Як отримати психологічну допомогу учасникам Революції Гідності та АТО

22 Квітня 2019, 11:35
1849

Управління соціального захисту населення Рожищенської районної державної адміністрації повідомляє, що прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності».

Про це повідомляють на сайті Рожищенської РДА.

Цей Порядок визначає механізм організації проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності структурними підрозділами з питань соціального захисту населення обласних, Київської міської держадміністрацій, районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад.

Для проходження психологічної реабілітації учасник антитерористичної операції, постраждалий учасник Революції Гідності або його законний представник звертається до управління соціального захисту за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування), а для діючих військовослужбовців – за місцем перебування (розташування військової частини (підрозділу).

До заяви про направлення учасника антитерористичної операції, на психологічну реабілітацію учасник АТО додає копії та оригінали документів:

  • посвідчення учасника бойових дій, або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни;
  • документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення;
  • посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності (для вказаної категорії громадян).

Управління соціального захисту інформує учасника антитерористичної операції, постраждалого учасника Революції Гідності про порядок проведення заходів із психологічної реабілітації.

Протягом одного робочого дня з дати надходження заява реєструється в журналі обліку та приймається рішення щодо укладення договору про надання послуг із психологічної реабілітації із суб’єктом надання послуг, якого обрав учасник антитерористичної операції, постраждалий учасник Революції Гідності.

Спеціаліст управління надсилає обраному учасником антитерористичної операції суб’єкту надання послуг запит щодо його готовності до надання послуг із психологічної реабілітації, узгодження дати початку її проведення та укладення договору про надання послуг із психологічної реабілітації.

Після надходження від суб’єкта надання послуг письмового підтвердження щодо готовності надання послуг із психологічної реабілітації та узгодження дати початку її проведення управління укладає договір із суб’єктом надання послуг та учасником АТО, постраждалим учасником Революції Гідності.

Послуги із психологічної реабілітації можуть надаватися в індивідуальній та груповій формі. У разі проходження реабілітації в стаціонарних установах тривалість курсу не перевищує 18 днів.

Психологічна реабілітація учасника антитерористичної операції може проводитись із залученням членів його сім’ї, а також інших осіб (з урахуванням інтересів і потреб такого учасника та за його згодою), зокрема тих, які разом з ним проходили або проходять військову службу.

Одночасно інформують, що гранична вартість послуг із психологічної реабілітації учасників АТО, постраждалих учасників Революції Гідності у 2019 році становить 11 012,40 грн. Перелік суб’єктів, що надаватимуть послуги із психологічної реабілітації будуть оприлюднені додатково.

Більш детальну інформацію учасники антитерористичної операції, постраждалі учасники Революції Гідності Рожищенського району можуть отримати в управлінні соціального захисту населення Рожищенської районної державної адміністрації,  за адресою: м. Рожище, вул. Драгоманова, 1, кім.1-4, або  за телефоном: 2-17-63.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024