Де у районі горіла суха трава: Рожище, Ольганівка, Малинівка, Сокіл

04 Березня 2019, 11:49
5035

Останніми днями у Рожищенському районі виникло кілька пожеж. Горіла суха трава у різних населених пунктах.

Деякі займання не були дуже серйозними – вогонь там затухав сам чи його гасили місцеві жителі. На інші ж виїжджали рятувальники.

Зокрема, 1 березня близько 15:20 виникло загорання сухої трави на площі 2 га у селі Ольганівка. На місці події працювали пожежники, оперативна группа нацполіції, державний екологічний інспектор та працівники Рожищенського лісництва Ківерцівського ДЛГ. Причина займання – необережне поводження з вогнем громадянина Трохимюка М. П., 1945 р.н. Пожежу ліквідовано. Про це повідомили працівники Третьої Державної пожежно-рятувальної частини міста Рожище.

3 березня близько 19:45 у Рожищі виникло загорання сухої трави на площі 2 га на узбережжі річки Стир. На місці події працювали пожежники, оперативна группа нацполіції, державний екологічний інспектор та активісти. Причина – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб. Про це також повідомили місцеві рятувальники.

Ще одне займання 3 березня сталося у селі Малинівка. Про це пише психологиня Олена Звєрєва на своїй сторінці у Facebook. 

«Сьогодні в селі Малинівка чоловік також підпалив траву і очерет на канаві, де кожен рік гніздяться червонокнижні білі чаплі! Ми із донькою гасили полум‘я, а він спостерігав, спершись на мотоцикл, і посміхався. Після того, як ми пішли додому, він підпалив ще більшу ділянку, гасити вже ніхто б не зміг, тому довелось викликати пожежників! Ідіот це покликання чи доля?!» – обурюється жінка.

Також 3 березня займання ліквідовували у селі Сокіл. Пожежників викликали місцеві жителі близько 20:45.

Передрук заборонено.

Коментарі
04 Березня 2019, 14:02
Ловити паліїв та руки рубати!бо ніякі штрафи не допоможуть!Сам не одноразово бачив як якісь тіла ходять на Кубанях і палять очерет!
04 Березня 2019, 14:27
Якби хоч декількох оштрафували, то інші б думали. Де екологи?
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024