Вихованці рожищенського притулку посадили калину у Воротневі

07 Квітня 2019, 14:00
Вихованці рожищенського притулку посадили калину у Воротневі 2887
Вихованці рожищенського притулку посадили калину у Воротневі

У Воротневі побували вихованці дитячого притулку у місті Рожище.

Діти садили калину біля криниці, прогулялися до вольєра, де побачили диких мешканців лісу, відвідали воротнівські уроки під відкритим небом, що є унікальними у своєму форматі, – повідомляють у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Такий візит ініціювали у Страховому Туристичному Сервісі Insurance-tourservis спільно з обласним осередком Всеукраїнської спілки учасників бойових дій в АТО «Побратими України». Зустрічали гостей лісівники.

Перша зупинка біля знаменитої воротнівської криниці, де вже давно планувалося висадити кущі калини. Навіть найменшенькі діти із задоволенням допомогли лісничому Воротнівського лісництва Юрієві Курчику. У результаті – 7 кущів калини уже ростуть на згадку про сьогоднішній візит та на радість усім гостям заказника.

Ще дорогою до вольєра діти помітили оленів. Незважаючи на те, що захоплені крики розлякали тваринок і ті швидко заховалися подалі, емоції ще довго не полишали ні дітей, ні дорослих. І це обговорювали, аж поки не розпочався перший лісовий урок – у «Школі лісового лікаря». Тут керівник-координатор Лісівничого молодіжного центру Валентина Юхимчук розповіла про те, чим багатий воротнівський ліс, що про нього дбають лісівники та як варто поводитися на природі, аби не нашкодити нічому та нікому живому.

Були цього дня ще море запитань та захоплених поглядів під час ознайомчої екскурсії лісівничими школами дизайнера, пасічника, мисливця.

Запашний чай та смачні гостинці чекали усіх на найвищій точці Воротнева – затишних бесідках, з яких відкриваються розкішні лісові краєвиди.

«Ми часто організовуємо екскурсії і в Україні, і за кордоном. Хочу сказати, що у нас, на Волині, є місця, які нічим не поступаються європейським родзинкам. Воротнів – яскравий цьому доказ. Сюди ми вперше просто приїхали, прогулялися – дуже сподобалося. Пригадую, як нас тут привітно зустрів місцевий лісівник (лісничий Юрій Курчик), усе розповів, зацікавив. Тому ми й вирішили показати це дітям», – зазначив директор страхового туристичного сервісу Андрій Новосад.

«Зараз дуже гарний період – оновлюється природа, висаджуються дерева. Приємно, що сьогодні ми з цими дітьми стали учасниками такої акції від лісівників. Переконаний, що це далеко не остання наша спільна робота», – доповнив керівник Волинського обласного осередку спілки учасників бойових дій в АТО «Побратими України» Юрій Ганджала.

На згадку про сьогоднішній візит лісівники подарували дітям шпаківні та годівнички. Ті своєю чергою пообіцяли розвісити їх на території свого навчального закладу та щодня наповнювати усілякими пташиними смаколиками.











1




1

Читайте такожШколярі з Копачівки садили ліс

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024