Які вулиці Рожища та Копачівки ремонтуватимуть у другому кварталі цього року

25 Квітня 2019, 12:26
Звітує начальник управління регіонального розвитку райдержадміністрації Василь Поторась 2945
Звітує начальник управління регіонального розвитку райдержадміністрації Василь Поторась

Відбулося засідання колегії райдержадміністрації. На порядок денний виносилися ряд важливих у життєзабезпеченні району питань.

Про це інформує сайт Рожищенської РДА.

23 квітня розглянули питання про виконання Програми економічного і соціального розвитку Рожищенського району за 1 квартал 2019 року. Начальник управління регіонального розвитку райдержадміністрації Василь Поторась зазначив, що протягом звітного періоду робота органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій району усіх сфер діяльності була спрямована на виконання завдань Програми економічного і соціального розвитку району на 2019 рік, затвердженої рішенням районної ради.

Фінансовий стан та інвестиційна діяльність

Станом на 1 квітня зареєстровано 931 фізичних осіб-підприємців та 514 – юридичних осіб. За звітний період до зведеного бюджету надійшло 34,1 мільйона гривень податків та інших обов’язкових платежів. Надходження платежів до місцевих бюджетів різних рівнів становлять 22,7 мільйона гривень,  із них – 13,8 мільйона гривень надходження податку з доходів фізичних осіб.

До Державного бюджету надійшло в цілому 11,4 мільйона гривень. За звітний період забезпечено надходження 19,7 мільйона гривень єдиного соціального внеску, що  на 1,4 мільйона гривень більше до відповідного періоду минулого року.

Промисловість

Протягом січня-лютого 2019 року економічно-активними промисловими підприємствами району реалізовано продукції на 235 мільйонів гривень. Рожищенський район займає 5 місце серед районів та міст області.

Читати також: За перший квартал цього року жителі району отримали 45,8 мільйона зарплати

В галузі сільськогосподарського виробництва

Чисельність поголів’я ВРХ станом на 1 березня в сільськогосподарських підприємствах району становить 1457 голів.

Чисельність поголів’я свиней становить 14 632 голови. Лідерство в галузі  свинарства належить ТзОВ «Чебені плюс». Агроформуваннями району за січень-лютий вироблено у живій вазі 445 тонн м’яса всіх видів (75,3%), в тому числі 369 тонн м’яса свинини. Виробництво зменшилось у порівнянні з минулим роком у зв’язку із ліквідацією галузі свинарства ТзОВ «Гірсам». За цей же період виробництво молока становить 366 тонн. За два місяці поточного року реалізовано в живій вазі 447 тонн с/г тварин, в тому числі 381 тонн – свиней.

Продано 311 тонн молока при середній ціні 7 652 гривні за тонну.

Основним напрямком діяльності районних аграріїв залишається виробництво продукції рослинництва. За січень-лютий поточного року реалізовано 3 773 тонни зернових та зернобобових культур.

Свою «польову» діяльність у районі провадять понад 30 сільськогосподарських товаровиробників. Під урожай 2019 року товаровиробники посіяли: 4000 га ріпаку на зерно, 9450 га пшениці та тритікале, 700 га жита та 300 га озимого ячменю.

Розпочато комплекс весняно-польових робіт.

Інвестиційна діяльність

На проведення поточних ремонтів комунальних доріг органами місцевого самоврядування використані кошти в сумі 404 800 гривень.

Завершується виготовлення проектно-кошторисних документацій на ремонти комунальних доріг, які будуть проведені за рахунок субвенції з державного бюджету. До зазначеного переліку включено такі об’єкти: вулиці Калнишевського та Героїв УПА у місті Рожище, вулиці Молодіжна, Садова, Набережна у селі Копачівка. Роботи передбачається розпочати у ІІ кварталі поточного року.

Управлінням соціального захисту населення 1847 громадянам району призначені соціальні допомоги на загальну суму 16,9 мільйона гривень, субсидій на оплату житлово-комунальних послуг – на суму 15,4 мільйона гривень.

