Махінації і маніпуляції: у Переспі кажуть про неправомірні збори щодо переходу в ПЦУ

13 Березня 2019, 11:10
Свято-Михайлівська церква у селі Переспа 6982
Свято-Михайлівська церква у селі Переспа

Прихожани Свято-Михайлівської парафії села Переспа заявляють, що не хочуть приєднуватись до Православної церкви України.

Таке рішення вони прийняли на зборах, які відбулися у вівторок, 12 березня.

«Парафіяльні збори щодо зміни конфесійної приналежності. Проти переходу парафії в ПЦУ – 184 чол. За перехід – 0 чол. (приблизно 15 чол. прихильників ПЦУ по невідомих причинах не голосували)», – повідомив у Facebook прес-секретар Рожищенського благочиння Волинської єпархії УПЦ (МП) протоієрей Дмитро Теравський

Однак, значна частина жителів вважають, що збори провели неправомірно, адже оголосили про подію лише за кілька годин до початку.

«О 8 ранку було вивішено оголошення про збори релігійної громади, які відбудуться о 14:00. А чому о 8 вивісили? Треба було о 13:45, так щоб люди, які працюють, тоооочно на них потрапили, – обурюється у соцмережі жителька Переспи Олена Давідова. – До слова. Серед прихильників російської церкви у селі є люди, які вважають, що такої держави Україна ніколи і не було. Страшно таке дізнаватися».

Також переспівчанка розповідає про маніпуляції, з якими організовувались збори громади.

«Махінації і маніпуляції – це не найкращий спосіб досягнення своїх цілей. На зборах були присутніми 15 прихільників української церкви, які відмовилися брати участь у цьому фарсі. Так мало їх було через неправомірну організацію зборів. Проти більш ніж сто прихильників російської. Звісно, це ще не кінець історії. Поборемо, нам Бог помагає», – не втрачає оптимізму Олена.

Коментарі
13 Березня 2019, 13:26
Сайт лайно і журналісти теж. Про збори знали вже кілька днів не брешіть. І як бачите не 10 чи 20 людей проти переходу а 184, для села це надзвичайна цифра. Люди мають право на свою думку і вона така як є залишитись в канонічній церкві. І майте гідність прийняти те, що є. В маніпуляції постійно тільки на вашому сайті, заангажованому. Журналіст має висвітлювати об'єктивну інформацію, а не настроювати читача на конкретне сприйняття події. Але це не про вас, ви не кращі за своїх російських колег, НІЧИМ НЕ КРАЩІ. Якось тих 15 людей що вийшли знали про збори, а інші не знали? Дуже дивно. Краще визнайте, що Переспа молодці, не схибили з правильного шляху.
13 Березня 2019, 13:29
Я бачу мабуть це дууууже "віруюча" людина раз обзиває людей лайном....
13 Березня 2019, 13:33
Ви, молодці, ви навіть не знаєте чи не бачите, як називається ваша громада
13 Березня 2019, 13:37
Ха, а хто прикривається цим ім’ям?? Чи не священник?? Дуже грамотно сформовано думку.. а чому такі дії проводяться в храмі?? Чи це законно?? Це нагадує притчу про те, як Ісус Христос виганяв торговців з храму!! Храм вже став торговищем! Голосувати повинні в вншому приміщенні, вся громада, а не серед будня- полудня о 14 годині, смішно з Вас.. і чому там присутні інші священники??..
13 Березня 2019, 13:39
30 срібників вже отримав "отець духовний " і міші хвесику передав чи попик сам їздив отримувати ?
13 Березня 2019, 13:48
Вирішать дане питання повторні збори про які і в якому місці будуть проводитись повідомити за тиждень. Голосування провести ідентичним способом як обираються депутати, голови рад, президент, і.т.д. , для того щоб не було, як пишуть в коментарях "переслідувань та страшно вийти на вулицю". І не гризти один одного, тому, що думки у всіх різні. Згадайте що на сьогоднішній день великий піст і не за горами Великдень. Браття і сестри будьте розумними.
13 Березня 2019, 13:53
І це саме мудре, дійсно- законне рішення.. так і повинно бути.. адже, якщо людина не ходить часто до храму- це її особиста справа.. але ці люди здавали пожертви на будівництво, прикрасу храму.. священник же не оминає, коли освячує житло на Водохреще , тих- хто рідко буває? Хрестить , вінчає і відспівує усіх..
13 Березня 2019, 13:59
Теравський скрізь встигає.....і в Переспі побував. Ти чого туди поперся????
13 Березня 2019, 14:01
Хто має бажання і іскорку в серці знайде час і прийде проголосує, не важливо чи це старша людина, чи це молодша, на таке дійство сходимся не щороку а раз і назавжди. Кому без різниці, не приходьте. Таємне голосування обєднає людей і з часом все стане на свої місця. Я думаю, що дурного я нічого не пишу.
13 Березня 2019, 14:04
А що в переспі забув копачівський поп,приїхав на підтримку.
13 Березня 2019, 14:11
Яка різниця який поп приїздив, Копачівський чи Маневицький. Таємне голосування вирішить все, хай хоть 20 посторонніх приїздить
13 Березня 2019, 14:25
Теравський ще той брехун і махінатор.
13 Березня 2019, 14:28
Дивно читати звинувачення редакції в заангажованості. Адже написано все цілком нейтрально. Чи МПшним структурам вигідно, щоб ця подія була неосвітленою? В будь-якому разі виражаю редакції підтримку, ви робите благе діло. <br/><br/>Ще дивніше бачити, як люто люди московських попів захищають. Церква зброю освячує, щоб ваших братів різали, а ви за обидві щоки в них заглатуєте. <br/><br/>Фу, бридко, побачиш пересповчана — бий по...
13 Березня 2019, 14:34
А шняк ваш чого по всіх селах їздить. Напевно мало одного приходу. Сам в роскол пішов ще й інших підбурює. Вже в Доросинях відправив одну неділю а там шо храм закрили да й все. Де ж то ті віруючі шо так за пцу стояли. Розкольники...Розкольники...Розкольники. Оце так священник. І ти подивись не боїться, тож перед Богом буде стояти і відповідати. Хіба це священник. Священник повинен молитися а не кричати кругом героям слава. Позорище і сміх.
13 Березня 2019, 14:35
&quot;Побачиш переспівчана- бий&quot; я так розумію це по православному. То ти якийсь, чи якась іуда напевно, вклинився-лась в допис.
13 Березня 2019, 14:39
як це не було України
13 Березня 2019, 14:40
Цілко Вас підтримую! Тому у попередньому пості і написав, що мають голосувати всі жителі села.. і страшно за таку політику людей.. адже, в основному, вони не думають про Бога, а - про попа!!! Привикли бач до нього)) а що йому заважає?? Тим паче, діти малі уже і не вивчають російську в школі, їм не ходити до церкви, бо баби бач так хочуть. А спитай- самі кажуть, що половини з того, що чують не знають))) та і церковнословянська- це кирилиця!!
13 Березня 2019, 14:46
ІСУСУ ХРИСТУ для того щоб молитися не потрібно було Томосу, священника ні церкви.
13 Березня 2019, 14:58
Люди зупиніться.Тільки час все розставить по своїх місцях.НЕ ображайте один одного .Для кого не існує Україна -чемодан вокзал росія. Тільки там ви будете нічим та ніким ,бо такого лйна в них і свого достатньо.Здебільшого дописувачі вчителі .Дуже шкода що ніхто нічого не пояснює простому люду.А Україні та її мудрому та працьовитому народу таки СЛАВА.
13 Березня 2019, 15:00
Мпешники зманіполювали,спеціально вивісили оголошення о 8-мій ранку,що збори на 14-ту.Знають що їх меншість і що програють ,тому і провели це збіговище,а не збори.
13 Березня 2019, 15:32
угу..&quot;не заангажовано і нейтрально&quot;..особливо в самому початку статті :<br/>Прихожани Свято-Михайлівської парафії села Переспа заявляють, що не хочуть приєднуватись до Православної церкви України.&quot;<br/>Можна подумати ,що в Переспі не Українська Православвна Церква.<br/>Тоді пишіть і про свою сцу-Констинопольско -турецька.<br/>Хіба ж ви українського патріархату?Ви ні те ні се..гм)
13 Березня 2019, 15:59
Пригоряє вата у гундяївців, привикли на кацапів молитись, путіна чекаєте?
13 Березня 2019, 16:11
Я ще не знаю як вони не бігають і не кричать путін введи московських попів
13 Березня 2019, 16:12
Вважаю, що цілком логічно, що збори РЕЛІГІЙНОЇ громади ( саме вони згідно закону мають вирішувати ці питання) проводяться в храмі, а не в клубі чи ще десь. Територіальна хай збирається де хоче. А от на рахунок таємного голосування це брєд, чого має бути таємне?? Хай кожен покаже своє істинне обличчя , на кожному повороті можуть кричати свою думку, а тут ні?? Та й що до Теравського чи там інших священиків УПЦ, то вони точно мають більше право бути на таких зборах чим пан Шняк. В про збори навіть в Рожищі знали, то в чому проблема?
13 Березня 2019, 16:35
При радянській владі так багато ви би говорили??? Ой, хороша Україна , так багато прав попам дала, а ті і далі московитів цілують!!!
13 Березня 2019, 16:38
Церква не любить питань, вона любить покірність))) так вигідно
13 Березня 2019, 16:39
Бога не існує, а Україна є. <br/>Вибір очевидний.
13 Березня 2019, 16:54
Сєпари, ви кому служите?
13 Березня 2019, 16:54
Боже!Прости їм бо не знають що творять!
13 Березня 2019, 17:17
люди прочитайте книгу про старця зосиму він жив у наш час помер у 2002 році вже тоді він просив не йти у роскол а залишатися у українській православній церкві тільки в ній спасіння для нас
13 Березня 2019, 17:47
Мене теж не было,але я не пiдтримую УПЦ так як вважаю що в якiй церквi похристили в тiй i похоронили. Чому в УПЦ може сразу в секту чи в мусульманську вiру?! Це вибiр людей якi хотя би в церкву ходять,а тих хто дома на диванi вiрить в телевiзор всемлогутнiй. I в прoблемах держави винен той хто при посадi продажi Рошен в Рос... веде. Хiба Церква чи Путiн цiни на все встанов... Нi звичайно, але треба найти чим людям голову задурити щоб не думали про те що дiйсно правда. I батюшка наш хороша людина! Миру i добра вам всiм!!! I дай Боже нам хорошого президента,не злодiя <br/>i не вбивцю.
