Громадська організація «Рожищенське районне об'єднання воїнів АТО» справила новосілля

19 Вересня 2016, 17:05
5374

Приймальня громадської організації розташована у торговому комплексі «Теплоцентр», за адресою Шевченка, 4 Д,  на третьому поверсі. Усі питання, які стосуються демобілізованих бійців АТО будуть у полі зору саме цієї структури, яка береться відстоювати їх права.


 

Перед відкриттям офісу відбулась зустріч  громадської організації із представниками влади району та депутатами обласної і районних рад. За рік, відколи створена громадська організація, і яка на сьогодні налічує 50 чоловік, вдалось зробити чимало хороших справ. Про це доповів голова ГО «Рожищенське районне об'єднання воїнів АТО» Руслан Мигдалюк.

 

- Ми захищаємо соціальні та економічні інтереси учасників бойових дій в зоні АТО, сімей загиблих та безвісти зниклих. Коротко, чим ми займались. Організація транспортування і поховань загиблих. Ми захищали інтереси у судах проти наших бійців з 51-ої ОМБР.

Ми направляли звернення до Президента, Генпрокурора і головного військового прокурора України щодо наших бійців. Щоб справи проти наших воїнів були закриті, ми пікетували військову прокуратуру Луцького гарнізону. Також долучались до заходів з нагоди Дня захисту дітей та зініціювали міні-турнір з футболу, присвячений загиблим бійцям в Іловайському «котлі», - розповів Руслан Мигдалюк.

голова об'єднання учасників АТО Руслан Мигдалюк
голова об'єднання учасників АТО Руслан Мигдалюк

 

Не секрет, що багато питань, які стосуються насамперед соціальної підтримки воїнів АТО, вимагають фінансового забезпечення. Начальник районного управління фінансів Лілія Клебанська розповіла, що в районі є прийнята Програма підтримки воїнів АТО, але вона не досконала. Громадська організація не є бюджетною установою, тому з фінансовим забезпеченням тут є проблеми.

 

- Зрозумійте нас правильно. Дуже важко працювати з бюджетними коштами, - зізналась голова РДА Інна Гайворонська. – Тому ми повинні відпрацювати алгоритм співпраці. На наш погляд, сьогодні найголовніше, підтримка сімей загиблих. У нас таких є шість. Але одні сім’ї отримали державну допомогу, а інші –  лише з обласного бюджету. Не кожному демобілізованому воїну вдалось адаптуватись до мирного життя. І над цим потрібно працювати.

1
голова Рожищенської РДА Інна Гайворонська
голова Рожищенської РДА Інна Гайворонська

 

Депутат обласної ради Сергій Котюк пообіцяв, що буде сприяти демобілізованим бійцям АТО у вирішенні земельних питань.

- Те, що я зможу зробити, як депутат, - крапля у морі. – Але повірте, буду намагатись зробити все, щоб хлопці отримали земельні ділянки під будівництво і ведення господарства. Такі можливості є.

1
депутат обласної ради Сергій Котюк
депутат обласної ради Сергій Котюк

 

Рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук наголосив на такому понятті як «порозуміння» між владою і громадським об’єднанням бійців АТО.

- Громадська організація не може фінансуватись владою. Ми вам допомагатимемо, але вмійте донести до нас свої вимоги. По-перше, земельні питання. Мені, як міському голові, прикро, що земельні ділянки у попередні роки роздавались направо-наліво. Брали для внуків і правнуків. І більшість з них – не будувались. Маємо таку проблему.

На жаль, згідно із законодавством, ми не маємо можливості провести інвентаризацію усіх виділених міськрадою земель. У нас є всього-то 4 га вільної землі у місті. І всі бігом хочуть вхопити ці земельні ділянки. Вас є 350 чоловік – воїнів АТО. Для вас потрібно 35-37 га землі. Її у Рожищі немає. Щоб провести електроенергію, каналізацію під це будівництво… Та таких грошей немає навіть в обласному бюджеті. Тому не робіть бездумних речей. По-перше, зробіть одну дієву громадську організацію воїнів АТО. Не амбіції, ні крик, - питань не вирішать. Повинне бути взаєморозуміння.

