Самооборонівці звинувачують Рожищенського міського голову в затягуванні ремонту дороги по вулиці Граничній

26 Вересня 2016, 13:53
2827

Активісти Рожищенської Самооборони звинувачують міського голову Вʼячеслава Поліщука в тому, що капітальний та поточний ремонти дороги по вулиці Граничній «дотягнули» до осені, коли, ймовірніше, розпочнеться дощова погода.  

Про це вони пишуть на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Кореспондент Район.Рожище, звернувся до Рожищенського міського голови Вʼячеслава Поліщука, аби він прокоментував ситуацію, яка виникла та пояснив громаді, чому роботи розпочали в осінній період, а не за сухої пори року.

«Починаючи з минулого року міська рада одним із пріоритетних завдань поставила перед собою капітальний та поточний ремонти вулиці Граничної. Орієнтовна вартість якої становила 1 млн 900 тис. грн. Проте, за відсутністю таких коштів, на початку року було закладено 700 тисяч гривень», - зауважує міський голова.-

«В Рожищі, на жаль, немає фірм, які кладуть асфальт. З підрядчиками у нас є проблема, тому що ті, хто якісно і нормально робить, можуть вкладати дорогу без авансових платежів, були задіяні на інших, багатомільйонних обʼєктах.

Тому, ми звернулися до ТзОВ «Луцьк ДПМК». Мова про дорогу на вулиці   Граничній із згаданою фірмою велася ще з минулого року. Однак, як виявилося цьогоріч, з ними виникла проблема.  Починаючи від червня місяця вони «годували» нас обіцянками. В результаті заявили, що навіть у вересні, не зможуть розпочати роботи», - зазначає Вʼячеслав Анатолійович.

«Тому міська рада була змушена змінити підрядчика. Нині роботи проводить ТОВ «Луцькавтодор-СЕРВІС». Фірма не погана, вони вже проводили ремонтні роботи по вулиці Шевченка та Заньковецької. У них свій технологічний процес.

Згідно законодавства перед ремонтом доріг виготовлялася проектно-кошторисна документація. Технічний нагляд та контроль за виконанням робіт здійснюють відповідні спеціалісти за рахунок міської ради», - продовжує очільник Рожищенської громади.

«Мені імпонує те, що громада, здійснює контроль за роботою влади. Але перш, ніж робити висновки, то треба вникнути в суть питання: вивчити кошториси, дізнатися що передбачається і що береться за мету. Потрібно враховувати й те, що багато справ ми робимо по перевиконанню бюджету, задіюючи ті кошти, які надійшли пізніше.

Якщо ведемо мову за Граничну, то ми робимо частково капітальний ремонт, а решту поточний. Мається на меті зробити цю дорогу проїзною, а згодом підтримувати в нормальному стані. Адже, поточний ремонт обходиться набагато дешевше, ніж капітальний», - стверджує наш співрозмовник.

«Я сам не дуже задоволений від того, що роботи проводяться восени. Міська рада платить чималі кошти за виконання робіт і не має на меті викидати гроші на вітер.

Кожен мій день розпочинається з виїзду на обʼєкт, аби особисто пересвідчитися у належному виконанні робіт. Там вже проведені роботи по вирівнюванню, облаштуванню кювета для відводу води, за допомогою бензоріза проведено зарізання вибоїн. В подальшому має проводитися прогрунтовування покриття, чорнове вирівнювання гарячим асфальтом, аж після цього капітальне укладання асфальту бетонного покриття при відповідних погодніх умовах», - підсумовує Вʼячеслав Поліщук.

Що ж будемо надіятися, що затяжні дощі настануть не скоро і таки вдасться з толком зробити дорогу по вулиці Граничній.

Коментарі
26 Вересня 2016, 19:30
Закон джунглів - криси зїдають одна одну...
26 Вересня 2016, 22:47
Маршутку краще пустіть по Граничній!
26 Вересня 2016, 22:57
«В Рожищі, на жаль, немає фірм, які кладуть асфальт. З підрядчиками у нас є проблема, тому що ті, хто якісно і нормально робить, можуть вкладати дорогу без авансових платежів, були задіяні на інших, багатомільйонних обʼєктах.&quot;<br/><br/><br/>Зато є асфальтний завод який похерили....
26 Вересня 2016, 23:32
Самооборона то дуже продвинуті дорожніки, спочатку потрібно вчить &quot;матчасть&quot;, а тоді піднімати бучу. Що вони тямлять у типах дорожнього покриття???
27 Вересня 2016, 00:55
Мірчук з своїми сусідами ремонтували дорогу за власні кошти-біля свого будинку(бетонували)-і нескіглили.
27 Вересня 2016, 02:01
За власні кошти ми світло провели,дорогу побудували і не скиглимо
27 Вересня 2016, 02:11
А до якої пори люди мають те все за власні кошти робити? Шановне мерство немалі зарплати отримує! ну а самооборонці то взагалі &quot;усіх дєл мастєра&quot;-кругом свого носа необізнаного сунуть!
27 Вересня 2016, 02:11
а що поліщук член самооборони?не чув такого
27 Вересня 2016, 14:44
Поліщук не член самооборони, але з Дулюком вирішує проблему &quot;ЗЕМЛІ&quot;.
27 Вересня 2016, 15:49
в1ДЧЕП1ТЬСЯ В1Д пОЛ1ЩУКА.ВАМ ДО НЬОГО ДАЛЕКО
27 Вересня 2016, 16:33
А Вам напевно до нього дуже близько?
27 Вересня 2016, 17:50
щось бачу багато розумних розвелося, спочатку підійдіть до зеркала і кожен на себе подивіться може когось упізнаєте.
27 Вересня 2016, 23:22
&lt;p&gt;Як пхали найталановитішого і найкрасивішого, і найсправедливішого в мери в мери то вся самооборона в дьосна з поліщуком цілувалась, бурі і дулюки з вєрками з кабінета не виходили, а коли поняли що спиздить є но мало, всім не хватить , тепер кофлікт,&lt;/p&gt;
28 Вересня 2016, 02:22
Спиздить є но мало по собі судиш
28 Вересня 2016, 03:29
КОВЕТ для відходу води - чи його можна так назвати ?!!!<br/>А чи будуть тротуари ????<br/>Чи як минулого року жіночка ішла ввечері і впала в ковет, зламала руку, який вирели &quot;дорожнікі&quot; і чи на довго цей ковєт ????<br/>Краще вирели би яму кінули трубу під уклоном і щоб вода ішла до переїзду в рів <br/>Але де там працють &quot;Кращі з кращіх&quot;.!!!<br/>Чи як минулого року перехрестя було вузеньке, алеж комусь потрібен грунт, його розрили, забрали грунт, вирили ковєт, зробили перехрестя дуже широким, а як зара робити дорогу то знов вузеньку !!! ШОК!!!
26 Січня 2018, 17:01
На Поліщука нема що грішити. По барам не лазить , коханок по саунах не соває хорошиий батько для своїх донечок,добрий чоловік для дружини,хороший син для батьків,чуйний онук і толковий мер для міста.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024