У Щурині вирішуватимуть, чи переходити у ПЦУ

15 Березня 2019, 16:01
Свято-Михайлівська церква у селі Щурин 5691
Свято-Михайлівська церква у селі Щурин

Збори громади запланували на 16 березня у будинку культури села Щурин.

Початок о 14:00.

Головне питання порядку денного – перехід релігійної громади у Православну церкву України.

Коментарі
15 Березня 2019, 20:22
щурин давай
15 Березня 2019, 21:45
Ми на вас надіємось! Слава Україні!
15 Березня 2019, 22:39
Будьте мудрі, не підпускайте Шрека—(Шняка) до своєї старенької церкви, хай наколки з правої руки повиводить, зек.
15 Березня 2019, 22:54
Про що ви говорите? Які наколки? Ми живемо в Україні.
15 Березня 2019, 23:02
Дивуюсь з людей, навчених в РПЦ, ненависть бачу, не лише, до українців, а й до священиків. Обзивають, принижують, зеком називають... У вашій церкві вам розказували, хто перший попав в рай?
15 Березня 2019, 23:13
А скільки платять за перехід ?
15 Березня 2019, 23:19
Якщо перехід в ПЦУ, то безкоштовний
15 Березня 2019, 23:36
Надіюсь що ми перейдемо все-таки в" Українську" церкву...
15 Березня 2019, 23:39
переходь!
15 Березня 2019, 23:56
Це не перехід це долучення до єдності в Київській Митрополії яка була незаконно анексована московським ханством у 1686 році..Віра залишаеться та сама.як і молитви правила та обряди..це зміна підпорядкування від кгбешної розкольницької секти кіріла гундяя до Канонічної Апостольскої Помісної пПравославної церкви України..тримайтесь..Ви українці у вас є Мова Культура Традиції історія.буде і церква.
16 Березня 2019, 00:04
Навряд, чи Копачівка з вами
16 Березня 2019, 00:04
Головне на зборах виженіть із залу всіх посторонніх.Попросіть священників вийти як московських так і українських..тоді все у вас вийде...бо завдання московських попів буде зірвати збори..вони хай почекають за дверима..впустите їх коли приймете якесь рішення...
16 Березня 2019, 00:11
Квітневці тримають за вас кулаки!!!Тримайтеся!!!ПЦУ-переможе!!!
16 Березня 2019, 00:13
міша заспокойся невдалось приватизувати на себе землю коло церкви не всдастся і втиримати громаду..Ти переоцінюеш свої сили)))
16 Березня 2019, 00:30
А потім ваша церква буде закрита, бо туди небуде кому ходити і кому служити як в нас в Доросинях
16 Березня 2019, 01:10
Повертайтеся до України, щуринці! Не потрібно бути у неволі Москви! В нас є своя Церква! Згодом і всі батюшки московського патріархату почнуть переходити до ПЦУ, вони зрозуміють, що в нашій державі у них майбутнього під москвою не буде, тому будуть або з Україною, або поїдуть до Росії, якщо їй віддані! А Бог з нами!
16 Березня 2019, 09:13
Москалі як завжди обманюють. В Доросинях і Квітневому представлено громаді нового священника. А скільки людей буває на службі приїдьте в неділю в Доросині. Початок богослужіння о 8 ранку. А щодо Щурина то бажаємо Вам мудрості. Як і Тристеньцям в яких збори парафіяльні відбудуться в неділю.
16 Березня 2019, 12:15
Будьте мудрі люди! Приєднуйтесь до православної церкви України!Нам не потрібні московські патріархати, а незалежна від Росії ,Путіна і Кіріла православна церква України.Коли князь Володимир хрестив Київську Русь,то слова москва ніхто навіть не чув.Москви не було.Вже 150 років існувала Київська митрополія ,тоді появилось слово москва.Наша мати церква не російська , а вселенська.І патріарх вселенський надавав автокефалію православним церквам світу.І нарешті нам повернули Київську митрополію, яку Москва вкрала у нас незаконно у 1686 році.Не слухайте брехні московських попів.Вони вас обманюють.Хай вам Бог помагає.
