скраю, я нічого незнаю" ,головне щоб відбути своі години щоб отримати свою зарплату.І ще ,срати там де працюеш не гарно як би там не було,навпаки потрібно захищати свое місце роботи а якщо вже і висвітлювати якісь негаразди, то правдиво,це на рахунок ПЬЮТЬ тому, що на фото нічого над забороненого намае(тобто міцних напоів-горілки)це те що можна купити в магазині, пишіть наприклад про заборону таких напоів,і памятайте все що написано вам,може бути використано про вас.А це що діти не культурні ,і не тільки діти -ну це вина і вас і нас,і будь якоі влади чи то високого,чи то низького рівня,тому що дітей не тільки повинні навчати батьки,а і всі заклади де знаходяться діти поза домашній час садочки,школи ,ліцеі,гімназіі та ін.Пишіть про проблеми суспільства,той хто пише такі статті,але перш ніж писати про когось подивіться на себе зі сторони,тому що проблеми е у всіх.
02 Травня 2019, 20:55
приклад показує Сава з Гайворонською
02 Травня 2019, 20:57
Цікаво чуму така пристрасна увага до Копачівськоі ОТГ,дивно виходить все що стосуеться громади висвітлюеться негативно, а ось у Рожищі одна благодать,і в Княгининку також хоча з іншоі сторони в них купа своіх проблем.А може проблема в іншому-це щоб створити для копачівського голови один негатив,перед майбутніми місцевими виборами.
02 Травня 2019, 21:10
На сала. Так дійсновсе обернути б не тільки проти неї. А й проти всіх завелубів. Така ситуація тепер скрізь. Не вмієш зацікавити молодь - вони самі знаходять чим зайнятися. Здається не знайшла вона спільної мови з місцевими. Або більше увагиприділяє своєму постійному місцю рототи. Але й на пів ставки треба щось робити. Тому не варто було писати такі неприємні речі у такій хорошій, позитивній групі, як культура ОТГ копачівка. Це ложка дьогтю у бочці меду. Виходить- якщо таке робиться у центральній садибі громади, то що вже говорити про інші клуби а там повірте буває ще гірше.
02 Травня 2019, 21:20
Мусор який залишився після дискотеки, це не проблема,це так бувае скрізь і не тільки біля будинку культури ,а і на стадіонах після футболу,і біля закладів харчування після якихось заходів,а ось коли після дискотеки знаходять тіло молодого хлопця 24 роки то це вже проблема ,і не аби яка.
02 Травня 2019, 21:52
Народ, а ви були на місці завклубів? Пробували може працювати з молоддю? Зацікавили чимось? Організували дозвілля? Ви не знаєте цієї роботи зсередини! Найлегше кричати про те, як хтось не вміє виконувати свою роботу, не знаючи всієї кухні зсередини. І ви серйозно вважаєте, що робота завклуба є прибирати після дискотек сміття під клубом? Вражаєте своєю недалекоглядністю.
02 Травня 2019, 21:55
І новина не про рівень роботи, а таки про культуру нашу з вами і наших дітей! Про те, що не вміємо виховувати (і тут не завклуб винен, і навіть не вчителі, а саме батьки), а часто й показуємо от такий приклад.
02 Травня 2019, 22:05
Істина.
02 Травня 2019, 22:08
Пляшки викинуті в смітник не розбиті!!!! А куди їм їх викидати?! з собою забирати!!! Згідна з попередніми коментарями завклуб не виконує свою роботу ( і я працюю з молодю). Куди тим дітям діватися???
02 Травня 2019, 22:41
не можете працювати з молодю розрахуйтеся з робото прийдуть други але де ж таку зарплату брати и ничого не робити
02 Травня 2019, 22:41
о Яніта ще та артистка ще таких красунь у копачівці не було!!!
02 Травня 2019, 22:48
Порівнювати Рожище чи Княгининок з Копачівкою , це як небо і земля. Подивіться на зупинку ковельський напрямок. Просто жах. Криша як після війни. бляха віддерта. Все обдерте.
