Нам є ким гордитися. ВІДЕО

09 Вересня 2016, 15:00
2286

Вчора, 8 вересня, в приміщенні Рожищенської бібліотеки для дорослих відбувся вечір-портрет «В його поезії заговорили бурі», приурочений 160-річчю від дня народження та 100-річчю від дня смерті великого українського Каменяра – Івана Франка.

Голова районної організації «Союзу українок» Марія Рейкіна повела десятикласників та вчителів ЗОШ № 2 нелегкими сторінками життя видатного поета.

Також тут прозвучали зворушливі та бунтівливі поетичні рядки поета у виконанні бібліотекарів.

Присутні переглянули історико-біографічний фільм про життя і діяльність українського письменника та мислителя Івана Франка. Який і ми пропонуємо вам переглянути, шановні читачі, аби вкотре переконатися – в Україні народжуються генії!

«Народ український уже став «хазяїном домовитим»: він має свою власну хату, яка називається величним дорогим ім’ям – Україна. Він нині продовжує працювати на вільній землі, яку повинен обійняти щедрими руками і засіяти зернами щастя та розуму.

1

 

І дай Бог, щоб ми – українці ніколи вже не розгубили на роздоріжжях історії національної гідності і ніколи  ні перед ким по-рабськи не схиляли голови», - додала на завершення ведуча, провідний бібліотекар відділу обслуговування Галина Антонюк та запропонувала присутнім переглянути виставку «Духовний пророк нації». 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024