Ольганівка: вигорів гектар сухої трави

09 Квітня 2019, 12:18
2110

За минулу добу пожежники кілька разів виїжджали гасити суху траву в області.

Про це повідомляє управління ДСНС України у Волинській області.

8 квітня о 10:41 до Служби «101» надійшло повідомлення про пожежу у селі Буяни Луцького району – господар, випалюючи сміття на присадибній ділянці, не зогледівся, як вогонь перекинувся на розташовану поруч дерев’яну господарську будівлю.

О 10:45 до місця виклику прибули працівники найближче розташованого підрозділу ДСНС – 20-го Державного пожежно-рятувального поста селища Торчин. На момент прибуття вогонь уже сягнув покрівлі. Об 11:10 пожежу локалізували, а об 11:16 ліквідували. Вогонь знищив покрівлю, пошкодив крокви та солому, що там зберігалася.

Цього ж дня о 10:40 виникло загорання сухої трави та чагарників на площі 1 га в урочищі Ясени Ратнівського району. Пожежу ліквідували рятувальники 14-ої Державної пожежно-рятувальної частини селища Ратне.

Близько 13:00 загорілася суха трави у селі Ольганівка Рожищенського району. Горіння на площі 1 га приборкали співробітники 3-ої Державної пожежно-рятувальної частини міста Рожища.

Імовірно, пожежі трапилися внаслідок необережного поводження з вогнем невстановлених осіб.

Рятувальники нагадують громадянам, що випалювання сухої рослинності завжди пов’язане з ризиками перекидання вогню на розташовані поруч будівлі, лінії електропередач, торфополя та лісові насадження, а продукти горіння небезпечні для людського здоров’я та довкілля. Обирайте безпечні способи господарювання, пам’ятайте, що самовільне випалювання посуші заборонено, а за такі дії передбачена адміністративна відповідальність.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024