13 Березня 2019, 17:48
Мене теж не было,але я не пiдтримую УПЦ так як вважаю що в якiй церквi похристили в тiй i похоронили. Чому в УПЦ може сразу в секту чи в мусульманську вiру?! Це вибiр людей якi хотя би в церкву ходять,а тих хто дома на диванi вiрить в телевiзор всемлогутнiй. I в прoблемах держави винен той хто при посадi продажi Рошен в Рос... веде. Хiба Церква чи Путiн цiни на все встанов... Нi звичайно, але треба найти чим людям голову задурити щоб не думали про те що дiйсно правда. I батюшка наш хороша людина! Миру i добра вам всiм!!! I дай Боже нам хорошого президента,не злодiя <br/>i не вбивцю.
13 Березня 2019, 18:29
Ісусу Христу потрібна лише щира молитва, це так. Але для України потрібен томос, бо від нього залежить безпека держави, в якій ми живемо і за яку маємо відповідати. При цьому віра наша не міняється ні на йоту, міняється лише юридичне підпорядкування церкви, як організації, саме для руйнування впливу країни-агресора на людей через церкву, яка підпорядковується цьому агресору. Ось і все. Усе решта від лукавого, тобто від московських попів. І цю просту істину треба зрозуміти лінивим розумом і тілом громадянам, які не дбають про безпеку землі, яка їх кормить і на якій вони живуть.
13 Березня 2019, 18:44
Валько, ти сплутала водопровід з каналізацією. Хіба післі переходу в ПЦУ в церкві щось зміниться? Чи тебе там заставлятимуть казати інші молитви? Чи хреститися вчитимуть по-іншому? А щодо Пороха-Рошена, то він мені теж дуже не подобається, тому я голосуватиму 31 березня за кандидата, який не представляє кланово-олігархічну систему влади в Україні. Але це вже інша історія, яка віри нашої не стосується. А перехід до ПЦУ станеться в кожному випадку, бо це питання не віри, а безпеки нашої держави.
13 Березня 2019, 19:02
Є незалежна Україна, є помісна ( гр. місцева) автокефальна ( гр. сам собі голова) ПЦУ і прихожани РПЦ в Україні будуть переходити до ПЦУ!!! Шкода тільки Блажейнішого Митрополита Володимира ,якого отравили Янукович з Новінським. Якби він зараз жив вже давно всі обєдналися тихо мирно. А так Путін з Кірілом призначили свого Онуфрія ось він і баламутить людей. Московським попам платять долари , щоб не переходили разом з громадою. Кажуть тримайтися до кінця. але це діло часу.
13 Березня 2019, 19:15
Церква належить громаді. Це принципове питання. Член громади може до церкви не ходити, але при цьому давати гроші на побудову або устаткування чи утримання церкви. Отже, він має право брати участь у вирішенні питання переходу церкви в іншу юрисдикцію або іншу проблему, повязану з церквою як будівлею. Тому правильно, коли збори парафії щодо переходу проводяться не в церкві. І присутність священника зовсім не є обовязковою, бо це питання виключно громади, яка наймає батюшку для проведення служби в церкві і відправлення різних треб. Читайте матьчасть, Ігорю перш ніж викладати свою думку на сайті.
13 Березня 2019, 23:02
україни колись як такої дійсно не існувало .була просто окраїна .це потім змінили о на у і стала україна.це ще в школі викладали.а Теравський молодець так тримати.своїх потрібно підтримувати .не тільки шняку пяниць і неповнолітніх привозити на голосування з луцька за гроші.а й наші поьрібно щоб гуртувались і підтримували кожний прихід на який замахуються розкольники.ми на україні і ми українці і церква наша українська.
14 Березня 2019, 00:09
Видно що ти ватан,бо“на україні” можуть написати тільки хохли-малороси.
14 Березня 2019, 00:15
На що диветься СБУ коли є такі люди що вважають ,що України немає.Сепаратизм чистої води.На Схід таких підарасів на самий передок.Вітя наведи порядок у селі
14 Березня 2019, 00:30
Сербська Православна Церква розіслала до всіх Помісних Православних Церков лист про те, що не визнає так звану «Православну церкву України» та вважає рішення Вселенського Патріархату щодо українського питання неканонічним, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сербське видання «Політика». <br/><br/><br/>Зокрема в листі говориться, що Сербський Патріархат визнає єдиною канонічною Церквою в Україні тільки Українську Православну Церкву на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм та називає надання Константинопольським Патріархом томосу про автокефалію Україні — «неканонічним вторгненням».<br/><br/>Окрім того, як зазначається в документі, Сербська Православна Церква не визнає «ПЦУ» і «об’єднавчий» Київський «собор» та вважає «штучною “конфедерацією” українських розкольницьких угрупувань».<br/><br/>«Сербська Православна Церква не визнає як «Автокефальну Церкву України» проголошену, що з канонічної точки зору не існує, а на справі насильно нав’язану, штучну «конфедерацію» українських розкольницьких угруповань (які знову завзято борються один з одним і нестримно йдуть до поділу). Розкольники залишилися розкольниками. Одного разу розкольник — розкольник назавжди, за винятком випадків щирого звернення і глибокого покаяння. Єдиною Церквою, яку Сербська Церква знає і визнає, є канонічна Українська Православна Церква на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм», — говориться в листі.<br/><br/>Також Сербська Церква не визнає «розкольницький єпископат як православний єпископат» і «розкольницьке духовенство як православне духовенство». Більше того, СПЦ «не визнає, що пан або громадянин Думенко (Єпіфаній) є навіть архієреєм, і вже тим більше предстоятелем автокефальної Церкви». Тому Сербська Церква рекомендувала своїм Преосвященним ієрархам і клірикам, згідно зі священними канонами, утримуватися від літургійного та канонічного спілкування як з очільником «ПЦУ», так і з тими, хто з ним співслужить.<br/><br/>Слід зауважити, що раніше, 6 лютого 2019 року, лист від Предстоятеля Сербської Православної Церкви щодо українського церковного питання — абсолютно аналогічного змісту — було надіслано Константинопольському Патріарху Варфоломію. Однак, як зауважують у СПЦ, Патріарх Варфоломій не дав відповіді на листи Сербської Патріархії, тому було вирішено розіслати документ усім Помісним Православним Церквам і запропоновано спільно розглянути думки з приводу українського питання.