Проведено відшкодування за програмою «Доступні ліки» операторам фармацевтичного ринку 187 тисяч гривень. Відшкодовано КНП «Рожищенська ЦРЛ» 16 тисяч гривень за надання пільгового зубопротезування 16 громадянам відповідно до Комплексної Програми соціального захисту населення Рожищенського району на 2017-2020 роки.

Для організації та проведення безоплатного навчання та освітніх заходів при територіальному центрі діє інноваційна модель надання соціально-педагогічної послуги «Університет ІІІ віку». Станом на 1 квітня на 7 факультетах Університету нараховується 49 слухачів.

У стаціонарному відділенні для постійного проживання станом на 1 квітня 14 непрацездатних громадян району отримували соціальні послуги відповідно до Державного стандарту стаціонарного догляду за особами, які втратили здатність до самообслуговування чи не набули такої здатності.

За перший квартал 2019 року відділом «Центр надання адміністративних послуг» зареєстровано 3273 справи по наданню адміністративних послуг, в тому числі послуги державних реєстраторів  нерухомого майна, юридичних та фізичних осіб-підприємців та державного кадастру. Відповідно до чинного законодавства за надання адміністративних послуг у І кварталі поточного року до державного та районного бюджетів надійшло понад 170 тисяч гривень.

Ринок праці

Протягом I кварталу 2019 року кількість вакансій, які були подані роботодавцями становила 263 одиниці, що на 1,5% більше відповідного періоду минулого року. Середній розмір заробітної плати у вакансіях – 4 772 гривень. Про потребу у працівниках заявили 83 роботодавці, що на 3,7% більше, ніж у минулому році. Загалом у поточному році завдяки роботодавцям працевлаштовано 230 пошукачів роботи, в тому числі 8 осіб з компенсацією витрат роботодавцю єдиного соціального внеску. Допомогу по безробіттю отримували 370 безробітних громадян. Середній розмір допомоги по безробіттю у березні склав 2 535 гривень.

Комунальним некомерційним підприємством «Рожищенська центральна районна лікарня» Рожищенської районної ради виконано робіт та придбано обладнання у І кварталі 2019 року на суму 31 880 гривень.

У сфері дошкільної освіти

В районі функціонує 23 ДНЗ, де у 53 групах навчається та виховується 1079 дітей віком від 2 до 6 років. Охоплення усіма формами дошкільної освіти  становить 76% (місто – 98%, село – 58%).

У сфері загальної середньої освіти

Для забезпечення потреби населення у якісних освітніх послугах у районі  функціонує 32 заклади загальної середньої освіти, де здобуває освіту 4277 учнів у 293 класах. Найбільша кількість учнів навчається серед міських шкіл у Рожищенському ліцеї № 4 (684 учні), серед сільських – комунальний опорний навчальний заклад «ЗОШ І-ІІІ ст. ЗОШ села Переспа» (305 учнів), ЗОШ І-ІІ ст. у ЗОШ села Рудка-Козинська (114 учнів).

Усі діти шкільного віку охоплені різними формами навчання. Індивідуальна форма навчання  була організована для 137 учнів. Для 23 учнів району у 7 закладах освіти запроваджено інклюзивне навчання.

Відповідно до прогнозних показників у літній період планується відкриття 10 оздоровчих закладів з денним перебуванням школярів, охопивши оздоровленням 550 дітей. На базі Рожищенського ліцею № 4 планується відкриття мовного табору.

У першому кварталі 2019 року у закладах загальної середньої освіти району було замінено 13 вікон на енергоощадні на суму 33 998 гривень.

У сфері позашкільної освіти

Для розвитку здібностей та талантів в районі функціонує 2 позашкільні установи: будинок дитячої творчості та районна дитячо-юнацька спортивна школа. У Будинку дитячої творчості працює 52 гурткових групи, якими охоплено 833 дітей, з них 693 на базі БДТ і 140 на базі закладів загальної середньої освіти. У секціях РДЮСШ (легка атлетика, футбол, настільний теніс) займається 265 дітей.

