У Доросинях можуть закрити дитячий садочок

04 Вересня 2015, 12:56
5089

Півсотні дошкільнят із села Доросині виганяють на вулицю, - йдеться в сюжеті «ФАКТИ» на каналі ІСТV.

 Грошей на утримання закладу вистачить на два тижні. Батьки дітей у розпачі, а чиновники перекладають вину один на одного.
Не знаю куди подіти дитину. Мабуть, доведеться відвезти до бабусі. А заораз важко, бо гаряча пора – городи, картопля, - розповіла мешканка Доросинь Світлана Глинюк.
Щоб садочку пропрацювати до кінця сезону бракує майже 30 тисяч гривень. Сільський голова Микола Вавренчук присягається, що таких коштів у сільському бюджеті немає. Фінансувати такі стратегічні об’єкти повинна фінансувати держава, вважає він.

Якби це було п’ять тисяч, скажімо, то ми десь би може знайшли. А 30 тисяч нереально. У нас по культурі борг 50 тисяч. Люди по півмісяця йдуть у відпустки за власний рахунок, - бідкається Доросинівський сільський голова.

У районі дивуються, адже Доросинівський сільський бюджет за півроку перевиконано на 70 тисяч гривень, однак обіцяють на найближчій сесії виділити хоча б частину суми на роботу садочка.
Це сільська рада гроші не заробляла. А тепер вони сприймають це, ніби я свої гроші віддаю на проїдання. Я не погоджуюсь з таким підходом, бо це не гроші для проїдання, це ті послуги, які ви повинні надаватись згідно з чинним законодавством, - вважає голова Рожищенської райдержадміністрації Інна Гайворонська.

У Доросинях на черзі в садочок ще півсотні діток. Возять сюди дітей із сусідніх сіл. Щоб дошкільний заклад повноцінно працював, треба провести опалення. Три роки тому проект коштував 400 тисяч гривень. Нині ціни зросли. Самостійно з такими витратами селу не впоратись, - йдеться в сюжеті.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024