14 Березня 2019, 00:30
Сербська Православна Церква розіслала до всіх Помісних Православних Церков лист про те, що не визнає так звану «Православну церкву України» та вважає рішення Вселенського Патріархату щодо українського питання неканонічним, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сербське видання «Політика». <br/><br/><br/>Зокрема в листі говориться, що Сербський Патріархат визнає єдиною канонічною Церквою в Україні тільки Українську Православну Церкву на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм та називає надання Константинопольським Патріархом томосу про автокефалію Україні — «неканонічним вторгненням».<br/><br/>Окрім того, як зазначається в документі, Сербська Православна Церква не визнає «ПЦУ» і «об’єднавчий» Київський «собор» та вважає «штучною “конфедерацією” українських розкольницьких угрупувань».<br/><br/>«Сербська Православна Церква не визнає як «Автокефальну Церкву України» проголошену, що з канонічної точки зору не існує, а на справі насильно нав’язану, штучну «конфедерацію» українських розкольницьких угруповань (які знову завзято борються один з одним і нестримно йдуть до поділу). Розкольники залишилися розкольниками. Одного разу розкольник — розкольник назавжди, за винятком випадків щирого звернення і глибокого покаяння. Єдиною Церквою, яку Сербська Церква знає і визнає, є канонічна Українська Православна Церква на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм», — говориться в листі.<br/><br/>Також Сербська Церква не визнає «розкольницький єпископат як православний єпископат» і «розкольницьке духовенство як православне духовенство». Більше того, СПЦ «не визнає, що пан або громадянин Думенко (Єпіфаній) є навіть архієреєм, і вже тим більше предстоятелем автокефальної Церкви». Тому Сербська Церква рекомендувала своїм Преосвященним ієрархам і клірикам, згідно зі священними канонами, утримуватися від літургійного та канонічного спілкування як з очільником «ПЦУ», так і з тими, хто з ним співслужить.<br/><br/>Слід зауважити, що раніше, 6 лютого 2019 року, лист від Предстоятеля Сербської Православної Церкви щодо українського церковного питання — абсолютно аналогічного змісту — було надіслано Константинопольському Патріарху Варфоломію. Однак, як зауважують у СПЦ, Патріарх Варфоломій не дав відповіді на листи Сербської Патріархії, тому було вирішено розіслати документ усім Помісним Православним Церквам і запропоновано спільно розглянути думки з приводу українського питання.
14 Березня 2019, 01:03
&quot; Ідея національної церкви - взагалі не православна ідея. Це концепція, яка з'явилася як результат Просвітництва в Європі, це взагалі протестантське поняття - мати одну націю в одній церкві. І взагалі їй не повинно б бути місця в православному розумінні того, що повинна являти собою і для чого взагалі є Церква. Церква - це те, що взагалі існує без кордонів, без рамок і без національних відмінностей. Церква - це те, що вводить людей в нову культуру, в нову мову, в нову національність, щоб належати вибраного народу, святій національності, новому Ізраїлю Христа...<br/>Тому наша поточна ситуація - це трагедія, коли ми бачимо, що знову Православна церква в деяких місцях є заручником політичних партій та інших структур, які переслідують свої націоналістичні інтереси. І це пародія на православ'я, не тріумф православ'я...&quot;
14 Березня 2019, 01:12
Вітаю! В тебе &quot;весна почалась&quot;, тобі не в СБУ коментарі писати, тобі необхідно негайно в Ліпіни на профілактику їхати.
14 Березня 2019, 01:13
А відколи це сербська церква стала важливішою за Константинополь,що всі мають слухати її думку?Москва теж не визнає ПЦУ і що з того???
14 Березня 2019, 01:17
Поцілуй піську моїй тещі. ги-ги-ги
14 Березня 2019, 12:39
Ці всі маніпулятивні статті тільки і свідчать про те що ти московський холуй.<br/>Мені головне що ПЦУ визнав Вселенський патріарх.<br/>Албанія мусульманська країна в ній живе православних максимум(згідно вікіпедії)250.тис.Це 250.тис.будуть визнавати чи не визнавати багатомілліонну православну Україну?<br/>Польща католицька країна.В ППЦ прихожан не більше ніж в албанській.І то за рахунок заробітчан.Про лицемірство поляків,я б помовчав.Коли вони визнавали неканонічні приходи РПЦЗ в Португалії вони збирали Всеправославний собор з данного приводу?<br/>Православна Церква Америки взагалі визнана в 70-хх роках тільки(!) Моспатріархією з дозволу компартії.<br/>Заяви окремих ієрархів Еллади не можуть вважатися заявами Священного синоду іт.д.<br/>Цей лайновкид це чергове підтвердження назви цієї статті.Махінації та маніпуляції. Московські попи в Україні добре навчились зомбувати людей у своїх московських кураторів,от і їздять православним християнам по головах.<br/>Думайте православні кому ви вірите!
