5 аргументів на користь живих квітів на кладовищі

16 Квітня 2019, 14:25
5253

Напередодні Великодня мешканці району поспішають прибрати могили рідних та прикрасити їх. Багато хто робить це за допомогою пластикових квітів та вінків.

Останніми роками до численних закликів екологів щодо шкоди для природи від таких дій приєдналися і священнослужителі. Район.Рожище зібрав аргументи на користь живих квітів у пам'ять про покійних.

1. Пластик здається красивим лише протягом кількох годин чи днів. Потім під дією сонячного проміння і вологи він починає розкладатися, забруднюючи екосистему і спотворюючи вигляд самої могили, яку таким чином намагалися прикрасити.

2. Через штучні квіти зазнають отруєнь люди, які живуть близько до кладовища. Під впливом опадів, вітру, сонця пластик виділяє токсини. Шкідливі речовини, які виділяються внаслідок окислення, потрапляють у ґрунт, воду і повітря. У масштабах країни тонни пластмаси потрапляють на звалища. Учені довели: токсини, які виділяються від її розкладання сприяють виникненню онкозахворювань.

3. Священики називають ще одну причину того, чому варто віддати перевагу живим квітам над пластиковими: пластикові квіти – мертвi. А свято Воскресіння Христа – це символ життя, тому краще принести кілька живих квіточок або посадити рослини на могилі. Пластикові квіти не мають нічого спільного з церковними правилами.

4. Багато сусідніх країн вже давно відмовилися від пластикових квітів та вінків. На похорон там заведено приносити вазони, які згодом можна пересадити. Вони спочатку стоять на могилі, а потім родичі пересаджують квіти у землю. На Великдень чи інші свята прикрашають могилки лише живими рослинами. У Німеччині законом навіть передбачені штрафи для тих, хто ще приносить пластик на кладовище.

5. Пластикові квіти – це бізнес. Купуючи їх, люди стимулюють попит, не задумуючись про наслідки.

Коментарі
16 Квітня 2019, 19:28
На могилках росли живі квіти поки була можливість їх полити - була вода. Тепер навіть рук нема де помити- не те що квітку полити. За новими мурами не видно справжніх потреб рожищан. Тому і з'явилися штучні квіти на могилках. <br/> Тому не завжди доречно виступати з повчаннями.
16 Квітня 2019, 19:35
Може вас завести і показати де колонка?
16 Квітня 2019, 19:47
А де колонка?Дійсно не знаю, де та колонка!<br/>А взагалі, підтримую живі квіти, краще принести горщика з чорнобривцями чим штучних нарцисів.Хоча, в кого які можливості...
17 Квітня 2019, 02:52
Напишіть ном тел і покажіть будь ласка де колонка на перших( старих ) кладовищах??? Вожу величезні 20 літрові каністри вже понад 5 років, а колонку не бачила
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024