Навчальний рік для педагогів і учнів району обіцяє бути непростим

01 Вересня 2015, 15:33
1502

На освітян чекає низка нововведень у навчально-виховному процесі. 

Поки що в районі не закривається жодна школа. Але це питання вже витає в повітрі, бо у 6 сільських початкових школах немає класів. Тобто діти будуть навчатись за індивідуальною програмою. Така ситуація у селах Берегове, Вишеньки, Єлизаветин, Кобче, Кроватка.

Навіть районна влада достеменно не знає в яких умовах працюватимуть ці малокомплектні школи вже цього року. Бо ж доведеться вирішувати багато проблем в першу чергу громаді, яка хоче залишити у себе школу. Попереду опалювальний сезон. А це значить, що потрібне паливо. Оплата електроенергії, харчування учнів, прибирання приміщення і навколишньої території – на все це потрібні гроші. Але незважаючи на все це, питання закриття школи вирішуватиме тільки місцева громада, а не чиновник, запевняє районна влада.

На районній педагогічній конференції начальник відділу освіти райдержадміністрації Ігор Ціось поінформував освітян про реформи, які чекають галузь. Зокрема, відходить в історію поняття класів-комплектів(не менше 5 учнів). Це стосується в першу чергу початкових шкіл. Буде лише дві форми навчання школярів – урочна та індивідуальна. Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури, іноземної мови, математики та історії стосуватиметься усіх без винятку учнів, а не лише тих, хто хоче вступати до вищих навчальних закладів.

З наступного року вводиться система 12-тирічної середньої освіти. На сьогодні у Рожищенському районі функціонує двадцять загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, 16 – І-ІІ ступеня та 9 початкових.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024