16 Березня 2019, 12:27
Так і ці священники, живуть і служать Україні, вже багато років! Щеб так до церкви ходили, як воюєте! Що мали один одного підтримувати, то гризетесь як собаки! Жах!
16 Березня 2019, 12:28
Нажаль збори в Щурині організовує Теравський з місцевим священником.В Рожищах прихожан переконують що піст і не сваріться а по району скачуть наввипередки.Зрозумійте односельчани церкву розбирати ніхто небуде ісвященника ніхто невиганяє .Згадайте як ми хлопцям на схід їжу збирали а тепер хочемо в московській церкві залишитись!!!!! ТО ЗА ЩО ТАМ ХЛОПЦІ ГИНУТЬ!!!! НЕ БУДЬТЕ МАНКУРТАМИ ПАМЯТАЙТЕ СВОЮ ІСТОРІЮ!
16 Березня 2019, 12:47
Ото московські попи продажні бісяться як до такого попа іти до сповіді коли в них одна ненависть видно їхній наставник іваничко Петро НАК їх навчає бо набрав грошей від нафанаїла і фінансує щоб втриматися в московському підпорядкуванні ганьба таким пастирям бо прихожанин церкви якої б він небув обзивати не буде бо боїться гріха а московські слуги попи губляться нічого але Всевишній бачить все і буде судити за їхні вчинки а гріх падає на покоління в інших районах теж громади переходять але коментарів таких ніде не пишуть а в рожищі розвели такий срач що гидко читати відповідні служби та візьміться вже за той район викрийте цих писак і накажіть а то прийдеться писати туди де цим займаються я я колишній рожищанин а зараз житель іншої області України але знаю о Петра і о Василя о Василь розумна виважена людина на відміну від московського який робить все сердито пібурюючи своїх підлеглих а сам участі в цьому не бере хоче бути чистим громада села вирішує в чиєму підпорядкуванні бути їхній церкві а благочинного кличуть на збори і він мусить там бути бо є жителі села які вирішують а не благочинний але розумні жителі приєднаються одноголосно без сварок і чвар прикладом є село студині і московських попів ніхто не виганяє як вони кажуть а просять їх перейти і дальше служити але якщо нехочуть то їхня воля
16 Березня 2019, 13:11
ЩО для Іваничка Петра ІТернавського вже піст закінчився? Чому взялись за збори? Яке їх діло до сільських громад? Нехай думають,що в Рожищах буде.Так просив о.Петро людей,щоб почекали ,бо піст наближається,а сам вже по району ганяє.Не буде в Рожищах російської церкви,тож нехай не .заспокоюється,що приспав людей.Після ПАСКИ все вирішиться!І буде в Рожищах православна церква України.Тож щуринці -приєднуйтесь до православної церкви України.Відходьте від москалів.
16 Березня 2019, 13:35
Упевнений, що в Щурині пройде все мирно і правильно. Там є достатньо інтелігенції: середня школа, амбулаторія, колишні спеціалісти сільського господарства. Це потужне ядро, яке пояснить людям загрозу перебування у московському патріархаті і необхідність переходу в ПЦУ. Хай вам щастить, земляки!
16 Березня 2019, 13:45
Що ти верзеш, знав би ти нашого батюшку о. Петра, то розумів би що його ім'я зі словом сердито в одному реченні не звучить, це дуже виважений і добрий священик. А отже що витворяє о. Василь на зборах по району, то вже все Рожище гуде. Але я його не осуджую, Господь все бачить. А їхати на збори для підтримки своїх священиків отець Петро певно повинен, він же благочинний. І збори ті думаю не він оголошує. Я теж вважаю, що не повинно таке робитися в піст, це богохульство. В за Рожище ти не переживай, виїхав з міста отже і дивись за своїм новим містом, а то шипиш злістю. Хай Бог тобі помагає.
