Гроші для багатодітних сімей: які документи треба мати і куди звертатися

02 Квітня 2019, 12:28
5016

З 1 квітня Урядовим рішенням з метою покращення матеріального стану багатодітних сімей, створення належних умов для виховання дітей, які виховуються в таких сім’ях, запроваджено новий вид соціальних виплат – допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях.

Про це йдеться на сайті Рожищенської РДА.

Допомогу на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, призначатимуть на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами у щомісячному розмірі 1700 гривень та виплачуватимуть щомісяця по місяць досягнення дитиною шестирічного віку включно.

Для громадян, які звернуться у період з квітня по червень 2019 року включно за наданням допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, зазначена допомога призначатиметься з 1 квітня 2019 року.

Довідково: Виплати багатодітним родинам офіційно мають стартувати 1 квітня 2019 року. Однак в управліннях праці та соціального захисту ще не почали оформлення заяв від батьків. Про це пише Styler.

В управліннях праці та соціального захисту населення зазначають, що автоматично виплати не будуть нікому нараховуватися. Щоб їх отримувати треба обов'язково написати відповідну заяву і надати документи.

Родини, в яких виховуються троє і більше дітей зможуть отримувати щомісяця 1700 гривень до досягнення дитиною шести років. Якщо ж багатодітна сім'я виховує кілька дітей віком до шести років, держава виплачуватиме допомогу на кожну дитину до 6 років.

Також варто знати, що батьки трьох дітей, які стали багатодітними після народження двійні або трійні зможуть отримувати щомісячну виплату на всіх дітей, яким ще нема шести років.

Який перелік документів треба надати в районне управління праці та соціального захисту.

  • Свідоцтво про багатодітну родину (оригінал і ксерокопія);
  • Свідоцтва про народження всіх дітей (оригінал і ксерокопія);
  • Паспорти батьків (оригінал і ксерокопія);
  • Реквізити, на які будуть нараховуватися кошти.

В Мінсоцполітики також зазначають, що гроші можна буде отримувати через «Укрпошту».

В Управлінні праці та соціального захисту населення треба написати відповідну заяву. Навіть якщо у вас є свідоцтво про багатодітну родину і діючі реквізити, на які ви вже отримуєте виплати при народженні дитини, додаткову допомогу багатодітним родинам вам не оформлять автоматично.

Якщо ж у вас закінчився термін дії банківської карти, на яку ви отримували щомісячні виплати на дитину, вам варто звернутися до відділення банку і оформити нову платіжну картку.

Також важливо пам'ятати, що спеціалісти управління праці працюють за попереднім записом, який можна оформити за телефоном.

Коментарі
03 Квітня 2019, 00:25
Начальник управління Воробей їздила на відпочинок в окупований Крим .Що робить СБУ
03 Квітня 2019, 01:32
не факт що відпочивати .В неї в Криму живе сестра ( дуже давно)
03 Квітня 2019, 01:59
Плюс копії посвідчень дітей після 6 років, а паспорт одного з батьків, того хто подає заяву. ( це в ковелсьькому ЦНАП).
03 Квітня 2019, 02:31
чиста українка а з ким їздила знаєте
03 Квітня 2019, 14:32
Знаєм з старим порепаним любовником де її очі,мабуть в дупі
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024