Іменинники, свята та події цього дня

17 Вересня 2016, 08:55
2617

Доброго дня, дорогі читачі!

На календарі субота, 17 вересня. Нехай день буде веселим і цікавим на події у житті. Бадьоріться улюбленою кавою, запрограмовуйте себе на вдалий початок дня. Радійте життю, цінуйте те, що маєте. Хай гармонійними та веселими будуть ваші вихідні!

 

День ангела святкують – Афанасій, Донат, Моїсей, Роберт, Федір, Юліан

 

17 вересня – День винахідника і раціоналізатора України, День працівників цивільного захисту України (День рятівника), День фармацевтичного працівника України.

 

Якщо ви хочете привітати близьких чи рідних з Днем народження, надсилайте поздоровлення та фото іменинників на електронну пошту [email protected].

 

 

Цей день в історії

1809 — згідно з Фрідріхсгамським мирним договором, який завершив шведсько-російську війнуФінляндія й Аландські острови від Швеції перейшли під владуРосійської імперії

1834 — професора Михайла Максимовича затверджено на посаді ректора Київського університету св. Володимира.

1919 — Оприлюднено відозву головного отамана військ УНР Симона Петлюри до населення соборної України з викладом основних положень програми уряду УНР.

1924 — в Женеві відкрито першу в світі приватну міжнародну школу, у якій на той час навчалося 8 учнів.[1]

1939 — СРСР вступив у Другу світову війну, вдершись до Польщі, згідно з пактом Молотова-Рібентропа. Це також стало початком радянської анексії територій Західної України та Західної Білорусі.

1944  — союзники розпочали Голландську повітряно-десантну операцію, наймасштабнішу повітряно-десантну операцію у світовій історії.

1989 — у Чернівцях розпочався І Республіканський фестиваль української пісні «Червона рута».

1993 — Останні підрозділи російських (кол. радянських) військ залишили територію Республіки Польща.

2003 — на острові Бирючий відбулася зустріч президентів України та Росії Леоніда Кучми та Володимира Путіна, на якій вони, зокрема, обговорили питання морськогокордону в акваторії Азовського моря та Керченської протоки.

 

 

Погода: Сьогодні очікується плюс 10—23 °C, без опадів, слабкий вітер.

 

 

Посміхніться

- Що головне в боксі?

- Шуби!

- Що? Які шуби?!

- Чілі пеледні шуби!

 

Діалог на вулиці:

- Привіт! Познайомимось?

- Ти хто?

- Можливо той, кого ти все життя чекала.

- Дід Мороз, це ти?!

 

 

Більшість дівчат шукають такого хлопця, який би їх смішив, і в той же час міг би їх захистити. Іншими словами, їм потрібний клоун-ніндзя.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024