У Тихотині відзначили День села. ФОТО

11 Вересня 2016, 13:00
8515

Вчора, 10 вересня, в Тихотині тихо зовсім не було. Адже тихотинці святкували День села. Таке дійство для селян не часте, бо лише другий раз за історію існування тут відбулось це свято. Та це було того варте. Свято вдалось на славу.

Отож, святкування Дня села під назвою «Моє село – найкраще місце на землі» розпочали в післяобідню пору, грандіозним концертом.

3

4

 

Ведучі свята розказали на початку маленькі біографічні відомості про свою місцевість. І продовжили його піснями, адже яке свято без пісень? Тихотинці виконували цікаві музичні композиції: «Гуляй село», «Хай живе надія», «Деревенька моя», «Мамине сонечко» та ін. Глядачі з радістю слухали та підспівували.

На концерті виступив і голова сільської ради Володимир Уринюк, який робить усе можливе, щоб село процвітало. Однозначно, на святі не забули згадати про воїнів АТО: Леоніда Ярощука, Сергія Беги, Володимира Васільєва та Юрія Романюка. Володимир Дмитрович вручив їм подарунки. Ведучі зазначили, що у селі є ще один ветеран Великої світової війни – Мілінтович Олександр Єфремович. На його долю випав непосильний тягар війни. Він захищав рідну землю в боях.

2

1

 

 Під час концерту також відзначили родини, які понад 50 років прожили у парі. Нагадали всім присутнім і про найстаршу та найстаршого жителів села. Відмітили й наймолодшу жительку, якій виповнилося лишень 2 місяці. Ведучі дійства не забули сказати й про трьох багатодітних сімей. Очільник сільської ради усім їм подарував невеликі подарунки.

4

 

Справжньою родзинкою концерту був виступ гумориста Кислюка, який потішив аудиторію поетичними рядками про Тихотин і піснею про людей, які живуть у селі. Присутні щедро віддячили йому гучними оплесками.

На свято села завітали духовні наставники на чолі з настоятелем храму села Любче отцем Сергієм. Вони подарували від себе тихотинцям декілька пісень.

А на завершення концерту ведучі від усіх висловили слова подяки людям, які допомогли та посприяли проведенню цього свята. Це спонсори: Ольга Воїна (СГ ТзОВ «Гірсам»), Дмитро Уринюк (директор СГ ТзОВ «СТОЖАРИ») та приватний підприємець Валентина Галюк.

Ось концерт завершився, та свято продовжувалось. Голова сільської ради запросив усіх до великого, дружного столу. За смачною вечерею усі веселились та співали пісні.

3

 

Отець Микола (с. Залісці) поділився з Район.Рожище своїми враженнями про цей день: «День села дуже сподобався. На таке невеличке село було прекрасно організоване дійство. Прийшло чимало людей. Я думаю, що не тільки з села Тихотина були люди, а й з інших місцевостей. Прекрасні хороші дітки, гарні співучі колективи. Бажаю для села, щоб такі торжества не робились раз на 5–10 років, а регулярно. Звичайно, потрібно запрошувати нових людей, гостей. І нас, духовних наставників не забувати запрошувати. Щиро дякуємо за теплий, привітний та щирий прийом».

4

 

Одна із присутніх на святі Ірина Карпець вперше була в цьому селі. «Спочатку я не знала які тут люди, які тут дітки. Але, приїхавши сюди, мені дуже сподобалось. Нас так гарно прийняли. Всі такі ввічливі, відкриті, щирі. Дітки дуже гарні, сонячні, веселі. Бажаю Тихотину, аби молодь не виїжджала звідси. Щоб вони розвивали своє село», – ділиться співрозмовниця.

4

 

Після частування всі попрямували на святкову дискотеку. Під живу музику присутні витанцьовували як могли. Тихотинці відсвяткували День села чудово.

А Район.Рожище надіється, що таке свято ввійде у добру традицію села. І наступного року ми знову писатимемо про це невеличке, але гарне село з щирими та світлими людьми!

1

4

2

5

3

3

3

2

4

1

2

4

1

3

3

4

3

2

4

4

3

2

2

1

2

1

1

3


3

 

Коментарі
12 Вересня 2016, 01:05
Було дуже хороше свято. Треба брати приклад з простого села, бо вони відсвяткували навідміно. Молодці!
13 Вересня 2016, 02:19
Молодці так тримати і процвітати.
14 Вересня 2016, 07:14
Я теж там був.Дуже гарно i дружньо вiдсвяткували.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром