Жителів району закликають одну годину не користуватись електрикою

30 Березня 2019, 12:02
1757

Під час акції треба буде вимкнути усе електропостачання у домі.

У суботу, 30 березня, о 20:30 стартує Всесвітня кампанія «Година Землі», в межах якої люди у цілому світі вимкнуть електричне освітлення та побутове електрообладнання на одну годину.

Головна мета акції – привернути увагу до збереження природи нашої планети шляхом вимкнення електричних джерел світла на одну годину за місцевим часом. Традиційно акція проходить в останню суботу першого місяця весни.

Луцьк вже дванадцятий раз братиме участь у всесвітній ініціативі. Зокрема, з 20:30 до 21:30 вимкнуть підсвітку на Луцькому замку, Театральному майдані, приміщенні Луцької міської ради, Волинської облдержадміністрації, освітлення Центрального парку культури та відпочинку, переведено на нічний режим роботи освітлення центральних вулиць та майданів. Аналогічні заходи проведуть й в інших містах та селах області.

Тож і жителів Рожищенського району закликають підтримати акцію, вимкнувши світло у власній оселі на одну годину.

Довідково: Вперше «Година Землі» була розпочата у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії з метою привернення уваги світової спільноти до проблеми зміни клімату. Вже у 2008 році ця успішна акція поширилася світом. Тоді у ній взяли участь понад 50 мільйонів людей з 35 країн. У 2009 році до всесвітньої кампанії також приєдналася Україна. А минулого року до цієї ініціативи приєдналися більше 7 тисяч міст у 188 країнах по всьому світі.

Для європейських країн питання економії природних ресурсів та енергоефективність є дуже важливим. Адже з часом джерела енергії вичерпуються, а навколишнє середовище виснажується та забруднюється викидами СО2. Саме тому розвинені країни світу впроваджують у себе енергоефективні заходи та поширюють ці ідеї серед інших держав.

Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, кампанія наголошує на необхідності щоденних дій кожного громадянина, компаній та Уряду у сфері енергоефективності, збереження довкілля, ощадливого використання природних ресурсів задля подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024