Рожищенського лікаря, який не прийняв хворих дітей, покарають

10 Квітня 2019, 09:02
10068

Лікар Рожищенського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Віталій Муц, який відмовився під час чергування оглянути двох хворих дітей, отримає догану.

Про це журналістам Суспільного розповіла виконувачка обов’язків головного лікаря Рожищенського ЦПМСД Вікторія Петровська.

Нагадаємо, у суботу сімейний лікар, який чергував у відділенні педіатрії, зі слів мами, відмовився оглянути двох її дітей, шести та восьми років. Вона написала на лікаря скаргу.

«Вчора приїхали з лікарні, то в меншого 38,8 була температура», – розповідає мама Катерина Гайдучик.

За її словами, Кирило та його старший брат Ілля захворіли минулого тижня. Іллі встановили діагноз «гострий бронхіт». Молодшому Кирилові сімейний лікар діагностував гостре респіраторне захворювання. Обом призначили лікування. Зі слів Катерини Гайдучик, цієї суботи у дітей знову піднялася температура. За порадою лікарки, з якою підписувала декларацію, жінка повезла синів до чергового медика.

«На чергуванні був тільки один черговий лікар, сімейний лікар Муц Віталій Олександрович. Він дуже довго розказував мені, що я не правильно роблю, бо в мене є свій сімейний лікар, до якого я повинна звертатися. Сказав, що отримує він гроші тільки за тих пацієнтів, які в нього зареєстровані», – згадує той день Катерина.

8 квітня жінка вкотре поїхала до лікарні. Каже, синів оглянув лікар, з яким родина уклала декларацію. На Віталія Муца Катерина Гайдучик написала скаргу.

«Його викликали і він знову ж таки сказав, що він не зобов’язаний оглядати дітей, ніякого вибачення не прозвучало», – каже мама.

Із сімейним лікарем родина підписала декларацію торік у жовтні. Лікар Віталій Муц у закладі працює на півставки, розповіла виконувачка обов’язків головного лікаря медустанови Вікторія Петровська.

«Наразі ми приймаєм всіх, чи є декларація чи не має. Ну так сталося. Це через особисті погляди лікаря. Ну, от він ще пояснення напише письмове на скаргу і після цього буде написаний наказ і винесена догана», – обіцяє Вікторія Петровська.

Лікар Віталій Муц має на ситуацію власну думку.

«Пацієнтка має свою думку. Я, звичайно, маю свою. Я не відмовляв, я рекомендував звернутися до свого лікуючого лікаря, адже вона сама, згідно закону України, мала право вибрати собі лікуючого лікаря», – каже він.

