У Рожищі дітей запрошують у флорбольний клуб

28 Березня 2019, 12:24
5216

У місті Рожище флорбол з’явився у 2017 році. На сьогодні активно діє флорбольний клуб «Ґоспел».

Саме він проводить набір дітей, повідомляють організатори.

Клуб заснували Дмитро Аршулік та Віктор Демчук. Він налічує майже 50 дітей, що активно займаються і уже показують гарні результати. Вікова категорія коливається від 8 до 16 років. Діти поділяються на дві групи: до 12 років –менша команда і після 12 – старша. Для дітей, що приходять на заняття, проводять тренування, спортивні змагання та вивчення Біблії.

Основними цілями занятьу клубі є:

  • покращення фізичного стану здоров‘я,
  • виховання у дітей позитивних рис характеру,
  • закладення моральних та духовних ціностей, які б могли б допомогти їм у подальшому житті стати хорошими людьми.

«Ми прагнемо надалі розвиватися, набирати нові команди, інтенсивно тренуватися і здобувати нові перемоги! Якщо вас зацікавив цей вид спорту, розкажіть про нього своїм дітям, нехай у них буде цікаве і активне дитинство. Хороший емоційний та фізичний заряд гарантуємо. Ми раді кожній дитині, що приходить до нас і хочемо бачити у нашому клубі саме вашаго сина, дочку, внука, внучку», – кажуть у клубі.

Детальна інформація за контактами: 095 79 63 155 (Дмитро), [email protected], instagram: fbc_gospel.

Довідково:  флорбол – командний вид спорту. Він зареєстрований під №100 у Реєстрі визнаних видів спорту в Україні (розділ ІІ “Неолімпійські види спорту”). Це один з різновидів хокею, що грається пластиковим м’ячем, удари по якому наносяться ключкою.

Ціль гри: забити м’яч у ворота суперника. На полі в кожній команді присутні 5 польових гравців і один воротар. Контролювати м’яч дозволяється лише ключкою, яка є у всіх польових гравців. Ногою дозволяється зупиняти м’яч, але не можна наносити удари по воротах. Ця гра схожа на хокей з м’ячем і на хокей без льодового майданчика, проте в правилах є суттєві відмінності.

Флорбол – нетравматична, безконтактна гра. Єдиним дозволеним силовим прийомом є гра плечем в плече, у випадку ведення боротьби за м’яч. Якщо гравець порушив правила, протилежна команда отримує право на штрафний удар.

У процесі тренувань та змагань у тих, що займаються флорболом вдосконалюється функціональна діяльність організму, забезпечується оптимальний фізичний розвиток, формуються такі позитивні риси характеру, як співпраця, взаємодопомога та відповідальність, стійкість, воля, виробляється спритність, уважність, координованість рухів. Кожна дитина отримує технічну підготовку і вчиться взаємодіяти у команді.

В Україну флорбол потрапив у 2005 році. Тоді ж була створена національна асоціація з флорболу. Зараз цей вид спорту стрімко розвивається, кількість аматорів, професіоналів і команд зростає. На даний час велика кількість команд змагаються на чемпіонаті України вищої ліги і за кордоном Найактивніші у цьому процесі школярі, вони виступають у шкільній лізі в двох вікових категоріях: 1) до 13 років; 2) 14-16 років. Щорічно в Україні проводиться безліч турнірів і змагань.

Коментарі
30 Березня 2019, 01:18
Молодці так і далі тримати
30 Березня 2019, 22:32
респект і уважуха!!!
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром