У райцентрі дивилися "Поводир" та співали пісні просто неба

05 Вересня 2016, 11:30
3555

В неділю відбувся захід під назвою «Мистецька місцина 4 липи» організований культурним об’єднанням Арт Лайф за сприяння РЦСССМ в особі Олега Шварцкопа, Рожищенської районної бібліотеки ддля дорослих та відділу культури Рожищенської РДА.


 

Спочатку прозвучали виступи молодих музикантів. Сергій Янішевський презентував широкому загалу власні пісні. Далі (традиційно для «4-х акордів») відбувся творчий дебют. На цей раз це була Юля Нікітюк, яка є однією з авторів збірки віршів КО Арт Лайф «Коли говорить душа».

Юля під супровід Сергія Янішевського заспівала глядачам кавери на композиції популярного львівського гурту «Один в каное», гурту «Океан Ельзи» та Олександра Пономарьова.


 

Продовжив мистецький вечір виступ місцевого гурту «Наміб» до складу якого входять Андрій Рудчук та Анастасія Солонінко. Вони виконали авторські пісні та поділились секретом, що незабаром ми почуємо їхні композиції в якісному звучанні. Недаремне цього дня саме Андрій був присутній на виступі, адже друга частина вечора була присвячена українському кіно.


 

Глядачам продемонстрували відому картину Олега Саніна «Поводир». Зворушлива картина про тяжкі 30-ті роки минулого століття та репресії щодо українського народу. Олег Шварцкоп перед переглядом фільму запросив розповісти Андрія Рудчука про знімання (Андрій знімався у епізодичній ролі). Цікаво, що зйомки відбувалися взимку, було дуже холодно. Андрій зазначив, що все відбувалося дуже реалістично.



 

Глядачі були в захваті від переглянутої стрічки просто неба. Усі зробили для себе висновок, що не лише очі, але й душа та серце мають здатність бачити. Наприкінці вечора організатори наголосили, що в подальшому будуть намагатись проводити такі заходи частіше, адже вони сприяють культурному та духовному збагаченню молоді, пропагують високі моральні цінності та ідеали.


Олександр Ковальчук

Фото Володимира Ковалюка

Коментарі
18 Вересня 2016, 15:25
Чому так мало людей організував?
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024