16 Березня 2019, 14:56
і знову летять наклепи на нашу СвятуУкраїнську Апостольску Церкву..щоб ви всі знали збори якраз збирають не священник і не миряни храму а так званна &quot;ініціативна група&quot;,так ззрозуміло яка складаеться із сільскої &quot;елітита інтелігенціі&quot; які в церкв бувають всього разів 4-5 на рік .Священник і миряни навпаки проти щоб в Великий піст робити таку колотнечу.<br/>Таке могли затіяти тільки невірючі і які зовсім не мають страхуБожого.<br/>До вашого відома ми і так належимо до Української Православної Церкви ! <br/>Як сказав Аргістратиг Михаїл :&quot;Яко с нами Бог!&quot;<br/>Надіемося на його допомогу і що він розжене всю ту хмару нечисті яка насувае на нашу церкву в честь його названу!<br/>І не вмішуйтесь до того що вас не стосуеться,займіться своїми пробемами,а то Бог займеться вами!
16 Березня 2019, 15:00
Дуже просимо молитв всіх вірних Українській Православній Церкві ,щоб Бог був милостивий до нас ,малодушних укріпив,заблудших просвітив,а гонителів вразумив та не допустив розкольників до Святого престолу нашого храму Архістратига Михаїла!
16 Березня 2019, 15:01
Дуже просимо молитв всіх вірних Українській Православній Церкві ,щоб Бог був милостивий до нас ,малодушних укріпив,заблудших просвітив,а гонителів вразумив та не допустив розкольників до Святого престолу нашого храму Архістратига Михаїла!
16 Березня 2019, 15:06
дай Боже щоб сатана зламав свої зуби на щуринсьому храмі Архістратига Михаїла!!
16 Березня 2019, 15:54
Відділи мухи від котлет - віра не страждає і не міняється, міняється юридичне підпорядкування церкви для недопущення впливу країни-агресора на громадян України. Ось і все. Тому не гріши, московський попику, і не спекулюй на &quot;вірі дідів&quot;. на &quot;заблукалих&quot;. на &quot;гонителях віри&quot;, бо цього усього нема й крихти, є твоє егоїстичне бажання залишити все так як є, але це прямо загрожує безпеці держави, в якій ти живеш, бо крім того, що ти піп, ти ще й громадянин і теж маєш нести відповідальність за безпеку країни.
16 Березня 2019, 17:15
Їм просто пригрозили, що повбивають, а в кожного сім'ї, от і бояться приєднуватись до ПЦУ.
16 Березня 2019, 17:15
Уймися вже, задовбав тут зі своїми мухами і котлетами, йди краще про комунальників прокоментуй, може сміття і з твоєї голови вивезуть
16 Березня 2019, 17:19
А хто знає Шняк вже перейшов до пцу?
16 Березня 2019, 17:38
Наші діди відстоювали Україну, не могли вони бути за москалів чи ляхів. Просто такий час був. Нас відганяли від церкви, в школі виставляли перед шкільною лінійкою, соромили, вичитувати, принижували, якщо когось з учнів побачили біля церкви. Дітям було цікаво...А ще цікавіше йти туди, куди забороняють. Потім ті ж вчителі самі пішли в церкву і на колінах молилися. Це добре,що усвідомили і покаялися. ..Але ж тепер вони не хочуть, щоб була ПЦУ. От цього я не розумію.Ми всі зобов'язані згадати історію хрещення Київської Русі. Москви тоді не було...
16 Березня 2019, 17:57
Ви ж не хочете, щоб вас Путін прийшов захищати, як ущемлених своїх вірян?Вже Донецьк кричав і просив допомоги в Путіна. Добре подумайте перед тим як голосувати за російську церкву. В Квітневому 13 людей за російську, тепер роблять собі церкву на фермі в приміщенні, де корів запліднювали. Це нормально?