Рожищенський міський голова В'ячеслав Поліщук
Рожищенський міський голова В'ячеслав Поліщук

 

На цій зустрічі було чимало дарунків для нового офісу ГО «Рожищенське районне об'єднання воїнів АТО». Але знаковим дарунком став державний прапор від депутата районної ради Руслана Хомича, який він привіз із зони АТО. «Хай на цьому прапорі ніколи не буде слідів від ворожих куль», - побажав відомий фермер, громадський діяч і волонтер.

депутат районної ради Руслан Хомич та голова об'єднання учасників АТО Руслан Мигдалюк
депутат районної ради Руслан Хомич та голова об'єднання учасників АТО Руслан Мигдалюк




 

Коментарі
19 Вересня 2016, 21:13
Котюк поправився як став депутатом.
19 Вересня 2016, 21:48
Короче всi цi нововладнi морди можуть йти в так зване ато добровольцями.кому неповезе мiсця бiля плоцедима багато.в мене немайе вави в головi,я не йду добровольцем на вiйну.Це не моя вiйна.
19 Вересня 2016, 22:12
та ось читаю коментар і думаю, що написаний він, як з вавою в голові.............
19 Вересня 2016, 23:14
Самооборона пише? Там отак обзивати можуть, коли нема що сказати
19 Вересня 2016, 23:58
То може це і не твоя країна? Може і предки тут не твої? То шуруй до москалів - там тобі місце покидьок!
20 Вересня 2016, 02:12
<p>Будете з програми гроші за оренду башляти? Чи може бурий так просто, чисто патріотично приміщення втюрив? Кривовязючка під самооборону не вибила, то знов атовцями прикрилася.</p>
20 Вересня 2016, 12:40
Всі ви БРИХУНИ.
20 Вересня 2016, 12:53
<p>Читаю статтю, дивлюся фото...Одні й ті само морди. Під соусом Для "учасників АТО" бюджетні гроші будуть напихати собі в кишені. А що там, серед учаснииків АТО робить стара Власюк? Ще не наїлася за свого цврювання в собезі? Самооборона кругом кричить що бореться з комуністами, з режимо, то що серед них робить цей комуністичний раритет?Ця рухлядь ідєйним за Брєжнєва і Горбачова була при посадах, тепер патрійоткою задєлалась, хоче ще при так званих "нациках" урвати баблішка прикриваючись АТОшніками! Стидота! Не позор, бабка, свою сиву голову! Для влади ти вже стара. Маєш пенсію - сиди на печі, жуй сухарі.</p>
20 Вересня 2016, 13:10
В нас в районі загиблих воїнів в АТО є лише 3 (Три) і відповідно сімей три (Плоцидим, Смолярчук та Заєць). Решта хлопці померші ( за різних обставин)...
20 Вересня 2016, 20:01
Дивлюсь на фотографію присутніх і дивуюсь. Яке відношення мають ті, що сидять на козирних місцях в першому ряді, до атошників?(ну алінку не рахуємо) Прийшли керівники, запхали атовців на задні ряди, виступили самі для себе й розішлись. Якщо ти вже обіцяєш щось людям, чи пояснюєщ, то посади них поближче до виступаючого. Та й на почесних місцях при відкритті організації воїнів АТО мають сидіти явно не наші градо- районо- начальники, а самі атовці.
20 Вересня 2016, 23:24
Бурий, дулюка, кочірко, паламар і к чому не видно, невже в Ато, чи знову гроші збирають
21 Вересня 2016, 01:50
Путлєр імперію строїть,а наші злодії майже все розікрали або просRали.хто на мене тут гавкає,саме щось нейде в воєнкомат.
21 Вересня 2016, 03:00
Коли вже кучфрки з шварцкопами і паламарами наїдяться того дармового ??? Самооборона обісралась тепер будуть на авторитеті воїнів АТО гроші збирати.
22 Вересня 2016, 01:42
вони давно це вже роблять
30 Квітня 2017, 20:28
Де можна знайти в об'єднання номер телефону для консультації?
30 Квітня 2017, 20:33
<p>Зв'яжіться з Аліною Кривов'язюк (секретар спілки) https://www.facebook.com/alina.retro. Або ж напишіть свої контакти нам на електронну адресу, ми передамо. </p>
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024