У Рожищі судили редакторку місцевої газети

20 Лютого 2019, 15:25
4888

У Рожищі суд визнав винною редакторку газети «Наш край» у порушенні вимог Закону України «Про вибори Президента України» через публікацію результатів соцопитування, пов’язаного із виборами, без зазначення замовника опитування та точного формулювання питань.

Однак, від адміністративної відповідальності жінку звільнили. Про це йдеться у постанові Рожищенського районного суду від 7 лютого 2019 року.

Суд встановив, що 3 січня 2019 року редакторка «Нашого краю» опублікувала результати опитування громадської думки, пов'язаного з виборами Президента України без зазначення замовника опитування та точного формулювання питань. Цим вона порушила вимоги ст. 56-6 Закону України «Про вибори Президента України».

В судовому засіданні жінка свою вину визнала та щиро розкаялася, а також пообіцяла в подальшому подібного не вчиняти. Зрештою, суд прийшов до висновку, що редакторка вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ст.212-20 КУпАП – порушення встановленого законом порядку опублікування документів та іншої інформації, пов’язаної з підготовкою і проведенням виборів, засобами масової інформації.

Суд визнав жінку винною, але звільнив від адміністративної відповідальності за малозначністю вчиненого правопорушення. Відтак, редакторці оголосили усне зауваження.

Нагадаємо, ОПОРА уже повідомляла про поширення результатів соцопитувань у волинських ЗМІ без зазначення необхідних даних.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців

Коментарі
20 Лютого 2019, 19:54
А скільки неправдивих публікацій було до січня і без посилань на джерела, то не бачили, а як пов'язане з виборами, то судили...
20 Лютого 2019, 20:52
Не парся. Їх засудять.<br/>Золоте правило журналістики &quot;Не питай по кому подзвін...&quot; вони не знають.<br/>Закатають в асфальт.<br/>Чекай.<br/>Май терпіння.
22 Лютого 2019, 11:34
Редакторка не є журналістом. Вона вчителька. Журналісти більш точні і правдиві у своїх публікаціях.
22 Лютого 2019, 14:10
Ну так і двірник може бути правдивим, тут мабуть особистісні характеристики зіграли роль. Тому вчимось бути чесними скрізь і всюди.
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024