Рожищенські комунальники просять правильно прибирати на цвинтарі

16 Квітня 2019, 13:26
6151

Напередодні Великодня люди почали активне прибирання своїх домівок, присадибних ділянок та місць спочинку рідних.

Як свідчить практика, зазвичай чистота закінчується на межі приватної території. Виходить так, що в одному місці прибирають, а в іншому насмічують. Особливо вражає «прибирання» на кладовищі, пишуть на сайті Рожищенської міської ради.

«Рук не вистачає. Ледве встигаємо збирати й вантажити сміття. Вже кілька днів вивозимо повнісінькі 2-3 вантажівки. Ці тижні найважчі, а ще важче буде останні три дні перед Пасхою. Навіть присісти немає коли. Здається, тільки забрали купу, не встигли відвернутися, а на тому місці виросла нова – ще більша, – розповідає керівник КП «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради» Юрій Міщук. – Та ми не нарікаємо. Єдине, що просимо рожищан, аби несли сміття у спеціально відведені для цього місця. На жаль, це не всі роблять. Є такі, що прибрали біля могилки свого родича, а сміття викинули на сусідню могилу. Або ж зносять попід загорожу, дарма, що там стоять таблички з проханням не викидати сміття. Тоді наші працівники змушені вручну збирати ці купки з території кладовища та виносити туди, де може заїхати машина».

Посадовець пояснює, що вони не ставлять тут, як у цивілізованих країнах, великі сміттєбаки, бо люди кидають величезні бетонні брили в ті ящики, а коли машина бере ящик, то він просто ламається.


«Ми визначили кілька місць для збору сміття з кладовища. Мало б бути так: люди все на одну купу скинули – комунальники приїхали забрали. Але ж не попід огорожу висипати! Як сто людей кучі насиплють, то нам цілий день треба ходити це все збирати. А є й інша, не менш важлива, робота в місті», – зауважує Юрій Міщук.

На кладовищі ледь не через кілька метрів – купи сміття. І нікого не хвилює, що стоїть знак «Забороняється викидати сміття на території кладовища». Зазначимо, що крім прибраного з могилок, тут чимало й іншого непотребу. 

Найчистіше – на «новому» кладовищі. Тут люди зносять непотріб на спеціально відведене для цього місце, де машина може без проблем заїхати та все прибрати.

«Шановні рожищани, давайте шанобливо ставитися один до одного та до місця останнього спочинку наших рідних та близьких! При прибиранні могил не забувайте виносити сміття у спеціально відведене для цього місце. Поважайте себе та працю інших людей! Також просимо всіх, у передпасхальний період подбати про завчасне прибирання та впорядкування могил рідних та знайомих. Не залишайте виконання цих робіт на останні дні, аби працівники Дільниці благоустрою встигли вивести сміття до Великодня», – закликають у міській раді.




Коментарі
16 Квітня 2019, 22:27
А де ж можна викинути
17 Квітня 2019, 09:48
То хай района влада більше виділяє грошей на прибирання набирає людей на роботу піднімає їм зарплату купує інвентар техніку а жалітись немає на шо якщо людям поставили таблички а смітників не має або вони розташовані не зручно бо хтось так вирішив
22 Квітня 2019, 12:32
І я за те, щоб працювала служба, а люди вносили гроші за прибирання. Може тоді буде лад на кладовищі не тільки перед Великоднем.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024