Коментарі
10 Квітня 2019, 12:19
Там не лікарня, а шарашкіна кантора. Лікарняний до 5 днів, щоб не дай бог соцстрах платив і не важливо чи вже здоровий чи слабий.Ото сімейна медицина.
10 Квітня 2019, 12:44
Молодець!
10 Квітня 2019, 12:57
Молодець, Катя! Ви дуже правильно зробили, що не промовчали і підняли цю тему! Я вами пишаюсь!
10 Квітня 2019, 13:03
Це просто жах, діти хворі а ним гроші давай. Люди добрі, що це робиться.
10 Квітня 2019, 13:07
Правильно. Не треба мовчати про подібні випадки!!!<br/>Діти - це наше все. І їх здоров'я дуже важливе. В шию гнати лікарів, яким &quot;за вас не заплатять&quot;. Якщо ти черговий, то будь добрий і роби свою роботу! Інакше для чого ти працюєш у лікарні??
10 Квітня 2019, 13:14
І якщо карати то всіх ти підійшли до любого лікаря ,якщо ти зним блати немаєш виставлять за двері,хватить на одного він нормальний адекватний лікар є ще гірші тільки ви мовчить і блати маєте і платите
10 Квітня 2019, 13:20
Алі Шашка - то взагалі рідка ск.....тина. Не заплатиш - навіть у твій бік дивитися не хоче, мордяку верне. А саме ж то нічого то як лікар і не варте. Знаю одну стару вчительку, яка не раз розказувала як це &quot;світило медицини&quot; у школі вчилося, одне позорище.....
10 Квітня 2019, 13:44
читаю другий день коменти і офігіваю !!! я підписала з цим лікарем декларацію бо я до нього зверталася і він мені подабається, як врач!!! і для того обмежена кількість пацієниів щоб лікар міг приділяти всім увагу, а не кошти отримують обні а лікувати мають інші !!!
10 Квітня 2019, 13:48
Є нормальні, людяні і чесні лікарі, які приймають, не зважаючи на те, укладена з ними декларація чи ні. А от &quot;шановний&quot; Муц навіть своїх не завжди приймає і за людей пацієнтів не має. Догана для такої особи у білому халаті - надто легке покарання, яке для нього особо нічого не значить, тому що свою помилку він вперто не визнає. А лікарські помилки, як ми всі знаємо, надто дорого обходяться. Це не папірець якийсь він не дописав, він виставив за двері двох хвориз діток. Треба про це говорити. Мама хлопчаків - молодець!
10 Квітня 2019, 14:03
Мама діток на що дивилась коли температура підвищувалася чого вдома сиділа,і не потрібно жалітися на лікаря батьки несуть відповідальність за дітей а не лікар,якщо вам за це не платять гроші ви його не виконуєте і хватить на Муца гнати
10 Квітня 2019, 14:10
Хотіли нову реформу то маєте,в Європі якщо ти хворий то йдеш тільки до свого сімейного лікаря ,а не до іншого ,і якщо твій лікар відсутній ідеш додому і не створюється проблем.І проблема не в лікарю а в безвідповідальності батьків бо добре коли є на когось спихнти українська натура мені погано і зроблю ще комусь погано.І дітей ви робите для себе і відповідають батьки за все
10 Квітня 2019, 14:21
я не вірю, що покарають
10 Квітня 2019, 14:42
Значить по перше, ваше твердження &quot;лікують одні, а гроші отримують інші&quot; не витримує жодної критики тому що чергування у лікарні добре оплачуються, це не є безкоштовний суботник, щоб ви собі знали. Черговий лікар якраз для того і чергує, щоб надавати допомогу і приймати пацієнтів, при чому як своїх, так і інших лікарів, у яких у той день вихідний. Чи може черговий лікар для того, щоб сидіти і телефоном бавитися, чи в стелю плювати? Так само коли в мудака Муца буде вихідний замість нього буде приймати інший лікар і його пацієнтів в тому числі, чи може не так? Чи може Муц такий супермен, що взагалі працює без вихідних і цілодобово і за нього ніхто не чергує? Питання як то кажуть риторичне. Тепер щодо Європи. Зразу ж видно, що АКаро так розказує про те як у Європі з двох причин: він там або взагалі ніколи не був, або якщо й був, то хіба контрабас ганяв. А я в Європі прожив 6 років. То що я вам скажу: так, у тій же Німеччині кожен має свого сімейного лікаря, але якщо мова йде про дітей до 14 років та в яких навіть просто температура понад 38, то тебе зобов'язаний прийняти і оглянути будь-який лікар до кого не звернешся, навіть на станції метро. Оце і є турбота держави про материнство і дитинство. І повірте лікарі там до цього ставляться більш, ніж серйозно...
10 Квітня 2019, 14:58
Район Рожище ще гірше придумати заголовок до даної теми ви не змогли....&quot;Чи правильно зробила мама.....&quot;....А ні, можна подумати не правильно,а що мала зробити? пакет подяки занести лікарю, чи як?А Катя зробила правильно,знаючи її,вона не є конфліктною особою,але тут справді зачепило за живе.
10 Квітня 2019, 15:05
шашку застати в кабінеті велика удача
10 Квітня 2019, 15:09
До години часу приймає лікар сімейний це просто жах
10 Квітня 2019, 15:16
Якби ви лікувались за кордоном і проживали. То б знали що пацієнт іде тільки до свого лікаря,а допомогу надає лікар на станціях метро який останній курс навчається,а в нас такого немає.і в нього інтернату разом,набуває досвіду
10 Квітня 2019, 15:22
