У Рожищі відкрили пам’ятний знак «Борцям за волю та незалежність України»

21 Лютого 2019, 10:34
5233

П’ять років тому на Майдані загинули понад сотня українських патріотів – Героїв Небесної Сотні – сміливих, вольових, мужніх, незалежних, цілеспрямованих, справедливих, чиї серця були переповнені щирою любов’ю до України.

Вчора, 20 лютого, у Рожищі відбувся загальноміський меморіальний захід, присвячений вшануванню подвигу учасників Революції Гідності. Про це інформують на сайті Рожищенської РДА.

У цей день урочисто відкрили та освятили пам’ятний знак «Борцям за волю та незалежність України».

Віддати шану патріотизму й мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору прийшли керівники району та міста, учасники АТО, представники громадських організацій, духовенство, школярі, небайдужі містяни.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх загиблих Героїв Небесної Сотні, борців за волю та незалежність України, а також учасника антитерористичної операції – рожищанина Юрія Жогу, який помер напередодні.

Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці, протоієрей Василь Шняк освятив пам’ятний знак «Борцям за волю та незалежність України» та відслужив панахиду за загиблими. В пам’ять про полеглих у боротьбі за українську, незалежну, європейську державу рожищани поклали квіти та поставили лампадки до пам`ятного знаку.

Слова шани та вдячності лунали від голів райдержадміністрації та районної ради, міського голови, представників громадських організацій.



1


1

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024