Після скарги рожищанки у соцмережі вивезли 40 тонн сміття

10 Квітня 2019, 12:14
4086

Рожищанка Людмила Деркач повідомила у спільноті «Нетипове Рожище» про проблему зі сміттям.

Його викидають мешканці приватного сектору на вулицях Сковороди та Ярослава Мудрого, йдеться на сайті міської ради.

«Ось такі «мальовничі пейзажі» створюють мешканці вулиці Сковороди на лузі, який знаходиться навпроти вулиці Ярослава Мудрого. Прохання до місцевої влади та відповідних служб звернути увагу на цю проблему», – писала пані Людмила.

За дорученням міського голови В’ячеслава Поліщука на місце сміттєзвалища виїхали працівники КП «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради».

Роботи виявилося чимало, адже, як видно на світлинах, люди зносили сюди не тільки побутове сміття, але й непотріб з городу. В результаті з ділянки вивезли майже 40 тонн сміття!




«На цих двох вулицях є 61 будинок. Станом на 2019 рік з КП «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради» укладено 61 договір з сім’ями, які проживають у цих будинках. На жаль, оплачують за вивіз сміття лише 44 будинки. 17 – оплату не здійснюють. Одні обіцяють контролерам, що самі прийдуть в Дільницю благоустрою та заплатять, інші кажуть, що спалюють сміття. Відповідно від цих господарств не здійснюється вивіз сміття», – зауважує економіст КП «Дільниці благоустрою Рожищенської міської ради Катерина Воробей.

До слова, у четвер-п’ятницю, 11-12 квітня, контролери Дільниці благоустрою ще раз обійдуть двори громадян, які не сплачують за вивіз сміття. Тих власників, яких не буде вдома просимо звернутися в КП «Дільниця благоустрою» за адресою: м. Рожище, вул. 1 Травня, 34 та сплатити за послугу вивозу сміття. У випадку відмови на порушників благоустрою буде накладена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів (від 340 до 1360 грн).

«Щиро дякуємо рожищанці Людмилі Деркач за свідомий вчинок. Також закликаємо рожищан бути більш активними та повідомляти про несанкціоновані смітники та людей, які викидають сміття у не встановленому для цього місті. Фото-, відеофіксацію правопорушення можна надсилати на електронну адресу міської ради, або ж у повідомленнях в «Фейсбуці». Анонімність гарантуємо! Давайте разом боротися з порушниками, задля наведення порядку в місті Рожище. Бо ніякі вмовляння, роз’яснення і навіть штрафи на більшість людей без совісті не працюють», – кажуть у міській раді.



Коментарі
10 Квітня 2019, 16:17
Шановні, а де коми? Чи сміття вивезли у соцмережі?
10 Квітня 2019, 16:27
назвіть тих 17 фамілій
10 Квітня 2019, 17:35
А ви шановні журналісти розрізняєте, що таке скарга, а що таке допис у соцмережі?
10 Квітня 2019, 23:18
А чому акцентують увагу на жителях вулиць Сковороди та Я. Мудрого? Чи ви думаєте, що ці люди хочуть під своїми городами і будинками звалище? З вул. Промислової житель тачкою три " ходки" зробив, а з вул. Сухарєва - мотоблоки. І це тільки за дві-три години. А якби проконтролювати за цілий день, скільки таких проїде?
11 Квітня 2019, 00:03
Нехай євромайданівці Дулюки бусом проїдуться позбирають сміття і вивезуть кудись подалі з Рожищ. Наприклад в Київ на Майдан Незалежності.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024