Робота з дітьми та молоддю

На  первинному обліку в районі перебуває 66 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Сімейними формами виховання охоплено 98% дітей. З початку 2019 року набуло статусу і поставлено на первинний облік  служби у справах дітей райдержадміністрації 2 дітей, позбавлених батьківського піклування, яких влаштовано  до дитячого будинку сімейного типу.

У районі функціонує 3 прийомні сім’ї, в яких виховується  6 дітей та дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується п’ятеро дітей. На профілактичному обліку служби у справах дітей райдержадміністрації перебуває 78 дітей, які виховуються у 27 сім’ях, що опинились у складних життєвих обставинах. 

В галузі культури

У 2019 році відбулося традиційне дійство «Різдво в рожищенській родині». Народний аматорський фольклорний колектив «Джерела» БК села Топільне та гурт народної музики «Любо» РД «Просвіта» взяли участь у обласному святково-обрядовому різдвяному дійстві «Три празники в гості».

В бібліотеках району організовано книжкові виставки, тематичні полички, у клубних закладах проведено заходи з нагоди відзначення Державних свят та пам’ятних дат.

В історико-краєзнавчому музеї пройшла презентація фото-виставки «Сила єдності», тематичний захід «Афганістан в моєму житті», «Крути: перші кіборги», тематична екскурсія на тему: «Визволення міста Рожище та району від нацистських загарбників у 1944 році», проведено історичний урок «Гетьман Іван Мазепа».

Протягом І кварталу 2019 року в бібліотеки надійшло 663 примірників книг за державними програмами з обласної бібліотеки на суму 66 678 гривень, в тому числі: 66 книг надійшло від спонсорів на суму 4 575гривень та 597 примірників розподілено обласною бібліотекою на суму 62 103 гривні.

Коментарі
25 Квітня 2019, 16:17
Середній розмір заробітної плати у вакансіях – 4 772 гривень.<br/>Це просто жесть!Може хай директор центру зайнятості попрацює на таку зарплату,чи голова РДА зі своїми заступницями,чи голови сільрад ? Це реально знущання над українцями.Розганяти давним -давно пора РДА,сільських голів центр зайнятості разом узятих!
25 Квітня 2019, 18:42
Ви помиляєтеся. Не вводьте людей в оману. Це вказана зарплата за 1 день роботи. До влади ж прийшла команда ЗЕ - звідси й таке різке покращення.
25 Квітня 2019, 22:15
гнати гайвоонськуз району та її команду
25 Квітня 2019, 22:53
Гнати гайворонську,клибанську сергійчук.Це ж непотріб рожищенський,які ничого не зрлбили,а тільки зарплату получали.Клибанська взагалі алкашка
26 Квітня 2019, 01:01
сухі звіти
26 Квітня 2019, 03:45
Те відчуття коли читаєш комент порохобота- дебіла.. якщо тебе бомбить іди зїш рошенку і може попустить
26 Квітня 2019, 15:33
Мене попустить тоді, коли ви всі накінець-то протрезвієте.... І хоч трошки почнете мислити своїми курячими мізками, зіпсованими щоденною ранковою кавою біля &quot;Евеліни&quot;. І я точно не порохобот, і не маю з приводу цього жодних ілюзій.... Але є одне велике &quot;АЛЕ&quot;. І це але - олігарх і просто ж..ид К.........ський, який якому де факто, ви, придурки, віддали країну на розтерзання....
26 Квітня 2019, 16:05
Хто в 2014 році привів пороха до влади? Пам'ять як в рибки? Порох з Коломойським були кращі друзі. Але пєтя кінув його і поміняв на Фірташа з Ахметовом. От і радуйся Ротердам+, ціні на газ і електроенергію, клоун
28 Квітня 2019, 10:55
Ну клоун - це взагалі то тепер звучить гордо. Більше тобі скажу, тепер лише люди з КВН-минулим можуть очолити райдержадміністрації...
01 Травня 2019, 18:56
І що за ремонти доріг? Стануть дві тачки щебня, чи асфальтна якість.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024