І всі ви знаєте до кого ходите і кому платите ,а згідно закону нового кожен сімейний лікар приймає своїх пацієнтів,де ви були коли приймали закон про медичну реформу.У дитини вночі була температура то питання чого мама чекала ранку?і повідомила свого сімейного лікаря а він не прийшов оглянути,а відіслав до іншого? гроші хочуть а робити ні?я ходжу тільки до свого сімейного коли приймає і як в дитини піднімається температура дзвоню на швидку,а не чекаю ранку
10 Квітня 2019, 15:30
Дитина кашельнула і вже потрібно йти до лікаря чи температура піднялась,а не чекати ранку.Батьки несуть відповідальність за дітей,а не лікар він з ними не проживає,і хватить лити бруд що хотіли те і маєте
10 Квітня 2019, 16:48
Якщо Ви вважаєте лікаря Муца нормальним,його вчинок адекватним і Ви є його пацієнтом. Я Вас вітаю ,Ви найшли один одного. Виставити маму з двома хворими дітьми за двері хватило духу,а обличчя показати коли брали коментар забоявся. А пояснення начальства- бо така особистість. Ну панове ,це дно!
10 Квітня 2019, 17:43
Я так розумію, що АКаро - це нік мудака Муца.....
10 Квітня 2019, 17:43
де ваш професіоналізм?
10 Квітня 2019, 17:44
Кожен отримує зарплату за виконану роботу ане чужу виконану роботу,у мами дитина вночі вже хворіла то де була мама? Чого ранку чекала? Де іі сімейний? Чого ви до одного вчепидись?норм лікар ,де ви були коли проводили медичну реформу? Маєш свого сімейного звертаюся..мама вже винна тим що зразу незвернулась вночі..далі на відео в мами видно порошок &quot; тайд&quot; і ліки то це так має бути? Почніть змінюватись бо так нічого не буде.і прочитайте зміни до мед реформи .чого мама невказала прізвище свого сімейного який повинен до своїх пацієнтів йти і вдень і вночі
10 Квітня 2019, 17:49
Найвідповідальніша із всіх професій!!! БУТИ ЛІКАРЕМ ТРЕБА СЕРЦЕМ, СВІДОМІСТЮ!!!! НЕ ОБМЕЖУЄТЬСЯ ЙОГО ФАХ &quot;СІМЕЙНИМ&quot;, чи несімейним. ЛІКАР - ВСИЛЯЄ НАДІЮ , ДО НЬОГО ІДУТЬ ЗА ПОРЯТУНКОМ!!!! <br/><br/>ДО ЛІКАРЯ ІДУТЬ ЗА ПОРЯТУНКОМ !!!!
10 Квітня 2019, 18:14
Скажіть, шановний чи шановна, якщо Муц чи такий, як він &quot;лікар&quot; стане свідком ДТП чи ще якоїсь іншої ситуації на вулиці, скажімо, він має надати людині медичну допомогу, приміром, до приїзду карети швидкої допомоги??? Чи, взнавши, що даний потерпілий з ним не має підписаної декларації, просто піде собі далі??? Ах так, йому ж за це гроші не платять, чи не так????
10 Квітня 2019, 18:17
То не лікарня, то дурдом. Мама правильно зробила. Я б на її місці піднявби всю &quot;верхушку&quot; і ще б викликав поліцію. А лікарю за таке відношення до діток надававби по мор...сі. От ГАН...НИ.
10 Квітня 2019, 18:21
І ще одне, якщо вказаний лікар вчинив правильно, за що тоді догану отримав чи отримає?) Я б мамі ще порадила у поліцію звернутись з заявою. Щось вбачається у його бездіяльністі стаття 139 Кримінального кодексу України!
10 Квітня 2019, 22:13
Покажіть його фото, щоб розуміти хто є хто!
10 Квітня 2019, 23:00
нічо йому не буде він жеш не винний що правітєльство реформи водить
10 Квітня 2019, 23:02
ви краще головного лікаря редзія до відповідальності притягніть там за те шо стоматологію розформував то вже мона судити по статті
10 Квітня 2019, 23:47
Щось і активісти язики в дупу втянули. Не кричать: &quot;ганьба! банду геть!&quot;. Знають бовдури, що теперішня влада це не розмазня Янукович. Ці теперішні волчари активістам хутко дупу пропістонять. Ось і роблять горе-активісти пісь-пісь сцик-сцик.
11 Квітня 2019, 01:41
Муц хамло треба йому вчитися спілкуватися з пацієнтами або іти працювати в звіринець
11 Квітня 2019, 13:59
Там не лікарня а &quot;часна хата&quot; і не дисципліни ні поваги не відповідальності.і ко на кожній ланці . Більшого &quot;безпередєлу&quot; ніж в Родинах нема ніде.
11 Квітня 2019, 20:00
Думаю йому самому потрібна консультація лікаря,-психолога,щоб зрозумів на якому робочому місці він знаходиться..Лікувати діток!,а не розжовувати стурбованим матусям ,куди їм ще звертатись..
11 Квітня 2019, 22:08
Мама вчинила правильно! А він, не лікар, він бидло, його місце не в лікарні. Як і псіхіатра нашого, який карманом тільки і трясе.
12 Квітня 2019, 00:16
ЦЕЙ ЛІКАР КОЛИ ДО НЬОГО ПРИХОДИТЬ ЛЮДИНА ПІСЛЯ 50 РОКІВ КАЖЕ ЩО ВЖЕ ІЙ ПОРА ВМИРАТИ А НЕ ЛІКУВАТИСЬ.ТО ПРО ЯКУ ДИСЦИПЛІНУ І ПОРЯДНІСТЬ МОЖНА ГОВОРИТИ.
12 Квітня 2019, 09:13
Супруняку на... Аляску!? У нас смертність вже 1 в світі?
12 Квітня 2019, 11:21
Не лікаря вина, що зламали систему, що медики як сфера послуг - чево изволите?<br/>Вони теж люди і повинні мати гідність. <br/>А керівники собі зробили великі зарплати і ввддаляються і від простих людей і від колег.<br/>Якщо дадуть догану, то таке начальство геть!
13 Квітня 2019, 16:49
Зарплати чи ні, треба залишатися людиною ,тим більше лікар,хто коли і чому і в скільки привіз дітей не важливо,повинен оглянути і призначити лікування.а йому за це просто догана,то він і далі так буде робити.
13 Квітня 2019, 18:29
Мене теж не прийняли, сказали йти до свого лікаря, а це саме Муц, з вівторка по четвер він не працює. Так на 8 місяці вагітності потрапила до лікаря який погодився прийняти біля 13:00. І що? Мені теж писати скарги? Краще не стане!!!
14 Квітня 2019, 01:26
Хто був проти рехворми? Мітинги _страйки були? Тепер Їжте...
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024