14 Березня 2019, 12:45
Усі коментарі про нібито невизнання ПЦУ іншими православними церквами написані тут путінсько-гундяєвськими агентами, якими кишить Україна. Це переважно московські попи, які роблять цю брудну роботу за 30 путінсько-гундяєвських срібляків. Бог їм суддя. Насправді ПЦУ визнали вже багато церков, визнання іншими - виключно справою часу. Головне, що Україна має свою церкву і це є одним з наріжних каменів нашої незалежності від агресора Росії!
14 Березня 2019, 12:58
Просвітіть нас будь-ласка,які саме Помістні Церкви заявили про визнання СЦУ.<br/>А також розкажіть які саме Патріархи Помістних Церков приїзджали на ітронізацію Епіфанія,які з православних архіереїв співслужили с представниками СЦУ..<br/>А то дійсно ,ніхто про це не знае.<br/>Будемо вдячні якщо хоч ви нам відкриете очі. <br/>І якщо можна то,подайте будь-ласка ссилки на джерела з яких ви почерпнули цю інформацію.<br/>Щоб ніхто не міг сказати що це пусті слова.<br/>Будемо вам дуже вдячні!
14 Березня 2019, 13:07
Так наведи приклади, хто визнав?? Не знаю хто подав вищу інформацію, не полінувався все систематизувати, але це дійсно, з офіційних джерел і по нашому телебаченню це проскакувало, саме з таким перекладом, п от ти навели хто визнав, крім Варфоломія?? І не треба писати, що головний він тому його визнання є важливе, а інших ні. Він вищий серед рівних, тобто історично так склалося, але юридично він не є вищим за інші 13 церков
14 Березня 2019, 13:09
В Квітневому ,після переводу церкви в сцу потемніла настінна іконаПокрова Богородиці..<br/>То лише початок проявлення гніву Богородиці,що осквернили храм розколом..<br/>Якщо не одумаетесь,то гряне і кара Божа на безбожників ..і то безумнівно.<br/>Бо інакше не покаїтесь.
14 Березня 2019, 13:11
То що що Албанія мусульманська країна, а Туреччина що ні?? Ти знаєш скільки в Варфоломія парафій? Крихта, того він і спокусився на Україну)))
14 Березня 2019, 14:10
А що темніло, як ті, кого так захищаєте, ламали, палили церкви??? Це ж ціле попоління виросло, діди наші були счідками , як сулади в церквах робили, ламали.. тоді гніву, якраз ті, що зараз старі вже а тоді молоді були не боялись???? Ні?? Забули вже?? То чого лякаєте , уже лякані!!?? Бог знає що кому!!!
14 Березня 2019, 15:24
чому ви назвали так статтю ,шановні. у доросинях точно так само був перехід у храмі то там все правильно було , бо відібрали у людей церкву . а в переспі не правильно бо люди відстояли свій храм. вірила у вашу справедливість тепер не хочеться.
14 Березня 2019, 15:28
Якби ,як ти пишеш ,”спокусився“,то б не давав автокефалії,а привласнив би собі!Якщо автокефалія так погано ,то чому РПЦ автокефальна?
14 Березня 2019, 15:43
отож..кара Божа їх не оминула,хоч вони так само як і ви Бога не боялися таке творили.<br/>А так як ви йдете богоборчим ЇХ шляхом-то матиме те саме ,хіба що хватитьрозумуі совісті покаятись.<br/>Та як сказав св .Лаврентій Чернігівський:&quot;Ні,не покаються ..&quot;<br/>Ви внуки Леніна,бо чинете те саме6що і він-йдете проти СвятоїЦеркви Христової.<br/>Не можеХристос пребувати там де ненависть і злоба.А ви саме так і чинете ще й хватае совіті назівати себе віручими.<br/>Якби ви були віруючи то не чинили б такого до своїх земляків ,а спокійно собі будували б свої церкви та молилися .Та ви як ті наглі злодіі лізете в Божий храм про який раніше і не згадували.<br/>Можна подумати що ви так хочете Богу молитися.<br/>Та він вас непочуе.а ще колись скаже-йдіть прокляті від мене і не хочу вас знати!&quot;<br/>Навіть сектанти так не роблять як робите ви.<br/>Де ненависть -там править сатана ,а не Бог.<br/>Як сказав Христос-&quot;по плодам їх впізнаете.&quot;
14 Березня 2019, 15:49
Вірно кажете!<br/>та в них тепер двійні стандарти.<br/>За підтримки влади на Святу Українську Апостольску Церкву не гавкають хіба що тільки ліниві.<br/>Та то по попущеню Божому всі повилазили наверх і можуть себе проявити якого вони духу.<br/>Щоб полова відділилася від пшениці.Так мае бути.<br/>Слава Богу за все!