02 Травня 2019, 22:51
Дехто каже про рівень культури наших дітей і порівнює їх із колишнім поколінням,мовляв не ті завклуби,не ті дітки,можливо...Та всеж,за часів старшого покоління магазини чи бари не робили до 22:00 а то і цілодобово.А зараз бери що хочеш,тверезий на дискотеку ніхто не іде.Головне що така проблема повсюди у кожному селі
02 Травня 2019, 23:13
Маемо те що маемо.Ніхто може і серйозно не вважае що завклуб повинен прибирати якусь,чиюсь територію,а ось територію до якоі він мае відношення,як і будь хто інший до робочого місця повинен слідкувати за чистотою там де він працюе,це не забере багато часу.Працівники омс також не викидають мусор у посадки,не забруднюють річки озера та інші місця масового відпочинку, але ж організувалися вийшли і прибирали, і не одну годину - з них корона не впала,а ось завклуби це -цебе.Можливо робота завклубів чи там директорів закладів дозвілля і мае свою специфіку,але повірте якби належним чином працювали з молоддю і організовували дозвілля,проводили розяснювальну роботу та показували приклад,тобто були ближчими до них то і не було б такі випадки,молодь це спецефічна категорія населення до них повинен бути особливий підхід.Якщо комусь не подобаеться то ідіть до селищноі ради і вимагайте прибиральниць для клубів,або беріть в оренду і набирайте працівників які будуть прибирати територію яка належить до клубу,заробляйте і платіть зарплати самі.Усім сьогодні важко,коштів не вистачае щоб вирішувати всі проблеми,тому шановні працівники клубів підключайте свій креатив і інтузіазм,який повинен бути невідемною частиною у вашій роботі,а прийде час і вам воздасття.
02 Травня 2019, 23:46
Дітей чужих не бувае,це наші з вами діти,і всі несуть відповідальність за іхне виховання.Покладати відповідальність на батьків це неправильно,якщо так думати ,а ви саме так і думаете маемо такий результат ,тобто діти рахують що це іх не стосуеться, що то не іх проблема а проблема когось.Іх повинні вчити усі- вдома ,в школі якщо у клубі -то у клубі,якщо на вулиці у селі -то небайдужі люди,тобто повинні говорити скрізь про забруднення навколишнього середовища.
03 Травня 2019, 01:36
А чи є в Копачівці варта порядку і як вона працює?
03 Травня 2019, 02:02
Отим «діткам» по 4-5 рочків??? Чого це хтось повинен їх вчити? Певно коли вони вибирали собі спиртне (і не важливо якої воно міцності) ніхто не засумнівався в тому що вони не досягли відповідного віку для купівлі таких напоїв! Ті діти вже в такому віці, що і багатьох попередніх коментаторів навчать багато чого... А Ви тут пишете про те, що їх треба вчити не срати там де ти живеш?? Ви адекватні, люди? Я бачу лише одну проблему: відсутність сміттєвих урн! <br/>Найстрашніше це те, що на сьогоднішній день для більшості є нормальним коли «дітки» бухають пивко, вінішко, слабоалкоголки і т.д. а всі обісрали зав.клубу☹️ Не здивуюся, якщо під той клуб ще хтось сміття з дому виносить))
03 Травня 2019, 13:16
Які всі розумні,всі все бачать,і всі все знають.Ніхто нічого не порівнюе,в Копачівці так як інших багатьох селах Украіни така спадщина дісталась від Союзу так і за період керування влади краіни після здобуття Незалежності.Чіткий приклад це -дороги,які тільки почали відновлюва.Всі думають що все мае статися за один рік.Ні,-і &quot;Москва не зразу збудувалась&quot;.На все свій час, і в Копачівчі все наладиться, тільки не потрібно срати і заважати, якщо хочите все пришвидчити організовуйтесь та допомагайте-почніть з себе.Правильно-слабо',все на що здатні це зашкеритися і бити по клавішах в інеті,демонструючи свій &quot; гострий&quot; розум,тобто срати.Ганьба.Хочете кращого,хочете Европу-то будуйте іі на своій землі, а не за бугром.Вже час освідомлювати, що все починаеться майже з нуля,і легко а тим більше швидко не буде,наш рівень життя (створений народними обранцями-депутатами ВР) не дозволить цього зробити,хіба що МОЖЕ щось змінеться.
03 Травня 2019, 13:32
А те ти був &quot;шановний&quot; коли тим діткам було 4-5 рочків?Вчитися і вчити ніколи не пізно,тільки нам заважае- крайній,збоку,&quot;хата моя з краю -нічого незнаю,аби мені було добре і так далі.І головне що всі знають як воно мае бути і вміють хіба що тільки &quot;давать совети&quot; по інтернету,а самим підключитися слабо.Якщо будете так думати, то кращого майбутнього небудуть бачити не наші діти,ні ми ,принаймі ще років 25.
