У Рожищенському музеї відкрили виставку про Донбас

03 Квітня 2019, 12:17
2644

Протягом робочого тижня, з 1 квітня по 5 квітня, рожищани зможуть познайомитися із виставкою, яка розповідає про Схід України, про Донбас як про українську землю.

Про це повідомляють на сайті Рожищенської міської ради.

Проект висвітлює образ Донбасу як невід’ємної частини України, без реінтеграції якої не можливі, ані консолідація української політичної нації, ані Соборна Українська держава.

Контент містить 20 банерів, які ілюструють маловідомі матеріали з фондів Центрального державного архіву громадських об’єднань України, Галузевого державного архіву СБУ, а також документи з Держархіву Донецької області, що публікуються вперше.

Представлені матеріали стосуються різних періодів історії цього краю: Скіфської держави, козацької доби, другої пол. ХIХ ст., Української революції 1917-1921 років,1930 рокіів, Другої світової війни, 60-70 років ХХ століття, кінця 1980 – початку 1990 років. Подана інформація про найцікавіші археологічні знахідки, національний склад, відомих діячів історії та культури, природу Донбасу.

Виставка підготовлена Українським інститутом національної пам’яті спільно з Національним музеєм історії України.

У Рожищенському районному історико-краєзнавчому музеї вона діятиме до 5 квітня.




Коментарі
03 Квітня 2019, 18:07
З музею зробили якусь пародію
03 Квітня 2019, 19:01
(っ◔◡◔)っ<br/>Я знав, що рожищани — обмежені люди, але тут не можу пройти повз. <br/>— Ця, виставка до 5 квітня, всього кілька днів. Нікуди твій задрипаний музей не дінеться. Як стояв музей без змін роками, так це норм. А тут вам вирішили розкрити політтехнології, з допомогою яких більшовики стирали з землі українську націю, так заскиглив. Неподобається, що букв багато? Ну да, це треба читати, аналізувати.. Шо ти думав? Музей — це не лише опудала і законсервовані черепахи. <br/><br/>До Наталі, якщо це твоя ініціатива, дуже круто, моя повага та вдячність. Обов’язково б відвідав, якби був в Рожищах. Виглядає, як логічна і зрозуміла праця. Хотілося б познайомитись.
03 Квітня 2019, 22:25
Наху* твоя виставка. Зроби виставку фотографій, як нормальні дерева порізали біля гуртожитку ветеринарного коледжу. За їбанутих Дулюків алею спердолили, бо дулючці в церкву ходити було херово під деревами. Треба Рожище в Скотиняки перейменувати.
03 Квітня 2019, 22:52
Те, що Донбас - частина Украіни ми знаємо прекрасно. Цю виставку слід показувати жителям того регіону,іх переконувати
04 Квітня 2019, 00:47
Нехай рожищенські активісти візьмуть експонати цієї виставки і поїдуть покажуть жителям Донбасу. Чи місцеві герої-патріоти лише на мітингах у Рожищі роблять розумні обличчя і розказують про європейське прекрасне майбутнє України, в той час коли несвідомі громадяни працюють на державних роботах в Україні і нешукають халявки закордоном.
04 Квітня 2019, 13:12
(っ◔◡◔)っ<br/>Так, візьми і зроби, досить скиглити. Немає телефону сфотографувати дерева? Нема розуму прописати чіткий меседж? Нема часу вийти на вихідних на площу перед почтою помітингувати? Людям розказати?<br/>Ні, нема?<br/>Так якого милого хтось щось має робити за тебе? <br/><br/>Я кілька років не проживаю в Києві, не знаю, що за Дулюк такий. Але сюдячи зі всього, він активна людина і впливає на життя Рожищ. А ти терпило, тому й будеш далі терпіти, пописуючи свої коментарії. Хочеш заперечити? Чекаю виставку. <br/><br/>До решти...<br/>Ага, Донбас вже має результат своїх помилок. Але судячи з результатів виборів, Рожище недалеко втекло від донбасу. Поучилися б на чужих помилках.
04 Квітня 2019, 15:31
О, дуліподібні комент написали. Шо зачепили правдиві коментарі?
04 Квітня 2019, 15:33
Не знаєш дулі, тоді заліпи своє дуло.
04 Квітня 2019, 15:44
А по суті щось можеш сказати, терпило? Можеш пояснити свою позицію? Може Дулюку напишеш в фейсбуці, що тобі не подобається? М?<br/><br/>А я свою позицію поясню. Я люблю історію. У ній можна знайти багато уроків. <br/><br/>100 років тому Україна втратила шанс на незалежність, потім її морили в Голодоморах, розстрілювали письменників, розкуркулювали підприємницьких людей, лишавши сіру масу. Це технологія по зомбуванню і виродженню цілої країни, цілого народу.<br/><br/>Але я так зрозумів, що ти ширше дерев не можеш мислити. Прийми мої співчуття. <br/><br/>&gt; Що зачепили правдиві коментарі?<br/><br/>Відповім відверто, я ж анонімно пишу, хулі тут. Твої коментарі я сприймаю як випердиші, в них нема суті, лише емоційне ню-ню.<br/><br/>А, ну ще бажання, щоб якісь активісти на Донбас поїхали. Але життя таке, що ти нічого не рішаєш, бо ти терпило. А активісти зроблять те, що їм треба, а не тобі.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром