Три десятки доросинівців пішли молитися у хату, щоб не йти у ПЦУ

07 Березня 2019, 10:29
18715

Прихожани храму святого апостола Луки УПЦ (МП) села Доросині вже дві неділі поспіль збираються на молитву в тимчасовому пристосованому приміщенні.

Про це повідомляють на сайті Волинської єпархії УПЦ (МП).

Нагадаємо, за результатами зборів територіальної громади села Доросині Рожищенського благочиння старовинний Свято-Луківський храм перейшов у розпорядження прихильників ПЦУ.

За підсумками зібрання жителів села, 90 присутніх на заході 17 лютого проголосували за перехід до ПЦУ, 20 висловились проти. Настоятель храму ієрей Анатолій Дем’янчук лишився в УПЦ (МП). Також з ним відійшло близько 30 віруючих.

Читати також: Повна церква: у Доросинях відбулась перша служба у складі ПЦУ

Перед громадою постало питання, де збиратись на Богослужіння: настоятель отець Анатолій у селі не проживає, церковної хати у розпорядженні віруючих нема.

Зі слів попереднього настоятеля храму отця Євгенія Срібного, одна з сімей, котрі є прихожанами УПЦ (МП), переїхала з Доросинь до іншого населеного пункту, і їхнє помешкання залишилось вільним. Розуміючи складну ситуацію, люди надали громаді доступ до свого житла.

У першу неділю на Богослужіння в домовий храм прийшло близько 30 віруючих.

6

4


Коментарі
07 Березня 2019, 12:43
Сіль землі...Хай Вам Бог помагає!
07 Березня 2019, 12:49
Не здаваймося.Госодь нам воздасть. Прикро , що такі провокаційні статті пише редакторка. Хочу звернутись до так званої умніци яка це все закидає, побійся Бога дівчино. Ти ж молода ще, маєш сім'ю, дивись щоб це все не обернулось проти тебе. Просто стидно, що на офіційний сайті району працює така нікчемна людинка( вибачте не можу втриматись) і керується особистими вподобаннями. Стидно, що такі люди є жителями Рожищ.
07 Березня 2019, 13:15
Ваш коментар нагадує прокльон до редактора. Бог для всіх людей. Його не можна приватизувати в якійсь церкві. Не лякайте людей чимось невідомим. Храм це не будівля. Храм це люди які ходять в цю будівлю. Я бачу ваш храм наповнений не святим а якимось непрощенням і бажанням зла для других.
07 Березня 2019, 13:55
А іконки Путіна немає? Непорядок непорядок..
07 Березня 2019, 13:57
Є в Україні адепти всього рюське - і з цим нічого не зробиш. Бог їм і нам суддя.
07 Березня 2019, 14:03
Дякувати Богу, що вірні вірі православній, віпі дідів і прадідів є істинні православні, які гонимі в часи беззаконня не відступають від неї. Благословені гонимі за віру Христову і хай береже їх Господь, а осуджуючим їх осудить по правді своїй. Да будет імя Господнє благословенно от нині і до віка . Амінь.
07 Березня 2019, 14:09
Світланко, а що таке віпа дідів? І чи відрізняється патріархат який був створений Сталіним в 1943 від Томосу що привіз Порошенко?
07 Березня 2019, 14:13
У нас в місті на початку 90-хх всі сектанти збирались по хатах.
07 Березня 2019, 14:13
Ваші слова схожі за смислом "деды воевали" це в РФ полюбляють так говорити
07 Березня 2019, 14:14
Хіба біля ринку не було російського храму?
07 Березня 2019, 14:19
Козаки воювали щоб позбавитись Татарского іга і не платити дань. Порох сам попросився назад.
07 Березня 2019, 14:21
Збирайте чимадани і на Росію вашу любіму .Якій це Батюшка що таке пише , стидно гнати треба такіх.
07 Березня 2019, 14:23
Цікаво,чи довго протримається піп на пожертвах 30-ти людей???
07 Березня 2019, 14:28
А там більше тих 30 ніхто і не ходив, хіба що на Різдво і Паску))
07 Березня 2019, 14:41
Протримається, коли і сам залишиться...Читай житіє святих, яким Ангел з небес їжу приносив. А сам то 40 днів посту витримаєш, герою? Вперед!
07 Березня 2019, 14:52
Цікаво скільки в церкву буде ходити, бюджетників не заставиш ходити кожну неділю до церкви
07 Березня 2019, 14:57
Правильно роблять, краще вже в дома молитись чим ходити в неканонічну структуру яка називає себе православною церквою, гріха менше буде
07 Березня 2019, 15:01
Аби той, що відібрав церкву протримався... за нього переживайте
07 Березня 2019, 15:14
Відстаньте від людей! Ходять Собі і нехай ходять! Їм потрібна прививка від руського міра, а саме дітей відправити на схід воювати і дити вже будуть розповідати своїм батькам та бабусям що таке руській мір.
07 Березня 2019, 15:14
Громаду перевели, храм в " окупантів" забрали. Що ви ще хочете? Ходіть собі, моліться. Хто вам боронить? Що ви від людей хочете? Вони вам заважають? Чи відібрали у вас щось? Вас ніхто не зачіпає і ви не чіпайте.
07 Березня 2019, 15:35
Молодці тримайтеся <br/> З нами БОГ
07 Березня 2019, 15:42
Не нав'язуйте комусь свої установки. Пропаганда руського міра в тих, хто про нього не замовкає. А в вірних один ворог - нечистий дух і одна боротьба - з своїми гріхами. Тому всім, хто хоче свого спасіння, в переддні Великого посту щиро зичу стати на сходинку вище і ближче до Бога.
07 Березня 2019, 16:01
Не треба плутати віру в Бога зі зміною юрисдикції церкви, як організації. Віра не змінилася ні на йоту зі зміною юрисдикції. Наші діди і прадіди вірили в ту саму віру. Від зміни юридичного підпорядкування виграла Україна, виграв кожен з нас, бо безпека держави укріпилася. Темні, тупі, розумово ліниві люди піддаються на примітивні штампи путінсько-гундяєвської пропаганди на кшталт &quot;віра дідів&quot;, &quot;турецький патріарх&quot;, &quot;гонитва на віру&quot; тощо. Ці штампи використовують у своїх коментарях малограмотні московські попи, бо інших аргументів у них нема.
07 Березня 2019, 16:10
Що значить -&quot;вірили в віру&quot;?..Що значить - &quot;безпека укріпилася&quot;, коли з середини народ розколовся?
07 Березня 2019, 16:45
Ніякого розколу нема. Якщо від отари відбилося пару задрипаних овець, то отара лише виграла, бо стала здоровішою. Шавки гавкають, а караван іде. Коли прийдеться реєструвати громади російської церкви, усе стане на своє місце, бо одна справа каркати зараз про &quot;віру прадідів&quot;, &quot;гоніння&quot; тощо, і зовсім інша платити податки і дотримуватися законодавства про іноземну регілійорганізацію
07 Березня 2019, 17:18
Чим відрізняеться православя1943року?Історія. у 1943 році мало відбутися відкриття 2 фронту, Сталіну краіни учасниці виставили умову-відновити православя, яке на той час було знищено, а священники розстріляні,увязнені або вислані до сибіру.Сталін закликав попів, які на той час не були піддані репресіям.Коли попи прийшли до Сталіна, перші слова які вимовив Сталін були такі:-&quot;Ви не его боітесь(піднявши палець до гори),ви меня боітесь&quot;, тому що попи прийшли не церковному вбранні,а в гражданському. А якже віра в бога, проповідування царства небесного та безсмерття душі-кого боялися і кому служили ті попи? Сталін наказав ім, що повинні відновити православя, на що ті відповіли ,-потрібнощоб були ще деякі священники.Сталін наказав всіх знайти та привезти усі хто був потрібний, щоб православя було відновлене.Но з 25 потрібних священників виживих залишився тільки один.Тобто ,як такого православя не могло би було бути, тому що там своі церковні закони і свій порядок,но воно відновилося.Яким чином-ким і як?Людьми у формі нквд чи ще кимось.Ось таке унас відновлене православя-і хто ті, що до сьогодні це православя представляють,кому вони сьогодні служать і кого бояться.
07 Березня 2019, 17:31
По твому виходить, що в Господа тільки задрипані і заблудші вівці, питання тільки як обкласти їх податком? А знаєш, Іуда теж називав себе учнем Христовим, і грошики любив, і з ящичком ходив... Візьми краще приклад з ап.Павла, він був ярим гонителем християн, а як потрудився потім Богу!
07 Березня 2019, 17:46
Шкода людей, що їм неправильно пояснюють.. Люди трактують, що міняють віру... А це всього ж лише зміна церковноїприналежності, це НЕЗАЛЕЖНІСТЬ ВІД МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ. Якщонам її надали- ми повинні гордитися цим, інші церкви чекають також давно автокефалії . Мабуть, людям і досі не доходить, що Кирило, по суті,тепер і сам розкольник, оскільки ослухався Вселенського Патріарха! І ніяка віра їх (тобто МП) не є вірою наших пращурів... Ті ж самі комуністи забороняли ходити до Бога, лише з часом зрозуміли, що церква- це непоганий контроль за масами , а історію в рад.часи також писали по-своєму.. Москва завжди боялась втратити Україну,боялась борців за незалежність України, щоб українці забули мову- всі навч.заклади викладали на рос.мові, проводили повну русифікацію українців, щоб забувалася наша культура. А в наш час церкви МП- єдине джерело пропаганди проросійських планів... В час війни, коли Кирил благословляє воїнів Росії, а проклинає ворогів їхньоі держави, ці всі сторонники Московського патріархату(а скоріше- московського пахана)не задумуються, що Бог є один і для України і для Росії, але приналежність до москви чи до Вселенського патріархата-це головне, треба відстоювати ПЦУ, а не РПЦ М П, бо Вселенський є головою і над Московським кірілом. Хоча після надання Томосу для України московія сама не своя, боїться, що втратить доступ до України, тому вона внесла розкол в православ‘я, видно хоче керувати вже й не лише церквами МП, а й Вселенським. :-))))<br/>Люди прибічники МП оскаженіли, клянуть на всіх, оговорюють, будуть ще кричати «ущемлябт іх права», то ще й на цьому підгрунті накличуть‘зелених чоловічків‘ в рясах...
07 Березня 2019, 17:54
Ніхто з нас не знає, кого Господь сподобив, але точно відомо, що в Господа нема задрипаних овець, бо усі ми перед ним рівні. А ці 13 доросинців є задрипаними вівцями для України, бо вони не знають, насправді, що є віра в Господа, і проміняли її у віру в московського попа. Вони чинять гріх, не розуміючи або не бажаючи зрозуміти цього. Бог їм суддя.
07 Березня 2019, 18:17
Україна хоче об‘єднати всі церкви Нашої держави в Єдину Православну церкву України, а Росія і тут вносить свої правила і бунтує людей, щоб українці сварились між собою! Схаменіться, людоньки! Ви в якій країні живете? Чому ви так робите в своїй державі? <br/>Бог один! Православна віра - яка в МП, така і в ПЦУ, всі підпорядковані Вселенському Патріарху! Чому ворожій Онуфрію-Кирилу-Путіну - Москві дозволяєте вами керувати, якщо нашій державі для об‘єднання дали свою ЦЕРКВУ, яку ми б мали ще отримати при наданні нашій країні НЕЗАЛЕЖНОСТІ ???!!!!
07 Березня 2019, 18:56
Україна хоче об'єднати, а не може, бо об'єднати має Бог. Проти вчення Церкви люди не підуть. Краще бути для вас &quot;задрипаною вівцею&quot;, але з Богом в серці. А тут одна політика і гроші.
07 Березня 2019, 19:22
А чого це ти, московськи
07 Березня 2019, 19:25
Друге послання апостола Павла &quot;До Солунян&quot; - про нас теперішніх. Молюся, аби у Божій Церкві, серед Українців не було полови, лиш- самі зерна і Господь сподобив нас каяття Ніневітян.
07 Березня 2019, 19:26
А чого це ти, московський попику, вирішив, що ти з Богом у серці? Судячи з твоєї позиції, в тебе в серці кегебіст Путін і агент КГБ Гундяєв. І працюєш ти проти України і проти народу, який тебе кормить і поїть. А це гріх.
07 Березня 2019, 19:39
Якось з прозорливістю в тебе не склалося...
07 Березня 2019, 19:51
Ми вам говоримо за віру та Бога, а ви путіна приплітаєте. Ми з вами є українці і у нас вже була є і буде Українська Православна Церква. А те що ви там собі створили це просто смішно. Смічно читати коментарі людей які просто далекі і нічого не розуміють. Ну а коли вам задають питання ви відразу ссилаєтесь на путіна та росію, так як аргументів не можете надати щодо пцу. Змиріться що ви є РОЗКОЛЬНИКИ. Закликаю істинних християн які попри весь тиск з боку так званих &quot;віруючих&quot; пцушніків, триматись віри до кінця і незважати. Хай як хоч нас ображають, але з нами Господь і це найважливіше. Цікаво а коли то такі всі набожні стали, і коли то ви почали так хвилюватись за церкву томосяни..а?
07 Березня 2019, 20:28
Попику, ти можеш пояснити в чому ми розкольники і від якої віри ми відійшли, а якої ми маємо триматися. Ти сам вдумуєшся в те, що тут пишеш? І чи ти спроможний хоча б на елементарну логіку в своїй писанині?
07 Березня 2019, 20:46
Володимир хрестив Русь (Київську), привіз християнство від так званих турків. Виходить Володимир &quot;розкольник&quot;. Кацапи поставили пам'ятник в 2016 в москві Вололимиру і назвали його хрестителем своїм (сам пу так сказав). Тепер прихильник кіріла поясніть мені логіку як українська церква яка пішла від основоположної візантійської і була раніше за кацапську бути розкольною в такою яка належить росії?
07 Березня 2019, 20:49
Помиляетеся,це не просто зміна юрисдикціїї церкви.<br/>Це перехід від канонічної Української Православної Церкви до не признаної ЖОДНОЮ Помістною Церквою Світу розкольницького &quot;КП&quot;.<br/>Це дійсно людям помутнився розум на націоналістичному грунт і щоб проміняти Святиню на фальшивку.<br/>В так званій не канонічній СЦУ-&quot;священники-розкольники&quot; з якими не хочуть співслужити та причащати в жодній Православній Церкві .<br/>Для вас це нічого не говорить.<br/>&quot;Таінства &quot;там не відбуваються,бо в цій &quot;церкві&quot;не мае Святого Духу,бо вона відкололася від канонічної.<br/>А це означае що хоча з вигляду все те саме та насправді то бутафорія!ілди лише платять гроші та остаються не хрещені,не вінчані,не відспівані.То невже таке щастя ви собі і своїм усопшим родичам бажаете?<br/>І ще хочеться згадати фінансове питання.Появилася інформація що новий &quot;священник&quot;в Доросинях запросив для себе зарпалту в 5 000 грн ,не кажу вжепро високі ціни на треба.Цікаво дізнатися чи дійснотак воно і е?<br/>А за цих 30 ви не переживайте.Вони ,дякувати Богу,не піддалися масовому безумтству і не відступили від канонічної Апостольскої церкви,не зважаючи на той бруд,брехню,насмішки і навіть погорози своїх же односельчан.<br/>Христа,якщо памятаете,теж гонили ,клеветали,насміхалися і знущалися.<br/>Це ще раз показуе що вони йдуть Його вузьким шляхом і Він їх не оставить.<br/>Мзда їх буде велика на небесах.<br/>А от яка буде ваша мзда,то вам краще задуматися .
07 Березня 2019, 21:02
ПЦУ визнав Константинопольський патріархат,мати Церква і цього досить.<br/>Саме в “стамбульського патріарха” москалі в 1589 році вимагали визнання.Боря Годунов посадив патріарха в підвал і скахав невийдеш поки ненадаси нам автокефалії. Він був змушений присьати на такі “умови.”
07 Березня 2019, 21:29
&quot;Бог не в бревнех-а в ребрах!&quot;
07 Березня 2019, 21:29
&quot;Бог не в бревнах-а в ребрах!&quot;
07 Березня 2019, 21:43
Згадайте, хоча б з історії,що робилося в 1939 і 1946 роках. Як знищували українських священників, вішали, висилали в Сибір, скидали купола з церков, в монастирах робили склади. Тоді люди молилися і просили Бога, щоб зберегти українську церкву, вірили і надіятись, що колись це здійсниться...Що ж ви тепер так відстоюєте російську церкву? Ви ж не яничари? І не можна забувати за що просили кров наші з вами предки...Запитаєте свою совість, помоліться щиро і вам провидниться. І не посилаєтесь проклять, адже вони , як бумеранг, повертаються. Слава Ісусу Христу!
07 Березня 2019, 22:00
Думаю , немає сенсу пояснювати прихильникам мп, що мп це зло, бо люди зазвичай пропускають повз вуха те, що чути не хочуть, те що перечить їх усвідомленню про власну правоту. Нехай моляться собі , кожен має свою правду, в Україні є свобода віросповідання . В нас є ціла купа сектантів, то що будемо і їх в ПЦУ запрошувати? Але мусять змінити свою назву і слухати закони
07 Березня 2019, 22:00
Думаю , немає сенсу пояснювати прихильникам мп, що мп це зло, бо люди зазвичай пропускають повз вуха те, що чути не хочуть, те що перечить їх усвідомленню про власну правоту. Нехай моляться собі , кожен має свою правду, в Україні є свобода віросповідання . В нас є ціла купа сектантів, то що будемо і їх в ПЦУ запрошувати? Але мусять змінити свою назву і слухати закони
07 Березня 2019, 22:23
Молодець Порошенко!!!Не закінчив війну з сусідньою країною,і почав війну всередині держави!
07 Березня 2019, 22:23
Молодець Порошенко!!!Не закінчив війну з сусідньою країною,і почав війну всередині держави!
07 Березня 2019, 22:24
Ну зачекайте, споконвіку турки теж завжди насаджували свою віру, про це говорять історія і в Кременці є така історія про дівочу гору, Почаїв, скільки людей загинули через це, а католики не старалися через свою віру насадити свою політику в інших державах?!Почитайте історію, хоча вона тепер так само змінюється як і влада, хто прийде до &quot;кормушки&quot; той і історію по своєму перевертає, в свою пользу.Я наприклад Церкву і політику розділяю, адже це зовсім !!! різні !!!! речі.Я не маріонетка щоб гнутись за тими, хто через брехню, гроші і місце на державній службі ,ріже замки на приходах, хто б&quot;є людей, і силою вдирається в храми, і на мусульман, я теж своїх грошей не віддам, які заробила, так що перестаньте в чомусь переконувати.Ви біжете туди, де вам добре, і робите тим самим непоправимі речі, самі не знаєте, чим це обернеться для вас І ВАШИХ НАЩАДКІВ шановні ПАТРІОТИ, А БОГ ПОРУГАЄМ НЕ БУВАЄ!!!
07 Березня 2019, 22:32
Єпифаній вчора вже й на англійській мові запрошував перейти в ПЦУ :))
07 Березня 2019, 22:35
ПЦУ для православних, як ДНР і ЛНР для світової спільноти. Тих, окрім Росії ніхто не визнає і ПЦУ окрім Варфоломія також ніхто не хоче бачити. І перші і другі - сепаратисти. Одні в державному розумінні, інші в церковному. Методи діяльності в обох однакові. І хоч кричи, ображайся, обзивай, скачи хоч до неба. Справжнім не станеш. <br/>Скільки мертвого святою водою не кропи - він живим не стане.
07 Березня 2019, 22:58
Якщо ви нулячі в законодавстві то навіть не заікайтксь про нього
07 Березня 2019, 22:58
Прихожани РПЦ жгут нє по дєтскі))) <br/>Московські попи їм лапши на вуха навішали про неканонічність і розкольництво, і понєслось. Не переживайте, всі нормальні церкви визнають ПЦУ, а кучка проросійських нє, ну це не велика втрата. Від кацапстану треба тікати в усіх сферах, будувати від них стіни щоб і духу їхнього не смерділо. Хай живуть в свому дурдомі, з Пу, Кірілом і Кисєльовими. Ще бажаючих руззького миру з України туди їм відправити, хай кучкуються собі.
