Бібліосіті: що читають рожищенці?

08 Жовтня 2016, 20:40
2167 Джерело: www.dramteatr.ru

У сучасному світі високих технологій і комп’ютеризації все менше уваги люди приділяють книгам. І дарма, адже книги мають позитивний вплив на людину. Ефект від читання книги не можна зрівняти з переглядом фільму, знятого за мотивами цієї книжки. Хорошим прикладом є екранізація книги відомого волинського письменника Володимира Лиса «Століття Якова».

Район.Рожище вирішив запитати у рожищенців, які книги вони читають і чи читають взагалі. Отож, пропонуємо вам переглянути відповіді опитаних людей.

Голова Рожищенської РДА Інна Гайворонська: «Цікаве запитання… Зараз читаю книгу «Матеріали судової практики Верховного Суду», можливо, для когось вона видається не надто цікавою, але для мене, як для юриста, є дуже повчальною. А взагалі, люблю психологічні твори. Ось нещодавно прочитала Еріх Марія Ремарк «Життя в борг». В процесі читання головне для мене – зануритись у книгу, задуматись над сенсом життя і  відсторонитись від буденних справ».

Журналіст Оксана Ковальчук: «На даний момент читаю книгу публіцистичного характеру «Бог ніколи не моргає» Регіни Бретт. Ця книга про 50 уроків життя, які здатні зробити людину щасливою. Вона спонукає любити життя у всіх його проявах і ніколи не впадати у відчай. Регіна Бретт – журналіст, яка двічі ставала фіналістом Пулітцерівської премії. Жінка перехворіла на рак, але поборола всі труднощі з вірою у те, що Бог ніколи не моргає. Книга чудово читається осінньої пори. Раджу усім, хто схильний депресувати. А, зазвичай, я люблю читати твори на історичну тематику».

Завідувач педіатричного відділення у Рожищенській ЦРЛ Святослав Соловей: «Дуже люблю читати, коли маю час. Нещодавно перечитував свою улюблену книжку «Троє в човні, не рахуючи собаки» Джерома К. Джерома. Ця гумористична повість про трьох англійських людей, які просто мандрували по річці. Загалом, люблю читати детективи, фантастику. Читаю для того, щоб відпочити».

Кременецький сільський голова Леонід Хведчак: «Я читаю земельне законодавство. А з художньої літератури люблю перечитувати твори на історичну тематику».

Рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук: «Читаю книгу, яку подарували мені брати Капранови «Забудь річка». Твір просто суперовий. Але читаю її доволі таки довго, бо маю мало вільного часу. В основному заглиблююсь у книги, які стосуються роботи. Наприклад, закон місцевого самоврядування».

Військовий комісар Рожищенського району, підполковник Олег Алєксєєв: «Читаю я все. А з художньої літератури перечитую фантастичні та пригодницькі твори. Читаю для відсторонення від навколишнього світу в якому багато «бруду» та негативу».

Голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Рожищенського району, волонтер, депутат районної ради Руслан Хомич: «Читаю, коли є час, зокрема, ввечері. На даний момент занурився у 13-титомник нашого борця за незалежність України Левка Григоровича Лук’яненка. Мені дуже пощастило, адже я був весною у нього дома. І з його рук отримав у подарунок багатотомник «Шлях до відродження». За нього Левко Лук’яненко цієї весни отримав Шевченківську премію. Читаю наразі перший том, зокрема розділ «Сповідь у камері смертників». Тут уривками описано про його життя, про те, як його засудили до смертної кари. Він чотири місяці провів у камері смертників. В книзі описані відчуття, думки Левка Григоровича. Він пише й про те, як їх психологічно ламали. Книга відповідає на питання: що людина переживає, коли сидить за гратами?

Скажу відверто, коли життя дарує тобі шанс зустрітися з такими людьми, то ти робиш переоцінку життєвих цінностей. Ти ставиш перед собою моральну планку, через яку не маєш права переступити.

А, взагалі, я люблю читати все, що мені подобається. Зокрема, те, що базується на документальних розповідях. Тоді стає цікавіше, бо написано з життя. Також полюбляю перечитувати історичні твори, книги, які написані на одному подихові, адже людина, яка писала шедевр, жила ним. І тоді книга, без винятку, подобається всім. Та й, взагалі, я просто люблю читати».

Отож, дорогі рожищенці, додайте читання книги в свій щоденний графік справ і ви на собі переконаєтеся в користі цієї справи. Хороші книги подарують чудовий настрій, позбавлять від депресії, поліпшать сон та додадуть багато позитивних моментів в житті.

А що читаєте ви? Наступного разу ми обов’язково зателефонуємо до вас.

 

Коментарі
10 Жовтня 2016, 11:43
Ідея - супер. Молодці!!!!
10 Жовтня 2016, 12:11
Щиро дякуємо за підтримку та добре слово!
12 Жовтня 2016, 22:13
Хочу прочитати некролог по своєму сусіду.дуже хочу.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024