«Конфлікти між малечею вирішуємо творчо», – Світлана Ткачук

27 Вересня 2016, 20:40
2580

Сьогодні, 27 вересня, в Україні відзначають День вихователя і всіх дошкільних працівників.

Робота вихователя є непростою. Адже дошкільний вік дуже важливий і відповідальний в житті дитини. В цей період дітки формуються, як індивідуальні особистості, тому потрібно підібрати до них правильний підхід.

Як ви, мабуть, уже здогадалися, сьогодні розмовляємо із вихователем ДНЗ. Знайомтесь, Світлана Ткачук. Народилася вона в Топільному. Зараз проживає у Рожищі. Працює підмінним вихователем в Топільненському дитячому садку «Сонечко».

Закінчила Світлана Євгенівна Луцьке педагогічне училище ім. Ярослава Галана, а нещодавно СНУ ім. Лесі Українки. Пані Світлана зізнається, що робота вихователя їй подобається. Адже маленькі дітки такі цікаві, про них хочеться все дізнаватись і чогось навчити.

«До нас приходять дітки від трьох років. Вони, ніби пластилін. Таких дітей легше навчити правильних манер, виховати любов до людей та Батьківщини», – говорить вихователь.

Світлана Євгенівна має дві групи: середню і старшу.

«Трохи важко адаптуватися до обох груп. Адже одні вчать щось одне, інші – друге. Хотілося б мати свою групу. Повністю самій підготувати малеч до школи, а потім бачити, які плоди вони принесуть», – каже співрозмовниця.

Діток Світлана Євгенівна дуже любить. Звичайно, є різна дітвора, і з кожним потрібно знайти спільну мову. Але все поступово виходить. Однозначно, дітлахи у пані Світлани всі на рівні. Немає такого, що когось любить більше, а когось менше. До кожного свій підхід. Велику увагу вихователька приділяє дисциплінованості дітей, бо вважає, що це дуже важливо. Якщо малята дотримуються дисципліни, то їм буде легше в майбутньому.

«Конфлікти між малечею вирішуємо творчо, – посміхається працівник ДНЗ. – Для цієї справи у нас є спеціальні «мирилки», які ладні і малечу примирити і настрій підбадьорити».

Але найскладніше у професії вихователя – це знайти спільну мову з батьками. Адже батьки вірять більше дітям, ніж вихователям. Вихователь, на думку Світлани Ткачук, повинен добре знати і розуміти психологію дітей, ставитися до своїх вихованців однаково любʼязно, нікого не виділяти.

Топільненський вихователь вітає усіх колег із професійним святом, бажає всім великого терпіння, здоров’я, взаєморозуміння з батьками. Якщо будуть хороші стосунки, то і дітки краще адаптуватимуться у групі.

Район.Рожище теж приєднується до слів Світлани Євгенівни. Бажаємо усім професіоналам невичерпної енергії, мудрості, нових професійних досягнень, поваги від дітей і від батьків. Дякуємо вам за те, що виховуєте майбутнє нашої країни.


 

Коментарі
28 Вересня 2016, 15:08
ащо вихователів нема тільки треба з підмінним розмовляти
28 Вересня 2016, 20:25
А як п1дм1нни1.то не вихователь? Заспокойтесь.заздр1сники!!!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024