07 Березня 2019, 23:03
Визнає не визнає про що пишуть, Більша частина громади вирішила що буде молитись в Українській церкві і моляться , а невелика частина людей , ті що відкололися , вирішили молитись в халупі і моляться там, але бог почує і одних і других головне щоб молитва була щира .
07 Березня 2019, 23:08
І все таки, редакція, прошу! закликаю! перестаньте писати на релігійні теми провокативну &quot;писанину&quot;, ну вибачте, я не назву це статтею... На коментарях далеко не заїдете!!!! <br/><br/>Людочки, будьмо мудрішими і добрішими!! <br/>.......Ліна Костенко<br/>&quot;І якби на те моя воля,<br/>написала б я скрізь курсивами:<br/>— Так багато на світі горя,<br/>люди, будьте взаємно красивими!&quot;
07 Березня 2019, 23:17
молодці.оце я бачу наші українці .церкву розкольники забрали а віру в українського народу забрати не змогли.хай в хаті зате з Богом.
07 Березня 2019, 23:19
Квітневе приєднуйся.та й всі ті кого розкольники нагло вигнали і лишили храмів.
07 Березня 2019, 23:21
а щодо до чемоданів то розкольникам теж можем вказати на стамбул до турків..
07 Березня 2019, 23:21
Як півень балансує крилами і кричить &quot; Я літаю!&quot; так і ви. Вже прилетіли з своїм провальним проектом.
08 Березня 2019, 00:00
Прихильники РПЦ, вам ніхто не забороняє молитися, моліться. А те що більшість хоче українську церкву то ви не в силах змінити. І уявіть собі, вірять вони в того самого Бога що й ви. <br/>І також якщо ПЦУ незаконна то чому ваша &quot;українська&quot; церква законна? Де ваш томос? Хто вас узаконив? Факти давайте!
08 Березня 2019, 00:00
Визнає не визнає про що пишуть, Більша частина громади вирішила що буде молитись в Українській церкві і моляться , а невелика частина людей , ті що відкололися , вирішили молитись в халупі і моляться там, але бог почує і одних і других головне щоб молитва була щира .
08 Березня 2019, 01:03
Хіба Господь не попереджав нас про кризу віри, коли казав - як прийду то чи застану віру на землі? Згадалось, як хтось з святих отців писав, що як серед учнів Христа був один зрадник, так в останні часи все буде навпаки - один вірний...
08 Березня 2019, 01:09
Хочете фактів, так підійдіть до священників УПЦ і вони вам дадуть факти, і покажуть той самий Томос, він у нас ще 1990 року, коли ще не було такої держави як Україна, але тоді вона називалася Грамота, і там все зазначене ,що ми не незалежні від Росії і Патріарху а в нас є Блаженнійший митрополит, і все двіжущє і недвіжущє, і всі доходи залишаються на наших приходах, в Україні, ось так.А ваша структура цілком і повністю залежна від Стамбула, ото круто ви попали, вашим попам миро варити навіть не можна, а все Варфоломій.Так що покайтеся люди, бо горе вам буде, як Бог нас судити прийде
08 Березня 2019, 01:54
Покусані Гундяєвим не панікуйте, зберемо Вас на &quot;Историческую скрепную родину, и ще й побажаемо щасливої дороги, зустрінуть Вас там радо брати ваші буряти і монголи і все у Вас знову стане скрепно і канонічно, а Україні українська церква, амінь
08 Березня 2019, 02:29
Якщо всі доходи залишаються в приходах,то що за гроші московські попи вагонами вивозили в Росію?Які ж ваші доходи,що храми занедбані,бо гроші йдуть не туди куди треба.Побійтеся Бога!!!
08 Березня 2019, 04:29
Та побійтеся Бога,як ви говорите про тих людей,які стали священниками<br/>.Вони молились і моляться зараз за нашу державу ,за воїнів,які воюють і які загинули.<br/>Схаменіться,бо йде великий піст,прощена неділя.
08 Березня 2019, 11:20
В Україні моляться за наших воїнів на сході за сипаратистів в росії зброю наготовлену на нас святять в них принципів нуль . З громадами відмовляються переходити ,страшилки придумують, церква облупляна а вони по 5 хатів купляють і їх треба поважати а за що ? Занялись би волонтерством, лікарні допомогли б ,сиротам,зібрали людей не собі на город а літній людині тоді да, а так за що ?
08 Березня 2019, 11:53
Надіюся дожити до тих часів,коли представників російського світу в Україні не буде.Геть московських попів.
08 Березня 2019, 12:39
До чого всі точно доживем, так то до вічності. В рай з таким гаслом не пустять, а в пеклі воно зазвучить зовсім по-другому.
