У Рожищі вшанували пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи

26 Квітня 2019, 14:28
2572

26 квітня виповнилося 33 роки з моменту аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Про це інформує Рожищенська міська рада.

Це день пам'яті про найбільшу екологічно-гуманітарну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, військовослужбовців, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії.

З цієї нагоди у Рожищі відбулися пам'ятні заходи і заупокійні богослужіння. Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ Василь Шняк відправив панахиду біля пам’ятного знаку ліквідаторам катастрофи на Чорнобильській АЕС. Разом зі священиком молилися чорнобильці, представники місцевої влади, школярі та небайдужі рожищани.

Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ Василь Шняк відправив панахиду біля пам’ятного знаку
Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ Василь Шняк відправив панахиду біля пам’ятного знаку

У своєму слові душпастир наголосив, що наслідки Чорнобильської катастрофи пожинаємо і сьогодні. А тому ми повинні про це пам’ятати і з особливою шаною ставитися до ліквідаторів аварії. Отець Василь  побажав, аби Господь упокоїв душі тих, хто віддав своє життя у цій трагедії, в оселях праведників, а тим, хто залишився жити, укріпив у здоров’ї та дарував многоліття.

Опісля панахиди учасники заходу направилися у РД «Просвіта», де працівники культури підготували тематичний культурно-мистецький захід приурочений Чорнобильській катастрофі.






Коментарі
26 Квітня 2019, 20:45
Ви не по заходах шляйтесь а пакуйте чемодан на вихід
27 Квітня 2019, 00:33
пакуйте валізи і вйо як яник
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024