03 Травня 2019, 13:45
Завклубом тішки перегнкла. Ніколи не треба виносити сміття з дому, тобто за межі громади. Цим самим вона ще більше обурила молодь, з якою вона за власним бажанням йшла працювати. А то вона з іншої громади, покажетьсяв Копачівці на годину і поїхала., бо в неї маршрутка. Мова йде про піклування пробесіди про те, що знайти спільну мову, і тільки тоді її будуть поважати. А так вона не зрозуміла, що це робиться в знак неповаги до людини, яка просто зайняла місце зав будинку культури. Нехай приміщенні зробить порядок, а то грязно і незатишно, Думаю молодь зробить свої висновки з приводу цієї ситуації і відношення до працівника культури у них зміниться, правда не знаю в який бік. А от керівництву громади треба подумати, як повестись з працівниками, які не вміють вирішувати проблеми всередині, а виносять весь бруд назовні, щоб ще був привід пліткувати про те, як, мовляв все погано в Копачівці.
03 Травня 2019, 21:03
Цілком вас підтримую
03 Травня 2019, 21:17
Таких як; Конуць Денис, Андрій Кузьмюк, Прус Владислав, Самчук Анна, Мороз Анастасія, Сушко Анна, Градюк Юлія. Прибирайте після себе!
03 Травня 2019, 21:40
Ліда - хороший завклуб. І свою роботу на півставки вона робить на 200% Мололець! А те, що діти бухають і серуть біля клубу - вина батьків! Не НАВЧИЛИ прибирати за собою. Буде і в Копачівці як в Княгининку, не все зразу. Хто з голів брався за той клуб. Хто поставив там двері чи вікна? Харчук? Може Гузар? Чи Король? Ремонт іде зараз клуб ще не кінчили. Будуть там і гуртки і все. А отака гамнотня малолітня вже засирає територію. Нехлюї
04 Травня 2019, 13:59
Цікаво чи буде фестиваль в Олександрівці з нагоди дн
04 Травня 2019, 18:03
Професіоналізму ніхто не заперечуе,більше того професіоналізм навідь неможливо пропити.Нажаль як показуе практика і час поряд із професіональними якостями кожноі людини,можуть бути і негативні-підлість,жадібність,підступність,цинічна брехня і т.д.Тому робіть висновки,і спершу дивіться на себе-збоку,і це стосуеться перш за все не розумних а занатто зарозумілих і занадно високоі думки про себе.Будьте простішими і до вас потягнуться люди.
04 Травня 2019, 18:22
Той хто звернувся до нашого майбутнього-САМИЙ ПРАВИЛЬНИЙ ДОПИС.Потрібно було ще сфотографувати і розвісити фото,і надіслати у інтернет,якщо на словах не доходить.Батьків непотрібно зачіпати ,це легше за все перекласти вину на когось.Діти вже дорослі, нехай вчаться відповідати за своі вчинки,якщо навчаються -виставити на лінійку в школі,якщо працюють-платять штраф за порушення порядку в громадських місцях,або попрацюють на благо села.Повинна бути відповідальнісь бодай за щось.
04 Травня 2019, 23:05
Цілком підтримую,влаштувати цій &quot;популярній&quot; молоді суботник-для прибирання.Вміли насвинячити,зуміють і прибрати і другим буде наука.
05 Травня 2019, 15:15
У нас так як і у міністерстві!!! Зав будинком культури вже вдруге не місцеві. Ну що немає у Копачівці чи в інших селах громади людей? Виходить там у Брищі чи Рокинях є такі а в нашій громаді немає Парадокс. ОСЬ ВАМ І РІДНІ ЛЮДИ знайшлися аж з Княгинінської громади. Що ж вона може робити в Копачівці. Коли неї є справи поважніше в своєму рідному клубі. Зате гуртків та об'єднань різних на папері багато і всв&quot;плідно&quot; працюють. Візьміть самого місцевого працівника тоді й спитати можете за роботу з підростаючим поколінням. Адже бесіди про поведінку і про шкідливі звички це теж одна із складових роботи клубного працівника. І, як правильно сказав один з дописувачів. мало мати талант до співу чи просто гарний голос. Головне саме відношення до відвідувачів клубу вміння знайти спільну мову, зацікавити чимсь. А то вийшло, завклуб така гарна, добра, а в Копачівці вся молодь поголовно пяниці. Інехай весь світ її шкодує Ганьба Лідії Марощук!!! Зауважу просто за те, що визнала свою безпорадність, некомунікабельність.
05 Травня 2019, 15:44
Ви дуууже гарно описали обов&quot;язки директора закладу культури. Вони так точно працюють як в РД Просвіті. Там набагато гірше. На робот у не ходить самий головний а разом з ним і названа теща, і приближені&quot;Свої&quot; Савчук добре їх знає. Завітайте на дискотеку....
06 Травня 2019, 01:57
Альо, шановні! Перш ніж срати Ліду чого ж самі завклубом не пішли?? Оголошення скільки крутили і на сайті і фейсбуці не нашлося бажаючіх дискатєку крутити з мєсних. Де ви були? Чого непішли на мінімалку? Тре було б йти. Молоти язиком любий дурак може, обсирати. Як свої не хочуть хай чужі йдуть. Вона ше якось ту діскотєку крутит а так і того не було б так иі свині ще і серуть під клубом. Може знов хай матушка в завклуби йде?
06 Травня 2019, 13:28
Ніхто не бачив того оголошення. А робота завклуба полягає не тільки в тому, щоб дискотеки робити. А Гуртки і обєднання які понаписували липові, там теж треба робити засідання що не вважається за потрібне. Апро зарплату, то далеко не мінімалка зарплати завклубів підняли неаідомоза що. Просто Ліда дуже високої думки про себе, а той, хто високо літає, як відомо, боляче падає. І ще у Ліди немає співпраці з іншими організаціями в Копачівці, бо вона цього не хоче, а це в роботі дуже важливе.
06 Травня 2019, 15:38
Ну то ідіть. На мінімалку в 4200-відрахування попрацюй. Я подивлюся чи на довго хватить. Наша хвальона бидломолодь ще мордяку начисть з пяну тоді побачим
06 Травня 2019, 18:28
Звичайно що 4.200 це невелика зарплата для завклуба як на сьогодні.але ж більшість населлення і цього не мае,і багато хто б хотів би працювати на таку мінімалку,тільки для цього ,якщо немае освіти необхідно мати для такоі роботи хоча би здібності від Бога.Не всі можуть поіхати заробити за границю,не всі можуть працювати на шуберті і т.д, тому потрібно цінувати та берегти те що маете.
06 Травня 2019, 20:20
канєх! на 4200 працювати копачівські не захотіли, а самі серуть тепер шо завклубша ни мєстна. роботу на робить, діти свинячать вот проблема. Срати всі мастаки
07 Травня 2019, 00:29
В день народження Савчука буде фестиваль чи ні? Приклад добре врєзаної Новосад з культури, як було вторік. Вірша просимо оприлюднити про торічній фестиваль.
07 Травня 2019, 12:59
Вони хоть після себе прибирають.<br/>І не вони одні ходять до клубу.<br/>Краще на трішки старших налітайте , вони ніякої поваги не мають до свого села і порядку.<br/>А якщо не бачили що менші розкидали то не потрібно гнати на них ...
07 Травня 2019, 14:52
Хочете порядку?Без проблем! Встановіть декілька камер у всіх громадських місцях громади.І кошти (штрафи) будуть і порядок буде,і попрацювати на благо грамади також буде кому.
07 Травня 2019, 20:23
Прийдіть працівники служби у справах дітей в РД &quot;Просвіту&quot; без попередження, хоча б один раз.Чого дискотека для малолітніх дітей в Рожищах до 23 год?. За горілку одна тьотя там пропускає на дискотеку. Запросимо Аверс.
08 Травня 2019, 02:32
Як будуть камери, так і буде порядок. Декілька дітей, батьків оштрафують або проведуть виховні години, тоді тільки буде порядок. А так я можу сказати скрізь є, хоч і не залежить від завклуба, майбутнього покоління чи старших дітей. Зрозумійте. І не потрібно тут на один одного переводити стрілки. Якщо так взяти то потрібно починати із себе.
14 Травня 2019, 03:27
От біда завклубу,смітник придбайте по толку і вся проблема вичерпана)З поконвіку на дискотеках таке відбувалося...
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024