Сім’я загиблого у ДТП добровольця Андрія Герасимчука дякує за підтримку

06 Вересня 2016, 11:30
2729

Сім’я Герасимчуків дякує друзям та просто небайдужим людям, які підтримали її у тяжкі хвилини. У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини родина покійного надіслала листа-подяку. Про це повідомляють Волинські новини.

Нагадаємо, 20-річний боєць-доброволець з Волині Андрій Герасимчук загинув у результаті ДТП, яка трапилась на Черкащині. Медики декілька днів боролися за його життя, але марно.

Юнаку було 20 років. В 17 Андрій став активним учасником луцького Євромайдану, потім брав участь у протестах в Києві, був членом бойової одиниці Майдану під назвою «Нарнія», яку утворили футбольні фанати. Двічі його поранили під час протестів на Майдані, після чого юнак лікувався в Польщі. Ще будучи неповнолітнім він пішов на фронт в складі добровольчого руху «Торнадо». Спочатку неофіційно, а згодом отримав статус учасника АТО. Лист сім’ї Герасимчуків редакція публікує нижче без змін:

«Минуло дев’ять днів відтоді, як відійшов у вічність наш син і брат Андрій Герасимчук. Звістка про страшну аварію застала нашу сім’ю зненацька. Із перших хвилин нас підтримували друзі сина та небайдужі люди. Не гаючи часу, за свої кошти доправили нас в лікарню за сотні кілометрів, де він перебував у тяжкому стані. Сім днів весь медичний персонал боровся за життя нашої дитини. Але смерть невблаганна.

Усі ці дні ми відчували підтримку від волонтерів, знайомих і незнайомих людей – фінансову та моральну. Наша сім’я вдячна за допомогу Луцькій міській раді, керівництву і всім працівникам ТзОВ «Волинь-текстиль-контакт», Волинської обласної клінічної лікарні, працівникам Волинської обласної друкарні, луцькому Автомайдану, Самообороні, комбату і побратимам з «Торнадо», «Нарнії» та інших добровольчих батальйонів, учителям, однокласникам і друзям Андрія, сусідам, жителям села Дубища. Ми не називаємо прізвищ та імен, щоб не образити когось, ненавмисно забувши.

Ми дякуємо всім ЛЮДЯМ З ДОБРИМ СЕРЦЕМ І ЩИРОЮ ДУШЕЮ. Нехай сторицею повернеться вам усе, що ви зробили для нашої сім’ї. Ми будемо молитися, щоб Всевишній оберігав вас і ваші оселі від біди, негараздів та всього лихого, і пам’ятатимемо про вашу доброту й допомогу. А також будемо вдячні, якщо ви на могилі нашого Андрія або в храмі Божому помолитесь за упокій його душі і згадаєте його – доброго, веселого і життєрадісного», - йдеться у листі сім’ї Герасимчуків.

Нагадаємо, 31 серпня більше десятка автомобілів активістів Автомайдану України, Самооборони Волині, а також знайомих і близьких, побратимів з Майдану, зустріли тіло воїна-добровольця Андрія Герасимчукана Цуманському перехресті та провели траурним кортежом до Луцька.

Прощання з бійцем-добровольцем у Луцьку, який загинув внаслідок важких травм після ДТП, відбулося наступного дня.

А вже 2 вересня на колінах зустрічали загиблого жителі села Дубище Рожищенського району, щоб провести Героя в останню путь.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024