08 Березня 2019, 13:51
з таким прокляттям не доживеш до майбутнього,а потім кажем чого молодь така,з кого вчитися з тебе?Ганьба,не боїшся,що прозиваєш священників,згадай тих,хто глумився над церквами,як Бог Карпа
08 Березня 2019, 13:59
Вчора віталися,молились разом зі батюшкою,а тепер брудом обливаєм кажем ми українці.Та хіба наші пращури думали,що будуть так ганьбити їх рід? Ганьба!!!Всі церкви мають остатися на місці,а кому не подобається БУДУЙ і не тріпай нерви.
08 Березня 2019, 14:04
ялюди перестаньте ображати одне одного
08 Березня 2019, 14:31
так само як ти кричав Василь Червоній не підбираючи слів обливав гряззю священників канонічної Православної Церкви України..нещадно виганючи мирян УПЦ с їх храмів..а коли мав приїхати патріарх Кирилл на Україну то кричав що не впустить,тільки мол через його труп.<br/>Та в людини свої мірки а в Бога свої.<br/>Тож так і сталося-на кануні приїзду патріарха Кірілла -Червоній поїхав на рибалку і його побило громом,а патріарх Кирилл вільно відвідав Україну.<br/>Тож не думайте ,що ваші слова проти священників канонічної церкви і богохульство остануться Богом не поміченними.
08 Березня 2019, 14:37
Тож не помішае нашим Василям Червонім взяти собі на замітку.Як л.дей не встидаетесь, то Бога побійтесь.
08 Березня 2019, 15:19
Ти дурне чи так? Іди пролікуй своє гостре московське православ'я.<br/>І запам'ятай гнида- &quot;В Україні, це може у вас там &quot;на расеюшкі&quot;, а в нас тут в Україні
08 Березня 2019, 15:31
УПЦшні московські попи перші зрадили Україну в Криму і погнали наввипередки вислужуватись перед окупаційною владою.Почали освячувати зброю та пам’ятники вежливым людЯм.На Донбасі освячували хоругви сепаратистам та колаборантам,благословляли на боротьбу з хунтою!Чотири роки розповідали в унісон з кремлем про гражданскую вайну!
08 Березня 2019, 18:26
адептів не так просто переконати..що є держава Україна в якій є канонічна Апостольска Церква.Вони як юди зрадили свй народ і віру наших предків.Зараз є фонд підримки новінського якого щедро фінансує росія нефтедолларами ..батюшка отримує з фонду солідну зарплату ,його завдання розділяти народ...
08 Березня 2019, 18:46
Як так можна зрадии московську віруі повернутись в канонічну Київську митрополію?никогда!!!! Вот хунта безчинствует)))
08 Березня 2019, 20:32
Працюю і на роботі ніколи не чула в свою адресу нічого подібного, що тут пишуть. Навпаки, відчуваю підтримку і взаєморозуміння. Ми приходимо і разом трудимось на благо нашої України. Для чого ви нагнітаєте і загострюєте і так не просту ситуацію в країні? Для чого в угоду політкон'юктурі паскудите святе?
08 Березня 2019, 22:51
Та закрейте свої роти,бо язики без кості,і моліться,то може вимолите прощення в Бога за своє базікання.То що батюшка винен,що в нас війна,що в нас газ,їжа дорога<br/>.
08 Березня 2019, 23:30
Не розумію,а чому ти так розізлився на дійсно правдиву інформацію.<br/>Якщо не віриш то пошукай в інтернеті і сам побачиш,як закінчив скакати Василь Червоній майже рівно 10років тому.<br/>Напевно ж він так само як і ти не хотів слухати про кару Божу і не міг навіть собі подумати що так закінчить.<br/>Злися не злися та це Та це =ФАКТ.<br/>І ніхто від такого факту не застрахований.а безбожники тим більше.<br/>Чи може ти і Богу предявлятимеш притензіі??
08 Березня 2019, 23:34
Дуже помиляетесь.<br/>Відкололися самі ті які &quot;ничтоже сумняшеся&quot;пишуть слово Бог з маленької букви.<br/>Як вже було тут сказано:&quot;Бог не в бревнах,а в ребрах&quot;..!
09 Березня 2019, 00:11
Я не бігаю, як ви кажете і історію знаю не з книжок, а з перших вуст, від живих свідків. Я вірю в Єдиного Бога. І тепер, дивлячись на це все, всі прокльони, бійки, ненависть між людьми тепер перед постом, думаю, якщо не дотримуватись Божих заповідей, то чого взагалі ходити в церкву...Якщо священник стріляє, інший б'є людей, то де ж терпимість і любов до ближнього ? Хіба це Богу угодно? Чи це Богу потрібно? Богові потрібні наші люблячі серця, а не гнів і ненависть<br/>....
