Як нараховуватимуть субсидії у цьому опалювальному сезоні

12 Жовтня 2016, 17:00
2877

Під час засідання Громадської ради в Рожищенській райдержадміністрації розглядали питання Про порядок надання субсидій.

Про цьогорічні нововведення учасників засідання проінформував начальник управління соціального захисту населення Ярослав Фандич.

Зміни у порівнянні з минулим роком є. А взагалі – процедуру нарахування субсидій значно спростили.

Він зазначив, що до державного бюджету район повернув 26 тисяч гривень субсидій за електроенергію та 36 мільйонів гривень за газ.

«Врегульовано питання призначення субсидій та надання пільг. Тепер пільга не нараховується, якщо людина подала документи на субсидію. Якщо субсидія припиняється – пільга відновлюється. Якщо людина подає на субсидію, то пільга автоматично скасовується», - повідомив Ярослав Фандич.

Також він зазначив, що до обрахування сукупного доходу не враховуються виплати для осіб, які позбавлені батьківського піклування, допомога внутрішньо переміщеним особам, а також військовим, які перебувають в зоні АТО.

Хто вже звертався за субсидією минулого року, цього року нові документи на її оформлення нести не потрібно. Оскільки її перерахунок здійснюється автоматично.

Хто має цифровий підпис – декларацію та заяву може подати в електронному вигляді. Правда, є труднощі з оформленням документів.


«У сільських радах нам без проблем надають довідки про склад сім’ї, є проблема лише з Рожищенською міською та Дубищенською селищною радою. Відмову надавати довідки вони аргументують тим, що у них немає такої інформації. Але наскільки відомо мені, вони вже створюють базу мешканців своїх населених пунктів, і наступного сезону така незручність з наданням довідок зникне», - резюмував Ярослав Фандич, начальник управління соціального захисту населення РДА.

Він також зазначив, що наразі не має такого поняття як обов'язковий платіж. Якщо в квитанції до сплати нулі – споживач за послугу не платить. Але якщо до сплати є певна сума – її треба обов'язково сплачувати. За накопичення боргу – субсидію скасовуватимуть.

Коментарі
12 Жовтня 2016, 21:43
Дякую за цей репортаж про нарахування субсидій і за роботу журналістів сайту "новини рожище".
13 Жовтня 2016, 00:22
мИ ОТРИМУВАЛИ СУБСИДІЮ ВЗИМКУ І ВЛТКУБбУЛА ПРИЗНАЧЕНА ПО СЕРПЕНЬ ВКЛЮЧНО.у ВЕРЕСНІ ПОНЕСЛИ ПЛАТІЖКИ БЕЗ СУБСИДІІ.в УПРАВЛІННІ СОЦЗВХИСТУ ПОЯСНИЛИ ЩО ЧЕРЕЗ ТЕ ЩО НЕ ПРИНЕСЛИ ДОВІЖКУ ПРО СКЛАД СІМІІ АЛЕ Ж УНАС НІЧОГО В ЦЬОИУ ПЛАНІ НЕ ЗМІНИЛОСЯ. щО ЦЕ ОЗНАЧАЕ? вИРІШИЛИ ТАКИМ ЧИНОМ ЗЕКОНОМИТИ НА ЛЮДЯХ БО МИ ТАКІ НЕ ОДНІ. вВАЖАЮ ЩО ЦЕ -НЕПРАВИЛЬНОа ЯК ВИ ВВАЖАЕТЕ?
13 Жовтня 2016, 01:03
Така сама ситуацiя була.Короче,формулу ненше народу більше кіслороду,ніхто не відміняв.
13 Жовтня 2016, 01:15
Я ВВАЖАЮ ЩО В ЦЬОМУ ВИННІ ПРАЦІВНИКИ СОЦЗАХИСТУ.МОЖЕ ОТРИМАЛИ ТАКУ ВКАЗІВКУ ЗВЕРХУ ОЬ ВАМ І СОЦЗАХИСТ
13 Жовтня 2016, 14:09
Дають субсидії, просто принесіть документи і буде вам дешевий газ та світло, але й тут хтось винуватий, бо нам й документи раз в рік ліньки занести, нехай працівники соцзахисту за нас побігають. Клоунада!
13 Жовтня 2016, 14:36
А от і не раз в рік!!! Проходить пів року і знов щось донось!!! Вони там в соцзахисті взагалі землі під собою не відчувають. Хамлять на кожному кроці. Люди ви працюєте з такими категоріями людей, а людяності в вас НУЛЬ!!! Схаменіться. Я розумію що у людей важкі характери, але вони ж невинні в тому що у вас ну ДУЖЕ ВАЖКА РОБОТА!!!
13 Жовтня 2016, 14:41
Ага, і бумаги там у них нема. Люди добрі скиньтесь, забезпечте, бо листи не шлють, друкувати не мають на чому. Прогавив зміни в законодавстві то вони тобі відразу:"А ти що, телевізор не дивишся???". От так!
13 Жовтня 2016, 20:57
Працівники разом з начальником соцзахисту - хами, не вміють працювати з народом, хто хоч раз стикався з цією установою, той виходить звідти з зіпсованими нервами і невирішеними питаннями. Вони не знають що до чого. То треба довідку якусь, то не треба. Одна на одну спирають якщо щось не знають. А з субсидіями взагалі жах! Там така пані сидить що одну людину по годині приймає- як піде десь, то не дочекаєшся. Прийде то ще й нахамить. Але який начальник, такі й підлеглі. Пані Гайворонська, приділіть увагу цій установі. Бо через їхнє хамство псується і ваша репутація в першу чергу. Це ж ваша структура. Попрацюйте над дисципліною. Бо це хамство вже дістало народ!
13 Жовтня 2016, 20:57
а ЧОМУ НЕ НОСЯТЬ РОЗДРУКІВКИ ПРО СУБСИДІЮ? нА ЛІТО НОСИЛИ!
13 Жовтня 2016, 22:18
Це хамство соцзахисту вже дістало !!!!!!!!!
14 Жовтня 2016, 00:50
Люди,схаменіться!!!!!!!про що ви тут пишете!! Це сама важка робота з людьми, а через ці субсидії працівникам така нагрузка, кожен прийде з такою енергетекою, своїми емоціями.... це на перший погляд все так просто,здав документи і все презначили, а нашій державі тільки говорити гарно вміють і закони писати... І те що не вистачає коштів на бумагу чи на конверти,як ви пишете, то це недоробка влади що не забезпечує такі установи.... Ще й зарплат не виплачують вчасно,про що ще можна говорити... так що,шановні, не обливайте брудом працівників,а поважайте їхню працю,а співчувайте як важко справлятись з такою роботою.... Один раз там була,і співчуваю дівчатам,як вони витримують це все,папками обкладені, а кадрів мабуть не так то й багато... Удачі Вам,і гарних клієнтів!
14 Жовтня 2016, 02:23
Приходить громадянин в німеччині за документом йому дають талончика де вказано що він 10 на черзі яка підійде о 11 годині. Там підрахували скільки приблизно часу витрачається на одного клієнта і коли йому зайти в кабінет. Приходить громадянин в україні за документом ......Х......Б.......ПТНХ
14 Жовтня 2016, 05:59
хамство виправдовуете?????
14 Жовтня 2016, 11:05
Може і хамить хто, мене прийняли культурно,та інших жіночок....А ви як ідете в якусь іншу організацію,чи в в лікарню наприклад то скажете все так ідеально і в чергах ніхто не стоіть, і не хамлять, і не закриють кабінет під самим носом???? Не судіть одну організацію,бо бачила ще гірше відношення,тільки чомусь всі обговорюють соцзахист.... А Пані Гайворонській радила б краще допомогти цим працівникам,а не поведінкою займатись... Всі ми люди,і може нахамити кожен...
14 Жовтня 2016, 12:21
Безлад в соцзахисті і крапка. Не виправдовуйте. При нормальному керівнику ця установа працювала як часи. А то розвів балаган. Що хто хоче те й робить. Не платять зарплати, не влаштовує робота? Чого сидиш одна з другою і гиркаєш на людей? Вали на всі чотири сторони. Є люди які будуть працювати швидко і якісно а не стогнати. Задовбали вже своїм недовольством. А фандичу догану!!!!
14 Жовтня 2016, 15:46
да Фандич серйозний, може і накричати, був би Шварцкоп керівником то при цих субсидіях й того ладу не було б, та він не риба не мясо!!!!А цей хоч якусь роботу робить, і людей бачила приймає, мені дзвонив виясняв за кода!!
15 Жовтня 2016, 13:29
а подивіться що в РДА робиться, безлад в районі розвели, при нормальному голові такого колись не було. не судіть одну організацію, скрізь однаково!
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024