У Ольганівці знову горіла суха трава

06 Березня 2019, 14:21
2439

На Волині рятувальники ліквідували чотири загорання сухої трави.

Про це повідомляють в управлінні ДСНС України у Волинській області.

У вівторок, 5 березня, біля села Фалемичі Володимир-Волинського району виникло загорання сухої трави на площі 0,4 гектара, яке оперативно загасили працівники сьомої державної пожежно-рятувальної частини міста Володимира-Волинського.

Також у селі Іванів Іваничівського району трапилось загорання сухої трави на площі 0,5 гектара. Ліквідували вогонь працівники п'ятої державної пожежно-рятувальної частини міста Нововолинська.

У селі Ольганівка Рожищенського району горіла суха трава на площі 0,6 гектара, а у селі Рованці Луцького району вогнем зайнявся 1 гектар посуші. Обидві пожежі рятувальники оперативно ліквідували.

Читати також: Де у районі горіла суха трава: Рожище, Ольганівка, Малинівка, Сокіл

Окрім пожеж трав’яного настилу, 5 березня в області виникла вже друга пожежа торфу в урочищі Риврини, що поблизу села Бихів Любешівського району. Станом на 11:00 6 березня рятувальники за допомогою двох автоцистерн та мотопомпи ліквідували загорання на площі 1 гектара, залишилось ще пів гектара. Гасіння триває.

Крім того, працівники ДСНС ліквідували 3 пожежі в житловому секторі. Зокрема в селі Мельниця Ковельського району, селі Юнівка Локачинського району та селі Світязь Шацького району, де на жаль, загинув чоловік 1982 р.н.

Читати також: Рожищанам оголосили штраф за спалювання сухої трави

Рятувальники вкотре звертаються до мешканців Волині з проханням бути вкрай обережними у поводженні із вогнем. Кожний необдуманий та безвідповідальний вчинок під час розведення вогню містить в собі небезпеку для довкілля, може спровокувати масштабну лісову пожежу, а неконтрольоване випалювання сухої трави або побутових відходів, зокрема, поблизу торфополів – затяжне, багатоденне горіння торфу. Пожежі завдають величезної шкоди довкіллю, створюють загрозу для життя рослинного і тваринного світу, а нерідко і людей, та можуть призвести до некерованих надзвичайних ситуацій.

Не будьмо байдужими до оточуючого нас навколишнього природного середовища! Пам'ятайте: за порушення правил пожежної безпеки та завдання екологічної шкоди передбачена сувора відповідальність згідно чинного законодавтсва!

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39