09 Березня 2019, 01:29
Шлях до Господа не через церкву, а через ваше серце.Не потрібно бігати до церкви і показувати що ви молетися, а потрібно просто вірити в Бога сповідуючи його заповіді ,одна з яких &quot;Люби ближнього свого,як самого себе&quot;, а хто ближній для вас шановні віряни- Путін,Кирило,піп який зомбуе ваш розум за .....!!! Освідомте це! Сьогодні іде війна,гинуть молоді люди захищаючи ваш мирний спокій,а ви захищаете московскі церкви, які залишилися поза церковними законами,розпалюють ворожнечу в краіні із середини.Невже так важко освідомити,що сильна краііна та ,в якій живуть мудрі люди,де мае бути потужна армія і мае бути своя незалежна не відкого церква.Уявіть собі таку ситуацію, що ви живете і маете свое господарство,а ваш сусід вам вказуе шо і як ви маете робити-як вести свою господарку, що сіяти, що садити куди ходити,і що роботи та на що витрачати своі кошти, це все зараз чітко видно із ситуаціі навколо церков-вам усім навязують свою думку,ті хто так боіться втрати свій вплив на украінські церкви,тому що це на сьогодні перше за все великі кошти,тобто бізнес.Церква сьогодні повинна навчати людей розбиратися у своему світогляді, а не зіштовхувати людей один проти одного,вірити в единого Бога і неробити собі кумирів.І якщо люди живуть на територіі такоі краіни як Украіна,то насам перед вони повинні перейматися тільки тим що навколо них, а не десь там у московіі.
09 Березня 2019, 07:55
Люди не сваріться, підтримуйте один одного, будьте добрішими! Скільки років іде війна, ніхто незачіпав святе, і тут вибори на носі,подумайте чи не замилюють нам очі!!! Ті &quot;московські попи&quot; як ви кажите, хто ходить у храм той знає, кожну службу моляться за наших солдат, ніхто і не згадує Кирила! Прошу пробачення перед великим постом, і ви просіть у бога милості! Будьте добрішими!
09 Березня 2019, 10:20
Шо за єресь ти несеш? І сатана вірить в Бога. Не маєш поняття за чим люди йдуть в храм, то не пиши дурниць.
09 Березня 2019, 11:54
Як віруючих людей я їх не осуджую. Їх молитви, якщо вони щирі, Бог почує скрізь. А як українець українцям, хочу сказати, що на жаль ми і дальше нагадуємо козаків з &quot;Вечорів на хуторі біля Диканьки&quot; Гоголя , яких і Катерина благала : &quot;Встаньте дети.&quot; А ми вслід за козаками і дальше повторюємо&quot; Вмремо мамо а не встанемо&quot; з колін.
09 Березня 2019, 12:21
Гоголя цитувати можна тут. А на вратах Царства Небесного стоїть Архистратиг Михаїл з вогняним мечем, там з болгаркою не прорвешся...
09 Березня 2019, 12:35
Що ти за блуд несеш?
09 Березня 2019, 12:46
Сектанти й атеїсти тут найбільш активні дописувачі. Вам то, що болить?
09 Березня 2019, 14:10
Вчора Епифаній в інтерв'ю ББС цитату з Біблії прислів'ям назвав. Хочете йти за таким &quot;доктором богословом&quot;, то йдіть, а НАС НЕ ЧІПАЙТЕ!
09 Березня 2019, 17:37
преподобный Феодосий Печерский<br/>Завещание Киевскому князю Изяславу о Православной христианской вере<br/>Господи, благослови! У меня есть слово к тебе, Боголюбивый Княже. Я – Феодосии, худый раб Пресвятыя Троицы, Отца и Сына и Святаго Духа, в чистой и православной вере рожден и воспитан в добром научении православными отцом и матерью. Берегись, чадо, кривоверов и всех бесед их, ибо и наша земля наполнилась ими.<br/><br/>Если кто и спасет свою душу, то только живя в Православной вере, ибо нет иной веры лучшей, чем наша чистая, Святая, Православная. Живя в этой Вере, не только избавишься от грехов и вечной муки, но и сделаешься причастником вечной жизни, и без конца будешь радоваться со Святыми. А живущий в иной вере не увидят жизни вечной.<br/><br/>Не подобает также, чадо, хвалить чужую веру. Кто хвалит чужую веру, тот все равно, что свою хулит. Если кто будет хвалить свою и чужую, то он двоеверец, близок к ереси. Итак, чадо, берегись их и всегда стой за свою Веру. Не братайся с ними, но бегай от них и подвизайся в своей вере добрыми делами. Твори милостыню не своим только по вере, но и чужеверным. Если увидишь нагого, или голодного, или в беду попавшего будь-то жид, или другой какой иноверец, или латинянин, – ко всякому будь милосерд, избавь его от беды, как можешь, и не лишен будешь награды у Бога, ибо и Сам Бог в нынешнем веке изливает милости Свои не на христиан только, но и на неверных. О язычниках и иноверцах Бог в этом веке печется. Но в будущем они будут чужды вечных благ. Мы же, живущие в Православной вере, и здесь получаем все блага от Бога, и в будущем веке спасет нас Господь наш Иисус Христос.<br/><br/>Чадо! Если тебе надо будет умереть за Святую свою веру, со дерзновением иди на смерть. Так и святые умирали за Веру, а ныне живут во Христе. Если увидишь, чадо, иноверцев, спорящих с православным и хотящих оторвать его от Православной Церкви – помоги православному. Этим ты избавишь овча от пасти льва. Если же смолчишь и оставишь без помощи, то это все равно, как если бы ты отнял искупленную душу у Христа и продал ее сатане.<br/><br/>Если кто тебе скажет: «Ваша и наша вера от Бога», то ты, чадо, ответь ему так: «Кривовер, или ты и Бога считаешь двоеверным? Не слышишь, что говорит Писание: &quot;Един Бог, едина Вера, едино крещение» (Еф. 4:5). Не слышишь ли Апостола Павла, поучающего: «Аще и... ангел с небесе благовестит вам не яко же мы благовестихом, ...да будет проклят» (Гал. 1:8). Иноверцы отвергли проповедание апостольское и постановления святых отец и приняли неправую и развращенную веру, исполненную всякой погибели, потому и отвергнуты нами. Они мертвые и мертвую жертву приносят. Мы же Живому Богу Живую Жертву приносим, чистую и непорочную, чтобы обрести живот вечный о Христе Иисусе Господе нашем. Ему же слава. Аминь
10 Березня 2019, 10:14
Існує лише віра в БОГА!!!! І вона справді одна ... а все інше - православя,католицизм,протестантизм рівноправні течіі християнства які юридично підтверджують віру у БОГА
10 Березня 2019, 14:17
Прочитай про зустріч Христа з самарянкою, там є відповідь.
