Центральна котельня Рожища готова до опалювального сезону

05 Вересня 2015, 23:22
1645

Котельня, яка забезпечує теплом тринадцять будівель міста площею 17,5 тисячі квадратних метрів, практично готова до зими, - розповів заступник начальника ПЖКГ Віктор Гриневич на сторінках районної газети «Наш край».

Минулого сезону не було аварійних ситуацій, а дрібні неполадки швидко усувались нашими спеціалістами, - розповів Віктор Гриневич. – Сьогодні за всіма технічними параметрами котельня майже готова до роботи. Добре підготовлений персонал – чотири оператори, чотири слюсарі і лаборант хімводопідготовки. Це роками перевірені люди.

Поряд з тим вже багато років у Рожищі існує проблема втрат під час транспортування тепла. А це недопустимо в той час, коли впроваджуються енергоощадні технології, всюди йде заміна котлів на твердопаливні. Але все впирається у заміну теплових мереж міста. Без цього жодне нове обладнання, жоден котел не дасть бажаного економічного ефекту. Протяжність теплових мереж у місті – 2,8 кілометра, 1,1 кілометра з них – аварійні, закладені у 80-их роках. Процент їх зношеності, звісно, високий.

Діаметр існуючих труб – 150 міліметрів. У 80-ті роки, коли опалювалося 83,5 тисячі квадратних метрів площ, це було нормально. Нині ж виходить, що забагато гріємо води, бо зменшились площі обігріву. От вам і затрати. Вихід один – заміна труб. Але ми всі розуміємо, що в нинішніх умовах це нереально, - резюмував Віктор Гриневич.

Також Віктор Гриневич просить мешканців багатоквартирних будинків у зимову пору подбати про місця загального користування – підвали і коридори. Потрібно берегти тепло.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024