16 Березня 2019, 18:06
Що російська церква в Щурині перемогла. На жаль мало ще свідомих людей в Щурині.
16 Березня 2019, 18:15
Якщо кожен член громади виказує голосуванням своє відношення до тієї чи іншої православної церкви, на голосуванні повинні бути представники і спостерігачі обох цих церков. В Щурині на зборах дали слово лише московському попу. Представникам від ПЦУ не тільки не дали виступити, але навіть виштовхали із зали. В цьому відзначилися п. Мусійчук, сільський голова і викликаний поліцейський, які особисто виштовхували нас не із своєї хати чи подвір'я, а з громадського закладу- сільського будинку культури. Вже ясно яких результатів виборів можна сподіватись. І все це на п'ятому році війни з російським агресором. І ці люди мріють добре жити, не люблячи ні своєї мови, ні своєї церкви, ні своєї держави.
16 Березня 2019, 18:15
Слава Богу!Низький уклін людям за стійкість у вірі.Побільше таких свідомих українців і буде все у нас гаразд!!!
16 Березня 2019, 18:24
Чи ж ти, Марічка, синів не маєш, а чужих тобі не шкода? Чого ж ти радієш? Не правдою в ліс знайдеш, але з лісу не вийдеш. Кіріл гради освячує, відправляючи на Україну наших синів вбивати, а за ти за вбивць радієш. Зразу видно ти кегебівське отроддя.
16 Березня 2019, 18:25
Побільше таких «свідомих українців» і України взагалі не буде, і от тоді у тебе,Марічка, все буде гаразд.
16 Березня 2019, 18:38
Слава Богу! Є у нас молитвенники, значить є і надія, що в Україні буде все добре. Православ'я не буде знищено, бо З НАМИ БОГ!
16 Березня 2019, 18:50
Псевдопатріоти і розкольники пишіть зі злості що хочете та правда перемогла.Як писали вище розумні люди Архангел Михаїл захистив свій намолений роками храм від сплюндрування стамбульськими пцустами.
16 Березня 2019, 19:11
Ну знову розкольники недовольні)) люди так вирішили, то до чого тут хто виступав, а хто ні. Всі вже давно сформували свою думку. Звичайно, безбожники крикуни не можуть зрозуміти, що віра для людини може бути вище за все. Вони не розуміють, що квітневці на фермі моляться ....а їм слабо?? А згадайте но де Ісус народився??
16 Березня 2019, 19:18
Ніхто ні наякій фермі не молиться,звичайна сільська хатина на краю села.І не соромно писати неправду.
16 Березня 2019, 21:43
Надіюсь, що і тристенцям вистачить розому не перейти до пцу. Щуринці молодці!!!
17 Березня 2019, 01:32
Щуринці образумтеся,ми ж не в Радянському Союзі живемо,а в незалежній державі Україна,то і церква має бути незалежна від москалів.Хіба не бачите скільки людей гине, захищаючи нас від російського агресора,а ви хочете московського патріархату.Задумайтесь народ і проводьте збори ще раз і все буде добре.Совість включіть при голосуванні ,тоді приймете правильне рішення.З богом до перемоги !
17 Березня 2019, 02:03
Марічка, тебе вже всі московські попи потаскали, всі вже підлизала зади?
17 Березня 2019, 13:10
Оце істинне лице пцушніків
17 Березня 2019, 14:35
Свідомих українців для МайДауну, як презерватив один раз використали і викинули, а щоб незаважали красти підкинули дурням тему з ПЦУ. Піду за Порошенка голосувати, щоб ще пять років в майданутих в сраці МАВ.
18 Березня 2019, 14:29
Люди задумайтесь, в Росіі живе дуже багато Украінців, а скільки там церков Украінського патріархату?
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром