У Рожищі хочуть створити муніципальну поліцію

17 Квітня 2019, 10:28
Міський голова Рожища переймає досвід 3576
Міський голова Рожища переймає досвід

Рожищенська міська рада має намір серйозно взятися за покарання громадян, які нехтують правилами благоустрою. Планують створити муніципальну поліцію.

Про це повідомили на сайті міської ради.

З метою перейняти досвід, як це зробити і що для цього потрібно, міський голова В’ячеслав Поліщук та його заступник Сергій Лясковський, здійснили робочу поїздку в місто-побратим Горохів, де муніципальна поліція вже працює та приносить користь для міста.

«У нас є серйозна проблема відсутності покарання за порушення правил благоустрою міста Рожище. Немає швидкого реагування на всі ці питання. Через це виникає потреба створити такий структурний підрозділ, як муніципальна поліція. Звісно, це плани на майбутнє, але маємо намір розпочати з уведенням в штат муніципального інспектора. Тому ця робоча поїздка, була спрямована на те, щоб на власні очі побачити всі плюси та мінуси в роботі муніципальної поліції. Тож щиро дякую колезі, міському голові Горохова Віктору Годику та інспектору муніципальної поліції міської ради Олександру Звірку за консультацію та корисні поради»,  – каже міський голова В’ячеслав Поліщук.

За словами мера Рожища, Горохів вражає своєю чистотою. Особливо центральна вулиця, де вже розпочали роботи з благоустрою. І це не тому, що в них комунальне підприємство працює краще, ніж наше. Вся справа у штрафах, які щедро виписує на горохівчан муніципальна поліція. Як виявляється, достукатися до свідомості громадян набагато ефективніше тоді, коли приходить інспектор, який має право відразу притягнути правопорушника до адмінвідповідальності й накласти штраф.

«Робота муніципальної поліції в рази ефективніша щодо благоустрою, ніж робота поліції. Тому що останні в силу своєї завантаженості не можуть приділити багато уваги благоустрою, а для міста саме це є надважливим. Тому ми із заступником будемо готувати матеріали для подачі цього питання на розгляд депутатам міської ради.

У випадку підтримки від обранців громади, треба буде вносити зміни у штатний розпис міської ради, визначитися із заробітною платою інспектора, напрацювати положення про муніципальну поліцію та розробити проект. Тобто для втілення задуманого в життя, треба буде провести ряд робіт. Завдяки нашим колегам із Горохова ми вже отримали практичні навики, що спростило нам шлях до поставленої мети», – розповідає міський голова.

Не менш важливим, за порадою горохівського міського голови, є підбір кадрів на посаду муніципалів. Як стверджує керівник міста, на посаду муніципального інспектора варто розглядати кандидатури з людей, які бачать проблеми і негаразди міста, знають закони й самі є законослухняними та порядними людьми.

«Я вважаю, що переймати досвід – це хороша справа. Мене, як міського голову, також цікавило питання комунального господарства, його матеріальне забезпечення, як працюють по благоустрою Горохова. Приємно бачити, що вони вже розробляють центральну площу. Якраз ми застали працівників за вкладанням бруківки поблизу висадженої алеї сакур.

Відразу ж і побачили роботу муніципальної поліції, яка контролювала процес виконання робіт та слідкувала за використанням привезеного матеріалу. Вважаю, що зустріч була продуктивною та корисною. Водночас міський голова Віктор Годик планує здійснити візит у наше місто, бо має деякі питання щодо роботи комунальних підприємств», – додає В’ячеслав Поліщук.



Коментарі
17 Квітня 2019, 16:39
О ще одні недомусори сядуть на шию!
17 Квітня 2019, 17:54
гарна ідея
18 Квітня 2019, 13:29
Вони повинні самі на себе заробляти. Тобто, щоб знали за , що працюють.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39