14 Березня 2019, 16:13
Питання до московських попів, які тут так агресивно нападають на ПЦУ, а коли через місяць-другий інші помісні церкви почнуть признавати ПЦУ, то що тоді ви скажете? Що усі церкви пішли в розкол, тільки ваша церква Путіна-Гундяєва не в розколі?
14 Березня 2019, 16:35
.....от мене цікавить одне питання, чому в с. Переспа приїхали невідомі чоловіки, мордовороти, які позапихали руки в кармани і стояли на службі, чому вони брали участь в голосуванні??, ВОНИ ВЗАГАЛІ НЕ МІСЦЕВІ!!!!Ніяк Шняк не зупиниться, бач не на його користь, Церква йому в лапи не відійшла, то треба по новому кругу людей будоражити ,на Другий раз привезе ще більше своїх розкольників.&quot; І навіть вся пітьма цілого світу, НЕ ЗМОЖЕ ЗАГАСИТИ МАЛЕНЬКУ СВІЧКУ&quot;ШНЯК ВРАЗУМИСЯ, БІЙСЯ БОГА, ЩО ТИ РОБИШ ,КУДИ ЛЮДЕЙ ВЕДЕШ??????, СКІЛЬКИ ЩЕ КРУТИТИ БУДЕШ, ПІСТ ВЕЛИКИЙ, А ТОБОЮ І ДАЛІ ЧОРТ КРУТИТЬ!!!!!
14 Березня 2019, 16:42
Ті Церкви, які забрані несправедливо, туди ніхто не ходить, окрім тих, які на державній службі, складені списки, кому і якого числа бути в храмі, !!!!ПРИМУСОВО!!!!І ЦЕ ПРАВДА, знаю що пишу, бо вже чую не про один такий випадок.Де ж ви патріоти, чому не ходите на служби, ви ж так дерлися, і &quot;віруючі&quot; типу є, але як виявилося тільки &quot;ними стали&quot; на момент коли Церкви забирали!!!От така правда сьогодення
14 Березня 2019, 17:05
Коли мпешні попи в людей брали гроші “на храм”то це добре,а коли ціж люди прийшли і проголосували не так як би хотілося проплаченому попику і його наближеним то це погано?Ось така ваша логіка?
14 Березня 2019, 17:24
Свєтко, зрозумій просту і доступну істину: церкву ніхто в громади не забирав, вона належить громаді, яка її будувала. Попу церква не належить, бо він є людиною найнятою для здійснення служб і треб. Ось і все. А решта є твоїм викривленим розумінням віри, церкви і її приналежності. Проконсультуйся щодо цього у людей грамотних і розважливих.
14 Березня 2019, 17:38
Ті Церкви, які забрані несправедливо, туди ніхто не ходить, окрім тих, які на державній службі, складені списки, кому і якого числа бути в храмі, !!!!ПРИМУСОВО!!!!І ЦЕ ПРАВДА, знаю що пишу, бо вже чую не про один такий випадок.Де ж ви патріоти, чому не ходите на служби, ви ж так дерлися, і &quot;віруючі&quot; типу є, але як виявилося тільки &quot;ними стали&quot; на момент коли Церкви забирали!!!От така правда сьогодення
14 Березня 2019, 17:45
....ми говоримо на різних мовах, ти судиш з боку політики, а я з іншої зовсім сторони, якщо брати до уваги гроші, то навіть і ваш Шняк говорить, що і його змушують проводити такі брехливі збори і привозити своїх людей, щоб ті голосували, вони навіть закону того, який Порох по суті і для них дав, ой, вірніше для вас не хочете дотримуватись.І ще, на рахунок проплати батюшок, то ще треба мати докази, ті ж самі факти, а не повторювати брехню.Ваших дійсно, Порох проплатив і при цьому добре наділив селищні і міські ради ,для того щоб змусили своїх односельчан і містян &quot;переходити&quot;.Ось це достовірна інформація, тільки після так званого &quot;переходу&quot;, храми пусті ніхто не ходить, і ходити не буде!
14 Березня 2019, 17:45
Молодець,Світлано!<br/>Їм марно щось казати.в них своя &quot;правда&quot;..<br/>І гірким буде їх розчарування коли побачать, що в Бога Своя! зовсім не та що у них..<br/>Хіба може справжній християнин, причому в Великий піст,створювати отаку колотнечу як це роблять вони.<br/>Звичайно ,що таке можуть робити тільки БЕЗБОЖНІ люди,які Бога зовсім не бяться,що вже казати про людей.<br/>Христа і близько серед них нем мае.Бо Бог пребувае лише там там де любов до Його і ближніх.<br/>Як би вони мали любов то не мали б такої ненависті до своїх ближніх,не забирали б у них храми а просто будували б свої.Справжня православна людина знае який великий гріх осокрбити ближнього ,а служителя Христового так взагалі.А вони не дивляться чи то священник чи стара жінка.<br/>Де тут страх Божий*<br/>Та хочуть чи не хочуть,вірять чи не вірять,бояться чи не бояться-а прийде час відповідати за свої діла по строгості духовних законів,перед Самим Судею всіх Суддів!<br/> Вони не заспокояться поки Бог їх не вразумить .<br/>Не варто кидати бісеру ,так нам Святі заповідали.
14 Березня 2019, 17:50
їх сцу повність побудована на БРЕХНІ та НАКЛЕПАХ ! <br/>а на брехні довго не простоїть ніщо.<br/>Так що наберімося терпіння.<br/>Бог все і всіх розставить на свої місця!
14 Березня 2019, 18:41
Народ! В Україні тепер є незалежна церква і це сталося по Божому промислу. Вже Господь Бог не витримує брехні московських попів.ОНУФРІЙ є постійним членом синоду російської церкви-то хіба УПЦ МП є незалежна церква? Якщо незалежна -то що він робить в російській церкві? І друге.Вселенський патріарх в диптиху згадує всіх 15 митрополитів і патріархів православних церков світу але не згадує ОНУФРІЯ бо він не є митрополитом незалежної церкви , а частини російської цекркви.Згадує Кіріла і інших,але не Онуфрія.Московські попи все це добре знають,але обдурюють парафіян!Негоже священникам брехати!!!А Тернавський і копачівський піп дуже здорові хлопці - пора їх відправити на Схід ,нехай там попробують сказати тим,хто боронить Україну,що УПЦ МП це наша українська церква.Там їм пояснять краще більш дохідливо.Скажу, що російська церква чекала свого визнання 141 рік.Томос про автокефалію польська церква отримала в 1924 році,Албанська -в 1937,Болгарська-в 1945р.а православна церква Чешських земель і Словаччини-лише в 1998 році.Й ці томоси їм давав Вселенський патріарх. Про це мовчать москалі.І ми українці дочекалися,що нам повернули Київську митрополію,яку Москва вкрала за гроші в 1686 році! Люди! будьте розумні,ніхто церкви не забирає,просто треба змінити юрисдикцію,не бути підпорядкованими РОсії,яка хоче знищити нас , як народ і як державу. Бог дав розум ,щоб людина думала,очі,щоб бачила, а вуха,щоб чула.Невже не бачите,скільки вже загинуло народу нашого,що ми могли тут на Волині в мирі жити.А на якій мові службу правити зовсім не йдеться.Можна і на церковнослов&quot;янській .Головне щоб церква не була підпорядкована Москві, а була незалежна.Думайте народ!!!!!!!
14 Березня 2019, 21:10
Для чого в ті церкви взагалі ходити дивлячись на всі чвари там Бога нема!Є тільки брудна боротьба за гроші! Там служать не Богу а момоні!
14 Березня 2019, 22:22
Нічого ваша істерика не допоможе .... кирилопад пішов <br/>Принцип доміно в дії .<br/>СЛАВА ІСУСУ ХРИСТУ НАВІКИ СЛАВА
14 Березня 2019, 23:24
А чія вона була тоді окраїна коли тоді росіїї ще не існувало ??? Перша згадка Україна 1187 році..Перша згадка Росія у 1715..Ьебе тарнавский такого навчив??)))
14 Березня 2019, 23:29
Розтаможать кгбешну структуру в Україні як євробляхи після виборів з ними ніхто панькатись не буде..платиш на росій заплатиш і Україні
15 Березня 2019, 00:20
Написала дуже розумна і освідчена людина, всім би про це добре задуматись, а не істерити, про те , за що тримаються наші так звані «батюшки» ім видно добре за це платять, бо кула вони ведуть своіх прихожан? І за що вони так ревно тримаються?????
15 Березня 2019, 00:30
Про це , що написано повин був би розказувати батюшка, пояснювати своім прихожанам , що і до чого, а не триматись рогами за той «московський патріархат»бо з того, що зверху написано можна робити висновок, які дрімучі у нас люди,вбили собі в голову, і нічого думати не хочуть!
15 Березня 2019, 01:05
Сьогодні московські попи є фактично 5-ю колоною Путіна-Гундяєва в Україні. Але справжня проблема не в них, бо вони становлять жменьку іуд на нашій землі. Справжня проблема в наявності в наших переспах певної кількості бидлоти - тупої, лінивої, яка хоче добре жити, але при цьому нічого не хоче робити, нічого не хоче міняти, ні за що не хоче відповідати - це дійсно є проблемою, яка нам заважає не лише в питаннях переходу парафій в ПЦУ, ця бидлота заважає в будь-якій сфері, яка потребує змін, реформ, боротьбі з корупцією, з кланами олігархів, які є головною проблемою нашої держави. Бо ця бидлота легко продається на будь-чиї подачки, порожні обіцянки і любить, щоб її обманювали, щоб потім в черговий раз кого-небудь звинувачувати в тому, що кепсько живемо.
15 Березня 2019, 01:36
Отакі, як ти і захоплюють храми, і ріжуть замки, і біжать за дурну ідею, для них немає нічого святого, і Бога теж немає. І у Великий піст, коли як ніколи треба стримати язик, такі як ти обзивають дійсно віруючих людей бидлотою. Не буду уподібнюватися тобі і обзивати. Просто скажу, що колись і у твоєму житті настане час, коли ти зрозумієш, що таке справжня віра і яка сила у ній, але може бути пізно.. І тільки такі як ти можуть вірити що священики не біжать до ПцУ не через якісь там гроші, а через те що не бачать її церквою, а політичною фікцією створеною на базі розкольників .. але поки тобі того не зрозуміти.. мені тебе жаль.. піди поїш м'яса і помолись Порошенка і надіймя далі що в силі змінити світ, хай Господь з тебе усміхнеться))
15 Березня 2019, 02:43
Але й попи біснують)) читаєш їхні приховані коментарі, і гидко стає(( .. А де Бог??
15 Березня 2019, 11:00
Не так страшні московські воші,як українські гниди.
15 Березня 2019, 17:34
А хто така в районі гайвонська?
15 Березня 2019, 23:30
Якщо більшысть православних церков світу нероблять жодних заяв що до ПЦУ ..то немають нічого проти ПЦУ. МОВЧАННЯ ЦЕ ЗНАК ЗГОДИ))..Ви наївні Що думаєте Що вселенський пвтріарх не радився з іншими очільниками церков світу..Розслабтися і отримуйте задоволення..Господь карає вас за вашу гординюі срібнолюбсьво...розтаможать вас як євробляхи)))І в Україні буде Єдина Канонічна Апостольска Православна Церква України...А Роскольницька Путінська секта Кирила гундяя згине як роса на сонці..Боже бережи Україну
15 Березня 2019, 23:32
Я б на місці тарнавського набрався мудрості і мовчав як От Петро . На якутії парафій много
15 Березня 2019, 23:41
єдиний Український народ у єдиній вірі православній це дурна ідея??Отче це не 17 століття що можна когось обдурити .Народ зараз розумний..читає історію має інтернет..І у новінського гроші закінчаться
16 Березня 2019, 01:31
Теравський і в себе веде для прихожан політику служіння росії і московії не доносивши людям істини про їх розкольницьку московську парафію! Але і в його прихожан є своя думка а не його навязлива ідея. Невже люди МП не розуміють що кіріл і йому подібні( онуфрій і різні церкви з приналежністю до МП, які не визнають ПЦУ - вони і не визнають її, бо бояться москви. Люди, але ж не важливіші ваші московські попи і путін за матір-церкву Вселенського патріархату! То чому йдете на поводу в московії!? Де ви живете? Треба розповідати людям правду а не те, що проповідують московські батюшки. Переспівчани, не будьте розкольниками в своїй державі, не служіть москві, Бог один, віра одна, дали Україні свою церкву на чолі з Епіфанієм, який стоїть на одній сходинці разом з Кирилом і обоє під Вселенським! То з ким ви підете?з ворогом? Чи в підтримку Своїй державі? Думайте переспівці! Але настане час, коли в нас московських попів не буде зовсім, і так має бути
16 Березня 2019, 12:34
Люди ,хіба не бачите скільки сиріт, скільки вдів від москалів проклятих.Нас захищають наші солдати , а ви хочете московського патріархату?МОсковські попи продали душу Кірілу Гундяєву .а значить і Путіну.Вони не за віру православну стоять, бо в православній церкві України хіба інша віра? Теж така сама православна церква ,тільки вже незалежна від Москви.Через це і деруть горло москалі,бо не хочуть втрачати ласий шматок.Проведіть збори ще раз , але без московських попів .Це ви вирішуєте,яка має бути церква,а не вони.УКРАЇНА повинна мати незалежну церкву! В Росії незалежна, а ми хіба раби Росії? Образумітеся люди І робіть повторно збори .Попи інших московських церков не мають ніякого відношення до вас-не пускайте їх і не слухайте! Ваш храм і ви вирішуєте.
16 Березня 2019, 12:56
Бачите, які дружні московські попи.Я скажу чому. Бо ви народ і далі мовчите ,схиляєте голови і як справжні барани, прете в московську церкву, щей оправдання собі придумали,що йдете до Бога.Згідна , що до Бога,але в православній церкві України теж Бог.Тож не бійтеся казати священнику що хочете ,щоб була незалежнна автокефальна церква.А їм цього і потрібно,щоб ви мовчали.Нас через це і завойовували в різні часи, бо ми не патріоти своєї мови,своєї культури і своєї церкви.Ви люди винні,бо не думаєте.Зазомбовані ще з радянських часів . Казав о,Петро.щоб почекати ,ввійти в піст,то чому поїхав і він і Тернавський в Переспу збори проводити?Щей в перший тиждень посту?Що для них вже піст закінчився?
16 Березня 2019, 23:41
Іваничко казав почекати до виборів бо надіється на промосковського президента от тоді знову буде панувати в районі
17 Березня 2019, 01:10
Іваничко просив почекати не до виборів, а до Паски, а надіятися, що прийде промосковський президент тільки дурень може і Петро це розуміє. Хоча що тут гадати переможе Зеленський стопудово, а хто зна як там за нього буде. Коломойський тоже не любить Мп
18 Березня 2019, 00:00
Дайте товарів Теравський! Вроді молодий, корчить з себе розумного. А в самого ВАТА в голові, як в тих старих пердунів. Тіпа бабок Воїнської. Ганьба тобі Теравський! <br/>Тобі ж потім перед дітьми не соромно буде?
18 Березня 2019, 00:00
Да таваріщ Теравський! Вроді молодий, корчить з себюе розумного. А в самого ВАТА в голові, як в тих старих пердунів. Тіпа бабок Воїнської. Ганьба тобі Теравський! <br/>Тобі ж потім перед дітьми не соромно буде?
19 Березня 2019, 01:21
Як тобі не соромно так на о.Димитрія так говорити.Він тобі не рівня.Він священник,молиться за всіх,а ти його ганьбиш.Побійся Бога.Паска свята іде.ПІди посповідайся,попригасайся і більш не гріши.А Ви,переспівчани,підтримайте свого батюшку,проголосуйте за нашу УПЦ і не міняйте віри не йдіть в розкол.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024