10 Березня 2019, 16:40
Якщо вам слова великих Святих угодників указ-то ніякий ви не православний,а хто знае хто..навіть сектантом тяжко назіати.Скоріше -БЕЗБОЖНИК.Така і ваша &quot;сцу&quot;-ніяка на Церква,а хто знае що.
10 Березня 2019, 16:42
Якщо вам слова великих Святих угодників НЕ указ-то ніякий ви НЕ православний,а хто знае хто..навіть сектантом тяжко назіати.Скоріше -БЕЗБОЖНИК.Така і ваша &quot;сцу&quot;-ніяка на Церква,а хто знае що.
10 Березня 2019, 19:27
До ДО ЧИТАЧА.Шановний!Якщо ти віруючий ,а можливо і священник- то ПРОСТИ,якщо хтось неправильно висловився.Не ходити чи не бігати до церкви не означае в буквальному смислі цього слова,це малося на увазі коли на релігійному підгрунті іде ворожнеча,ініціаторами якоі е священники мп, які незгідні ні з церковними законами ,ні з чинним законодавством краіни,де замість любові до ближнього, відчуваеться ненавість, зло і ворожнеча..Якщо людина винна у чомусь,але мае хоч &quot; трішки віри ,то вона вже може вернути гори,-трішки це як гірчичне зеро&quot;.А винна у чому?,що висловила думку- на те вона мае право.Сьогодні дуже часто згадуеться у словах священників -сатана. Питання- з уст яких священників? Церква -це е святий храм &quot;це е тіло Христове&quot;-стовп і утвержнення істини&quot;, а сьогодні ііі осквернили.Люди ,які ходять до церкви ,зі словами ,&quot; Господи,Господи&quot;не попадуть в Царство Боже.І де хто про це добре знае,тільки непояснюе цього людям.Люди повинніі освідомлювати ,що Церква допомагае розбиратися у своему житті, у своему світогляді,а мірилом для цього е 10 ЗАПОВІДЕЙ БОЖИХ.,які Церква пропонуе суспільству як те,з чим треба порівньовати і власне життя, і життя суспільства в цілому, тобто подивитися на себе зі сторони .А сьогодні церква втратила свое істинне презначення , тому що ціль лише одна - збагачення, і приклад тому це будівництво власних церков,шикарні будинки та дорогі авто настоятелів, в той час коли люди віддають останне і зводять кінці з кінцями, в той час коли молодь віддалилася від церкви,і до сьогодні - церква ненамагалася привити любов до Бога,тому що там були інші цілі.Сьогодні всі повинні освідомлювати,що без теперешнього покоління -немае майбутнього Церкви,як і те що Церква мп приречена(так що священники мп -освідомлюйте).І до слова.Перші кроки настоятеля ПЦУ вражають,маеться на увазі що люди до храмів можуть ходити без обмежень у вбранні, що особливо це оціниться молодим поколінням.ПРОСТІТЬ якщо хтось незгідний.
10 Березня 2019, 23:31
&quot;не прикасайтеся помазанным моим&quot; ( Пс.104.15), чому не виконуєш те, що Господь велить, а когось навчаєш? Я не священник, мені можеш &quot;насипати компліментів&quot;, а їх не чіпай! (для свого ж блага)
11 Березня 2019, 14:54
За 200 червінців і 120 соболиних шуб дячок алєксєєв і вся московська свита у 1686році шантажем купили дозвіл-грамоту у Вселенського Патріарха,щоб київський митрополит висвячувався у Москві. І все. Про приналежність до московського патріархату і не йшлося. Але попам московським цього мало було.Підпорядкували собі без дозволу Київську метрополію.Тепер стало так ,як було. Що не канонічного,&quot;гундяєвці?&quot;
15 Березня 2019, 09:45
сказали &quot;а&quot; то кажыть і &quot;б&quot;=А заяку ціну купив Порошенко варфоломеевсьвкий томос.<br/>Ціною наших Святих ХРАМІВ! на які він немае жодного права.
20 Березня 2019, 00:35
Молодці. Так тримати!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024