В Міноборони роз’яснили, як діяти учасникам АТО в разі відмови в безкоштовному перевезенні

06 Жовтня 2016, 21:27
1294 Джерело: uapress.info

Відстояти свої права військовим має допомогти поліція.

Останнім часом у соцмережах часто трапляються повідомлення про бійців АТО, яким відмовили у безкоштовному проїзді у громадському транспорті. На цей випадок Міністерство оборони оприлюднило інструкцію, як військовослужбовцям діяти, щоб захистити свої права.Повідомляє газета Європейська країна.

“Якщо вам відомо про порушення закону персоналом якоїсь автостанції при продажу квитків учасникам АТО, перед зверненням до каси знайдіть хоча б одного свідка. Потім у його присутності поцікавтеся в касира наявністю вільних місць на потрібний вам рейс. І тільки після цього, якщо такі місця є, діставайте посвідчення УБД і просіть надати вам безкоштовний квиток. У разі якщо в касі вам у цьому з будь-яких причин відмовлять, викликайте адміністрацію автостанції і черговий наряд поліції”, – йдеться у повідомленні у Facebook Міноборони.

Те саме потрібно робити, якщо водій автобуса не пускає бійця у салон із безкоштовним квитком. Однак поліція в такому разі повинна скласти вже два протоколи: на водія автобуса і на підприємство, від якого він працює. Краще, щоб свідків було двоє і вони підписати протоколи.

Якщо водій міського громадського автотранспорту відмовляється слідувати маршрутом, поки боєць АТО не сплатить за проїзд, попри наявність у нього посвідчення УБД, необхідно також викликати наряд поліції за телефоном 102.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39