Рожищенським добровольцям вручили посвідчення

29 Березня 2019, 12:21
Перший зліва – рожищанин Микола Габдулхаков 2261
Перший зліва – рожищанин Микола Габдулхаков

У Волинській обласній раді відбулося офіційне вручення перших посвідчень бійцям-добровольцям.

Хлопці прийшли за документами у четвер, 28 березня, йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Двоє хлопців з Рожищенського району також у числі тих, хто отримав статус бійців-добровольців. Це – Микола Габдулхаков та Сергій Марчук.

20 грудня 2018 року Волинська обласна рада прийняла рішення «Про визнання статусу бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету в російсько-українській війні». Після цього  почалася робота спеціальної комісії з визнання статусу бійців-добровольців АТО/ООС на чолі з першим заступником голови обласної ради Олександром Пирожиком. Він повідомив, що посвідчень бійців-добровольців вже є 20. Їх отримали 14 людей. Троє законних власників посвідчень боронять Україну на її східних рубежах і досі.

«Ми на Волині визнаємо ваш статус і своїм сесійним рішенням виконали хоча би моральний обов'язок перед вами. Шкода, що держава досі не помічає добровольців, які боронили Україну від кремлівської навали. Дуже дякуємо вам, хлопці, за мужність, героїзм та жертовність», – зауважив перший заступник голови обласної ради.

Він також висловив вдячність депутатам з постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією, яка зробила чимало рутинної роботи, після якої з'явилося сесійне рішення.

Дякував депутатам за оперативну роботу і воїн-доброволець Володимир Бакулін, який дуже активно долучався до підготовки відповідного Положення про про комісію з визнання статусу.

Голова профільної комісії Анатолій Вітів вважає, що добровольці гідні пошани за те, що своїми зусиллями зупинили ворога.

«Честь і хвала таким людям. Вони мали мотивацію, йшли воювати за ідею, а не за гроші. Влада таких людей боїться», – вважає Вітів.

Головний спеціаліст Західного міжрегіонального віддділу Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО Андрій Омельчук висловив сподівання, що свій обов'язок перед доьровольцями виконає і центральна влада України, прийнявши відповідний закон, проект якого вже зареєстрований у Верховній Раді України.

Під час зустрічі перший заступник голови облради Олександр Пирожикзакликав добровольців розповідати свої історії в школах, аби в українських дітей було адекватне уявлення про нинішню російсько-українську війну.

Коментарі
29 Березня 2019, 14:57
Колись були воїни-інтернаціоналісти.? Вони не хвалились подвигами і в автобусах платили?
29 Березня 2019, 17:30
Своїх героїв треба поважати , але і вони мають мати честь і гідність.!!!
30 Березня 2019, 21:18
Вони насправді йшли і боронили наш край державу і заслужили те щоб їх поважали честь і велика вдячність вам і не звертайте на тих диваних коментаторів увагу є багато людей які цінять вас ще раз вам велике дякуєм
30 Березня 2019, 21:26
Воїни інтернаціоналісти йшли від армії примусово за наказом радянської влади і виконували свій обов'язок на території чужої держави їх також потрібно поважати а добровольці обороняли свою країну і ті і другі заслужили на повагу і повинні користуватись всіма почесьтями і пільгами також безкоштовним проїздом дякуємо вам хлопці
30 Березня 2019, 21:55
цім, хлопцям вчити нато , як воювати
02 Квітня 2019, 08:20
Дурніші по окопах бігають, а розумніші на лєксусах катаються. Особисто я не розполагаю великим майном і мені весь цей кіпіш похєр.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром