У районі функціонує три прийомні сім'ї та дитячий будинок сімейного типу

15 Березня 2019, 11:35
Про роботу Рожищенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді доповів директор центру Олег Шварцкоп. 2625
Про роботу Рожищенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді доповів директор центру Олег Шварцкоп.

Голова Рожищенської райдержадміністрації Інна Гайворонська провела апаратну нараду, в якій взяли участь начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в районі.

Захід відбувся 14 березня, йдеться на сайті РДА.

Про роботу Рожищенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді доповів директор центру Олег Шварцкоп. Посадовець зазначив, що соціально-профілактичні заходи, які проводили спеціалісти центру, спрямовувалися на сім'ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, багатодітні, малозабезпечені сім'ї, дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, учнівську молодь, батьків та педагогів.

У 2018 році РЦСССДМ соціальними послугами охопив 445 сімей різної категорії, в яких виховується 940 дітей. Фахівці соціальної роботи Копачівської ОТГ соціальними послугами охопили 117 сімей різної категорії, в яких виховується 349 дітей.

На обліку в центрі СССДМ перебувало 33 сім'ї та 7 осіб, де виховується 104 дитини, які опинилися у складних життєвих обставинах. У результаті роботи з позитивним результатом знято з обліку 9 тсімей та 1 особу, в яких 19 дітей.

Нині на території району функціонує три прийомні сім’ї та один дитячий будинок сімейного типу, в яких виховується 11 дітей. Фахівці районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснюють соціальне супроводження цих родин.

ЦСССДМ провів 160 перевірок з метою контролю за цільовим використанням коштів і створення належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей. За результатами перевірок підготували 5 клопотань до управління соціального захисту населення райдержадміністрації щодо припинення виплати при народженні дитини. За результатами роботи з сім’ями трьом з них відновили виплати.

Також провели 34 перевірки щодо виплати допомоги на дітей одиноким матерям, підготували два подання про припинення/призупинення виплат. За результатами роботи з сім’ями – виплати відновлено.

У 2018 року соціальною роботою РЦСССДМ охопили 15 сімей вимушених переселенців. 

Протягом 2018 року провели 122 групових заходи профілактичного характеру, якими охопили 2 282 особи. Під час проведення заходів розповсюджували інформаційні та методичні матеріали з питань соціально-правового захисту дітей та сімей, формування відповідального батьківства, пропаганди здорового способу життя, профілактики негативних явищ у дитячому середовищі.

З метою координації спільних дій щодо здійснення соціальної роботи з сім’ями чи особами, які постраждали від домашнього насильства або за ознакою статі на території Рожищенського району при Рожищенському РЦСССДМ створили мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги.

Протягом ІV кварталу 2018 року мобільна бригада здійснила два виїзди в Луківську та Навізьку сільськи ради району з метою проведення профілактичних бесід з особами, які схильні до вчинення насильства в сім’ї.

Центр у 2018 році провів 16 районних соціальних акцій, зокрема:

  • лекція «Негативні наслідки для здоров’я від раннього статевого життя» для студентської молоді Рожищенського коледжу Львівської національної академії ветеринарної медицини імені С. З. Гжицького;
  • акція «Привітання породіль з Днем матері» у пологовому відділенні ЦРЛ;
  • цикл тематичних занять «Щаслива сім’я ХХІ» з учнівською молоддю з нагоди Міжнародного дня сім’ї;
  • тематичні заходи з нагоди Міжнародного дня захисту прав дітей;
  • вулична акція #ПротиДІЙторгівліЛюдьми/Людина_не_товар з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми;
  • молодіжний простір «Неоформат»;
  • молодіжний проект «Школа молодого лідера»;
  • соціально-профілактична акція «16 днів проти насильства»;
  • фестиваль творчих робіт серед дітей з особливими потребами «Повір у себе, і в тебе повірять інші».
Коментарі
15 Березня 2019, 14:43
Працівники рда знов ідуть у Киів, з порохом зустрітись
15 Березня 2019, 17:46
А хто така гайворонськп?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024