Двох хлопців з Рожищенського району визнали бійцями-добровольцями АТО

03 Березня 2019, 10:17
Сергій Марчук 7778
Сергій Марчук

Нещодавно відбулося чергове засідання комісії з визначення статусу бійців-добровольців АТО/ООС.

Про це йдеться на сайті Волинської ОДА.

Основна мета комісії – надання офіційного статусу волинянам, що в перші дні військової агресії на Сході пішли захищати територіальну цілісність країни.

Як повідомила директорка департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод, під час комісії розглянули 29 пакетів документів, які подали військовослужбовці Волині.

Зокрема, для 20 з них прийнято рішення встановити статус бійців-добровольців. Натомість, решту документів – залишили на доопрацювання з метою донесення підтверджуючих документів.

З власних джерел Район.Рожище стало відом, що двоє хлопців з Рожищенського району також у числі тих, хто отримав статус бійців-добровольців. Це – Микола Габдулхаков та Сергій Марчук.

Микола Габдулхаков
Микола Габдулхаков

«Наразі робота триває. До департаменту продовжують звертатися військові, які у 2014 році пішли на Схід захищати кордони країни. Так, для розгляду на найближчій сесії обласної ради вже подано зміни до Регіональної цільової програми соціального захисту населення на 2018-2022 роки», – зазначила посадовиця.

Читати також: Рожищенський репер розповів, як йому допомагає Сашко Положинський

Мова йде про компенсацію для оплати за житлово-комунальні послуги в розмірі 4 000 грн для кожного, кому нададуть статус бійців-добровольців з Волині.

«Якщо депутати підтримують відповідні зміни, вже цьогоріч військові отримають передбачені пільги», – додала Оксана Гобод.

Слід додати, що за попередніми даними, близько 50-80 волинян пішли на фронт у 2014 році в якості добровольців. Саме вони можуть звернутися за встановленням відповідного статусу.

Для отримання додаткової інформації слід звертатися в каб. 516 департаменту соціального захисту населення ОДА. Контактна особа – Наталія Семенюк.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024