Топільне: Чому занедбана територія біля монументів?

07 Жовтня 2016, 14:45
2960

Йдуть роки і мимоволі стирається з пам’яті вагомість та жертовність людей, які поклали життя за визволення рідної української землі від фашистсько-німецьких загарбників під час Другої Світової війни. Памʼятники та монументи збудовані в спомин загиблим на війні, часто-густо, «дивляться» на світ через густий бурʼян та хащі. Яскравим прикладом є занедбані монументи біля сільського храму в Топільному, які багато років назад були споруджені в пам`ять загиблим односельчанам.


«Я неодноразово звертався до колишнього голови сільської ради. Просив, аби виділяли людей і доглядали за монументами. Та Євген Фірчук ніяк не реагував на моє прохання. Як і минулий голова, так і теперішній очільник ради Руслан Присяжнюк зазвичай просить директора школи, щоби він залучав дітей і вони прибрали цю територію. Зокрема, це роблять раз на рік – 9 травня», – зазначає священник Віталій Катеринчук.


Топільненці розповідають, що раніше такого недбальства не було, територію прибирали, а на світлинах загиблих стояли підписи.

Сільський голова Руслан Присяжнюк, запевнив кореспондента Район.Рожище, що ця територія, яка закріплена за сільською радою, прибирається двічі на рік: перед  9 Травня та наприкінці року. До прибирання залучають дітей із сільської школи. Незабаром знову зачистять цю територію.


Проте, дивлячись на світлини, мабуть варто прибирання робити частіше. Залучати до справи працівників сільської ради та й, безумовно, на заклик сільського голови до хорошої справи долучиться й громада.

Будь-який народ, будь-яка нація починається, в першу чергу, з того, що вона досконало знає своє минуле та береже світлу памʼять про нього. Не будьмо байдужими!






 

Коментарі
07 Жовтня 2016, 18:11
Та тому, що голову вибрали ДОСТОЙНОГО + зараз не в моді усе "совітське"... Це плоди діяльності "псевдопатріотів", по яких теж колись заросте стежка людської історії...
07 Жовтня 2016, 19:05
пам'ять про загиблих - то не мода чи не мода на "совіцьке" чи якесь інше. Просто ПОЗОРИЩЕ таке відношення до тих, хто віддав колись своє життя. Голові ганьба!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
07 Жовтня 2016, 20:10
позор на весь район
07 Жовтня 2016, 21:09
Був колись у селі такий дивний чоловік, сам інвалід війни - дядько Іван Пилипюк, який постійно доглядав за цими монументами, незважаючи на те, -чи це перед Днем Перемоги, -чи просто в звичайний день, а просто по мірі потреби. І сільська рада не нагадувала йому про це, і не отримував він за цю роботу ні копійки. Мабуть, справи у самих людях, у їх ментальності. Давайте візьмемо до уваги, що це пам'ятники загиблим односельцям, і в селі проживають їх внуки і правнуки. То може б варто і їм самим подбати про наведення порядку на меморіалі? Адже на кладовище до померлих родичів ніхто нікого не запрошує,щоб благоустроїти могили. То наввщо все валити на сільську раду, будь то Фірчук, Присяжнюк -чи ще хтось. Може, справа в самих людях?
07 Жовтня 2016, 21:10
А до чого тут голова, голова достойний своєї громади і навпаки. В селі де проживає більше тисячі людей списувати все на голову нема ніякого сенсу, це громаді все одно, що там робиться. Звичайно, можна і з=під палки пробувати, але в нас демократія, майдани і т п. Мєсний актів віддає перевагу посиденькам за чарочкою в Купаві і обговоренням більш глобальних питань, на кшталт принципів державотворення чи приватного життя мешканців села і т п. Не до пам`ятників зараз.
07 Жовтня 2016, 21:25
На мій погляд, в звісно не нав`язуюсь свої думки, але - на те й він і сільський голова, щоб гуртувати людей навколо корисних справ, а не навколо барів.
07 Жовтня 2016, 21:39
Поставте з боку па'мятник Героям Небесної сотні і там будуть прибирати, звичано поки не забудуть пам'ять в Українців коротка
08 Жовтня 2016, 00:13
в Чехії ненавидять совєтів!але пап ятники радянським солдатам прибрані та доглянуті!а тут своїм односельцям!соромно!
08 Жовтня 2016, 13:08
То не тільки в Топільно,то скрізь по селах такий ПОРЯДОК,зато в єВРОпу ліземо...
08 Жовтня 2016, 13:22
Треба ми злиднi Европі як собаці пята лапа.
08 Жовтня 2016, 19:31
нас там ждуть в тій европі ...нікому ми там непотрібні...тепер все радянське для нас вороже...бандера тепер херой......скоро в школах будуть вчити що бандерівці берлін брали......дожились до ручки ми
08 Жовтня 2016, 19:35
доскакались дальше немае куда.....
09 Жовтня 2016, 00:58
Прибирання біля меморіалу це проблема голови села. До чого тут вмоді чи невмоді Бандера чи радянське?
09 Жовтня 2016, 04:18
в Німеччині теж не люблять совєтів, але й там доглядають пам'ятники нашим солдатам. Тут більше справа совісті людей, а от відповідає за бардак голова, бо це територія села. А, з рештою, всі під Богом ходимо.
09 Жовтня 2016, 17:47
Не сваріться приберіть гуртом святе місце.Тутваші діди лежать.Бережіть память про загиблих.вони не винні що жили в советській системч.Вони свято вірили.що гинуть за свою державу.
07 Листопада 2016, 14:53
Центр зайнятості пропонував організувати громадські роботи та залучити безробітних громадян до даної справи, проте віз і нині там, всім керує бухгалтер котра не хоче зайвої бумаги оформити
07 Грудня 2016, 16:02
Раз керує бухгалтер то хай буде головою а достойний слуга народу іду до будки біля башні
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024