На Носачевичівському кар'єрі втопили екскаватора депутата Котюка

30 Вересня 2016, 14:35
5248 Джерело: scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net

Депутат підозрює, що йому знищили техніку через принципову позицію у «бурштиновому» питанні

До газети «Сім'я і дім» звернувся депутат Волинської обласної ради Сергій Котюк і повідомив, що на Носачевичівському родовищі піску, яке він розробляє, сталася диверсія. У ніч з 14-го на 15 вересня невідомі особи закрили охоронця у сторожці та загнали екскаватор у водойму, що поруч.

 

Бурштинові розбірки

«У нас на виробництві стався прикрий випадок. Група людей вночі, закривши охоронця у сторожці, відігнали екскаватор до водойми і там залишили. Він стояв на болотистому місці, і його затягнуло у воду повністю. Цей екскаватор вартує 40 тисяч євро», – розпочинає Сергій Котюк.

Підприємець каже, що подібну шкоду йому робили не вперше. За його словами, несподівані «нальоти» невідомих зловмисників у нього на кар'єрі – звична річ. Цього разу, як зазначив сам Сергій Котюк, він навіть не звертався у поліцію, бо вважає це марною справою.

«У нас було багато інцидентів: крали паливо, розбивали вагончик оператора. Заяви писали неодноразово, але результату немає, ні до чого не приводить, – каже він».

У службі, яка обслуговує спецтехніку, підтвердили, що мали замовлення на порятунок екскаватора. 

«Ми справді десь тиждень тому витягали екскаватор з водойми. Він майже повністю затонув, працювали півдня. З приводу збитків, завданих техніці, нічого не можу сказати. Це потрібно у Сергія запитувати, у скільки йому обійшовся ремонт», – зазначив співрозмовник, який назвався підприємцем Богдановичем.

Сергій Котюк останній інцидент розцінює як тиск на нього через депутатську діяльність.

«Є певні сили, які хочуть показати, що в них є влада і вони можуть впливати. І не важливо, чи ти простий громадянин, чи депутат обласної ради. Такими методами вони хочуть повпливати на мене, аби я був більш поступливий».

Політик відважується навіть заявити, що річ може бути у «брудній бурштиновій грі».

«Я підозрюю, що незабаром зі мною спробують «порозмовляти» з приводу найгучнішого питання у Волинській області – про бурштин. Адже, окрім того, що я депутат обласної ради, я ще й є членом екологічної комісії. І я, можливо, єдиний, хто виступав проти цієї ситуації навколо бурштину, проти «нібито легалізації» видобутку бурштину і цих схем, які робляться в обласній раді. Я робив доповідь на екологічній комісії і на сесії, що, прикриваючись добрими мотивами, це все роблять для подальшого розкрадання бурштину», – розповів Сергій Котюк.

 

за Бурштин чи пісок?

Крім того, що Сергій Котюк іде проти течії у Волинській обласній раді, підприємець має непрості стосунки із громадою міста Рожище через дорогу. Як вже зазначалося, Сергій Котюк розробляє Носачевичівське родовище піску. Рік тому навколо нього розгорівся справжній скандал. Люди перекрили дорогу, не пропускали вантажівки, аргументуючи тим, що вони розбивають трасу. Також вони на чолі з мером Рожища прийшли на засідання постійної комісії Волинської облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів і вимагали заборонити їздити великогабаритним вантажівкам через місто Рожище.

Рожищенський міський голова В'ячеслав Поліщук у коментарі «Сім'ї і дому» розповів, що першочергово, коли мав відкриватися кар’єр, було обумовлено із надрокористувачем Сергієм Котюком те, що пісок будуть вивозити об'їзними шляхами. Однак, за словами мера, машини далі їздять містом.

«Нині основна проблема міської ради – це те, що руйнується дорога і приватні будинки на вулиці Промисловій та й на інших вулицях міста, по яких пішов трафік навантажених піском автомобілів. Я не скажу, що дороги в критичному стані. Але рух вантажопідйомних машин, особливо вулицею Промисловою, роблять проблемним життя громадян, будинки яких розташовані поблизу приїжджої частини. Містові від кар’єру ніякої користі, одні лише проблеми на рівному місці. Бо поки Луцьк будується, то Рожище руйнується», – зазначив міський голова Рожища.

Підприємець з цього приводу зазначив:

«Частину піску справді перевозимо до Луцька. Тоді, виходячи зі слів мера, Копачівка, Маяки, Милуші, Зміїнець теж повинні отримувати з цього якийсь зиск. Хочу зазначити, що наразі 10 підприємців, які купують пісок у кар'єрі, є жителями Рожища, вони сплачують податки у місцевий бюджет».

Також  Сергій Котюк додає:

«Найперше, що мені закидали, – це те, що самі вантажівки розпочинають роботу о 5-й годині ранку і цим самим завдають людям дуже великих незручностей. Але у нас люди офіційно найняті на роботу, й у них офіційний робочий день: з 8-ї до 17-ї години. І вночі вони їздити не можуть. Також казали, що руйнуються дороги. Сьогодні можна проїхатися нашими дорогами в напрямку Луцьк-Рожище-Носачевичі і побачити, що на цій ділянці немає жодної ямки».

Також підприємець стверджує, що з чотирьох кар'єрів, які є у Рожищенському районі, до Носачевичівського кар'єру дорога найкраща. А під’їзд до інших кар'єрів, запевняє він, взагалі у поганому стані. Окрім того, Сергій Котюк каже, що сам ремонтує дорогу, а автомобілі, які перевозять його пісок, відповідають усім вантажним нормам та не перевищують 20 тонн.

Сергій Котюк вважає, що випадок із бульдозером і конфлікти через дорогу мають спільне походження і є тиском на нього як політика.

Наталка ПОЛІЩУК

Коментарі
30 Вересня 2016, 17:39
Наступний буде хведчак
30 Вересня 2016, 17:46
Техники и так не вистачае,навищо портити те,що придбане?
30 Вересня 2016, 17:54
Шановна редакція! Висвітліть, будь-ласка, таку тему: скільки земельних ділянок виділили АТОвцям в Рожищенському районі і чому влада свідомо бойкотує цей процес?
30 Вересня 2016, 17:58
Шановна читачко, дякуємо, що Ви разом із нами! Спробуємо висвітлити запропоновану Вами тему.
30 Вересня 2016, 19:55
От мене теж,більше цікавить тема про видачу ділянок учасникам ато,чим екскаватор Кутюка,хоч шкода його як людину...і
30 Вересня 2016, 21:31
Тво1 недруги можуть піти далі так що будь обережний!Такий настав світ .Люди добр1! Котюк ще не найгірший підприемець і як людина-теж.
30 Вересня 2016, 22:19
оце то да
30 Вересня 2016, 23:48
В нас в районні вже все переходить межі.Особливо після останньої сесії районної ради.Особливо бурхливе обговорення в питаннях РІЗНЕ.( освіта,видавництво книги,ескурсії закордон) і так далі.Напевно скоро заживем на всі 100
01 Жовтня 2016, 00:56
Бурштин і до нас вже дістався, гостріть лопати та сокири, скоро попре
01 Жовтня 2016, 11:07
<p>той тахтор там би згнив. атовцям не видають земельних ділянок бо люди януковські типу голових пересопськіх та іншіх пороздавали землю в центрі своім родичам а атовцям пропонують землю у болоти. прокоментуйте шинопалителі будь ласка</p>
01 Жовтня 2016, 19:23
Напишіть що було таке на сесії?
01 Жовтня 2016, 19:33
то приходьте на сесію
02 Жовтня 2016, 00:12
Якщо ти Олень то причом тут голова Переспи, повір він АТОвцям більше поміг ніжякийсь іньший головаі ти взятий, і заїдь донього він тобі покажекому він дав участки. І я думаю що це міг написати тільки Потапчук, це у ньго така уява велика
02 Жовтня 2016, 00:16
Котюка жалко, то трактор втопили то Потапчук машину розбив. Місяць втрат.
02 Жовтня 2016, 00:16
Котюка жалко, то трактор втопили то Потапчук машину розбив. Місяць втрат.
02 Жовтня 2016, 00:52
краще б голову потапу розбили, всеодно в ній мозгів немає.
02 Жовтня 2016, 03:31
Під шаром піску буде шар золота..эх попрет))
02 Жовтня 2016, 15:47
40 тисяч..... депутат..... екскаватор...... надрокористуач.....борецьзбурштином......котюк<br/><br/>в мене все
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024