40 тисяч гривень: як отримати гроші фермерам району

15 Квітня 2019, 16:41
4044

Державна підтримка сільськогосподарської галузі передбачає спеціальну бюджетну дотацію для молодих фермерів.

Так, голова фермерського господарства віком до 35 років один раз на рік може отримати бюджетну субсидію до 40 тисяч гривень на розвиток свого господарства. Про це йдеться на сайті Кабміну.

Про це зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета в інтерв’ю одному з українських радіо та додав, що детально з програмами підтримки АПК на 2019 рік можна ознайомитись на спеціальному сайті, який присвячено виключно дотаціям.

«Важливою метою для Уряду і Мінагрополітики є забезпечення сталості державної підтримки. Але, разом з тим, ми реагуємо на виклики галузі і доповнюємо програми новими актуальними напрямами. Зокрема, йдеться про підтримку молодих фермерів, новостворених фермерських господарств, галузі бджільництва, відшкодування вартості обладнання для шокової заморозки ягід та інше», – зауважив Віктор Шеремета.

За словами заступника Міністра, Уряд надає бюджетну субсидію новоствореним фермерським господарствам у розмірі 3 тисячі гривень на 1 гектар (до 60 тисяч гривень) на одне фермерське господарство. Дотація надається у перші три роки після його створення для провадження сільськогосподарської діяльності. Отримані кошти господарство може витратити, наприклад, на паливо для проведення комплексу весняно-польових робіт.

Також Віктор Шеремета відзначив, що бджільництво є дуже перспективним напрямом сільськогосподарської галузі, тому цей напрям було додано до програми здешевлення кредитів для тваринників. Так, держава компенсує відсотки за банківськими кредитами, залученими для витрат, пов’язаних із здійсненням діяльності в галузях вівчарства, козівництва, бджільництва, звірівництва, кролівництва, шовківництва та аквакультури (рибництва) у розмірі 1,5 облікової ставки НБУ.

Крім того, у Мінагрополітики працюють над доповненням програми з підтримки розвитку фермерських господарств і кооперативів. Планується відшкодовувати кооперативам частину вартості обладнання іноземного виробництва для шокової заморозки ягід та виробництва продукції бджільництва.

ДЛЯ КОГО

Розмір компенсації: у розмірі 12 тисяч гривень на одного члена фермерського господарства, але не більше 40 000 гривень на одне фермерське господарство.

Фермерському господарству, голова якого на момент надання заявки має вік до 35 років, бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) надається відразу у максимальному розмірі без врахування інших членів господарства.

Скористатися фінансовою підтримкою можна один раз протягом бюджетного року.

ЯК ОТРИМАТИ

Особисто подати до регіональних відділень Укрдержфонду заявку й такі підтвердні документи:

  • копію статуту фермерського господарства (для юридичної особи) або копія договору про створення сімейного фермерського господарства (для фермерських господарств, що створені без набуття статусу юридичної особи);
  • відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що підтверджують право власності або користування земельною ділянкою;
  • копію фінансового документа, що підтверджує наявність чистого доходу від реалізації продукції за останній рік для фермерського господарства, а зареєстрованим в поточному році, - копію фінансового звіту за останній квартал;
  • довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи доходів і зборів. Подається у паперовому або в електронному вигляді;
  • згоду одержувача щодо надання Мінагрополітики інформації про нього, за формою, визначеною уповноваженим банком;
  • довідку державного реєстратора про те, що господарство: не банкрут/не перебуває на стадії ліквідації.

Отримати кошти на рахунок в уповноваженому банку.

Скористатися фінансовою підтримкою можна один раз протягом року.

Коментарі
17 Квітня 2019, 09:35
А після 35 років то вже не селянин вали на Польщу роби і заробляй собі сам отак ви ділете людей то так і отримаєте податки
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024